4 MSc Програми в Медицински информационни технологии 2024

Филтри

Филтри

  • MSc
  • Здравни грижи
  • Здравни технологии
  • Медицински информационни технологии
Области на обучение
  • Здравни грижи (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

MSc Програми в Медицински информационни технологии

Втората степен, която повечето студенти получават, е магистърска степен. Бакалавърската степен обикновено е предпоставка за записване в магистърски програми. След като завършва, често е по-лесно студентите да навлязат в по-напреднали и привлекателни позиции, за да започнат кариерата си. Другите длъжности може да изискват магистърска степен дори да се квалифицира.

Какво представлява магистърска степен по медицинска информационна технология? Това е сфера на обучение, която се фокусира върху информационните технологии, но също така се съсредоточава върху начините, по които това поле е уникално, когато се намира в здравна среда. Вместо анализ на бизнеса и статистически данни, медицинските ИТ отдели управляват информация за пациентите. Областите на обучение включват общо медицина, компютърни науки и сървърна поддръжка. След като завършите, може да сте готови да работите в отдела за информационни технологии на болница, клиника или друго здравно заведение.

Чрез изучаване на медицинската информационна технология можете да развиете набор от умения, които са пряко свързани с евентуалната ви кариера, като осигурите предимства като повишена заплата или увеличени възможности. Тези умения могат да включват разбиране на медицинския процес, професионалната комуникация и способностите на компютърните науки.

Има много фактори, които променят обучението и таксите, необходими за записване в магистърска програма. Това означава, че задълбочените проучвания трябва да бъдат завършени предварително. Учениците трябва да проучат как избраното от тях училище, програма и местонахождение на проучването ще повлияят на разходите.

Медицинските информационни технологии ви помагат да се подготвите за кариера в ИТ отдела на медицинско заведение. Специфичните позиции могат да включват IT мениджър, сървър техник, представител за поддръжка или специалист по ИТ. Друга възможност е да станете консултант, анализатор или консултант. Докато е възможно да навлезете в областта на ИТ извън медицинския свят, тази програма ви тренира специално за този вид среда.

Първата стъпка във вашето образование е намирането на образователната среда, която работи за вас. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.