Keystone logo
University of Parma

University of Parma

University of Parma

Представление

Университетът

University of Parma , който може да се похвали с хилядолетна история, сега има около 30 000 студенти и 1739 професори, изследователи и административен персонал. Неговият богат каталог от курсове се състои от 42 курса за първи цикъл, 47 курса за втори цикъл (9 от които изцяло се провеждат на английски език) и 7 курса за единичен цикъл (1 от изцяло проведените на английски език), организирани в 9 отдела. В центъра на града можете да намерите катедрите по изкуства и хуманитарни науки, икономика, право и политика, медицина и хирургия и ветеринарни науки. Другите научни отдели (Химия, науки за живота и устойчивост на околната среда; Инженерство и архитектура; Храни и лекарства; Математически, физически и компютърни науки) се намират в университетския кампус, площ от 77 хектара в южната част на града, която също е домакин чисто нов Технопол и модерни спортни съоръжения за всички ученици.

В допълнение, Парма е много хубав град с човешки мащаб, където животът е приятен, а жителите са приветливи и приветливи: не случайно повече от половината от нашите студенти идват от други италиански провинции и следователно нашият университет е класиран сред най-добрите по брой чуждестранни студенти. Добре дошли, изследвания, внимание и иновации: те са ключовите елементи за пълно изпълнение на нашата мисия, т.е. да ви предоставим пълен и автентичен опит за личен, интелектуален и професионален растеж. Вие наистина сте центърът на всички наши дейности, сърцето на един от най-важните европейски университети, който все още запазва своя древен престиж, докато се проектира в бъдещето.

Научноизследователска дейност със световни постижения

Днес повече от всякога „иновациите“ са една от ключовите думи на University of Parma . В структурите на University of Parma има научноизследователска дейност със световни постижения. Изследователските области варират от селскостопански храни до биотехнологии, от фармацевтични иновации до експериментална медицина, да не говорим за важността на проучванията в правната, икономическата, хуманистичната, инженерната, архитектурната и ветеринарната медицинска област. Сред върховите постижения не трябва да забравяме откритията за „огледалните неврони“ в областта на неврологията, проучванията в областта на информационното инженерство, довели до създаването на автономни превозни средства (без водач), проучванията в областта на математиката и тези в хранителният сектор, в който University of Parma - също благодарение на позицията си в центъра на Хранителната долина - има за цел да затвърди статута си на референтна точка, не само на регионално ниво.

Tecnopolo и приложни изследвания

Друг основен елемент на University of Parma е дейността, осъществявана в Tecnopolo, където могат да се развиват както приложните изследвания на междуведомствените центрове, така и „лабораториите“ на университетските партньорски компании в изследователските дейности, в рамките на кампус, който е сърцето на иновации за цялата област.

Хранителният проект

Проектът за храна е инициатива, популяризирана от University of Parma с цел хармонизиране и укрепване на вече съществуващите в университета умения и компетенции, на изследователско и преподавателско ниво, в хранителния сектор и за насърчаване на научното взаимодействие между университетите , индустрии, изследователски центрове и с национални и международни образователни институции. Целта е University of Parma стане признат европейски център в областта на хранителните технологии и храненето.

Достъп до курсовете за степен

Гражданите на ЕС могат да намерят цялата подходяща информация за достъп ТУК

University of Parma граждани на държави извън ЕС е гарантиран чрез процедурите, подробно описани в националния уеб портал „Studiare in Italia“.

Статистика

University of Parma , който може да се похвали с хилядолетна история, сега има около 30 000 студенти и 1739 професори, изследователи и административен персонал. Неговият богат каталог на курсове се състои от 42 курса за първи цикъл, 47 курса за степен от втори цикъл (9 от които изцяло на английски) и 7 курса за степен от един цикъл (1 от които изцяло на английски), организирани в 9 катедри.

    Местоположения

    • Parma

      via Università, 12, 43121, Parma

    Въпроси