Keystone logo
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine) Магистърска степен по обществено здраве
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine)

Магистърска степен по обществено здраве

Gothenburg, Швеция

2 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

02 Sep 2024

SEK 310 000 / per course

На територията на колежа

Представление

Магистърската програма "Обществено здраве" е предназначена за тези, които се интересуват от здраве и обществено здраве. Нашата програма предоставя на студентите уменията, които са им необходими за стратегическа и практическа работа в областта на общественото здраве, както на национално, така и на международно ниво. Ще се запознаете с индивидуалните и структурните фактори, които оказват влияние върху здравето, и с това какви условия осигуряват на хората добро здраве и равенство в здравеопазването. След като завършите програмата, ще имате редица възможности за професионална реализация и можете да продължите с докторантура.

Интересувате ли се от здравето и подобряването на общественото здраве? Искате ли да промените нещо и се ръководите от идеята за осигуряване на равенство в здравеопазването? Тогава трябва да кандидатствате за магистърската програма по наука за общественото здраве. Нашите студенти се обучават, за да могат да работят в областта на общественото здраве както на национално, така и на международно ниво. Ние предлагаме международна учебна среда, в която ще се срещнете с други студенти от цял свят.

Защо има толкова големи разлики в здравето на различните групи хора? Кои са значимите фактори, които влияят върху здравето, и как можем да подобрим живота на хората? Това са някои от предизвикателствата в областта на общественото здраве, пред които сме изправени. Необходима е широка и интердисциплинарна перспектива, за да се намалят различията между групите и да се постигне дългосрочно и справедливо подобряване на общественото здраве. Има нужда от подготвени учени в областта на общественото здраве, които да изучават тези въпроси и да формулират и оценяват усилията в областта на общественото здраве.

Магистърската програма по обществено здраве запознава студентите с основните теории и методи в тази област. Тази двугодишна програма се преподава на английски език. Целта на програмата е да ви даде необходимите инструменти, за да можете да планирате, провеждате и оценявате работата в областта на общественото здраве и да работите за намаляване на системните различия в здравето на населението.

Ще се запознаете също с епидемиология, социална епидемиология, количествени и качествени методи на изследване и теории и методи на здравната икономика. Ние предлагаме както уводен, така и разширен курс по икономика на здравеопазването.

Какво предлагаме

  • Международна среда - запознайте се с учители и ученици от цял свят
  • Смесица от академични среди - обучение с лекари, учители, юристи и други професии
  • Въвеждащ и разширен курс по икономика на здравеопазването
  • Възможности за по-дълги стажове
  • Възможности за обучение и стажове в чужбина
  • Централно разположен кампус в близост до ресторанти и развлечения
  • На един хвърлей от парка Slottsskogen, Ботаническата градина и други зелени площи

Приемане

Такса за обучение по програмата

съоръжения

За училището

Въпроси