Keystone logo

1 Задочно обучение MSc Програми в Здравни грижи Психично здраве Психология Психологически изследвания 2024

Филтри

Филтри

  • MSc
  • Здравни грижи
  • Психично здраве
  • Психология
  • Задочно обучение
Области на обучение
  • Здравни грижи (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Задочно обучение MSc Програми в Здравни грижи Психично здраве Психология Психологически изследвания

Какво е психологическо изследване?
Психологическото изследване е научно изследване на човешкия ум и поведение. Целта на психологическото изследване е да разбере как хората мислят, чувстват и се държат. Психологическите изследвания могат да бъдат разделени на два основни вида: фундаментални изследвания и приложни изследвания. Провеждат се основни изследвания, за да се постигне по-добро разбиране на човешкото поведение. Провеждат се приложни изследвания за решаване на проблеми от реалния свят. Психологическите изследвания се провеждат с помощта на различни методи, включително експерименти, казуси, анкети и натуралистично наблюдение. Психолозите използват тези методи за изучаване на широк спектър от теми, включително детско развитие, анормална психология, емоции, когнитивни способности, психични разстройства и социално поведение.

Какво мога да правя със степен по психологически изследвания?
Има много възможности за кариера за тези с диплома по психологически изследвания. Някои хора работят в академичните среди, провеждат изследвания и преподават в колежи и университети. Други работят в правителството, като използват знанията си по психология, за да помогнат за създаването на обществена политика. Трети работят в частния сектор, прилагайки уменията си в бизнеса и организациите. Има много различни видове психологически изследвания, така че има много различни кариерни пътеки, които човек може да поеме. Каквито и да са вашите интереси, вероятно има начин да използвате дипломата си по психологически изследвания, за да преследвате кариера, която ще намерите за удовлетворяваща.

Какви степени има в психологическите изследвания?
Психологически изследователски степени са налични на бакалавърско и магистърско ниво. Бакалавърска степен по психологически изследвания може да доведе до кариера в психологията или свързана област. Завършилата степен по психологически изследвания може да доведе до кариера като изследовател, професор или клиничен психолог.

Какво ще уча по време на моята степен по психологически изследвания?
Курсовата работа за психологическа изследователска степен ще варира в зависимост от нивото на обучение и конкретната програма. Има обаче някои общи теми, които се разглеждат в повечето програми. Те включват изследователски методи, статистика и психологическа теория. Студентите също така ще имат възможност да се специализират в определена област на психологията, като детско развитие или социална психология.

Магистратурите по науки за академични напреднали програми, които продължават около две години. Брой училища и университети предлагат варианти за онлайн, задочно и вечерно обучение за степен MSc, което е твърде удобно за студенти с наситено разписание и много ангажименти.

Задочното обучение позволява на човек да получи степен или квалификация, дори ако не може да посещава училище на пълен работен ден. Човек може да учи със собствено темпо, като постепенно натрупва кредити, които се зачитат за окончателна квалификация.