Keystone logo
Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Представление

Насърчаване на регенеративно, устойчиво и етично бъдеще, придружаващо агенти на промяната, способни да насърчават инициативи, които трансформират социално-екологичните системи.

Как възниква?

Мечтата се роди преди 10 години от загрижеността на група млади мексиканци, които признават огромното значение на създаването на учебно пространство за справяне със социално-екологичните предизвикателства в Латинска Америка. По пътя стотици специалисти, преподаватели, агенти на промяната и предприемачи се включиха в разработването на образователен модел, който научава как можем да преработим нашата система. UMA се превърна в единствения университет, специализиран в областта на устойчивостта в страната и идеално място за разработване на социално-екологични проекти.

И какво ще правим?

Ние предлагаме магистърски степени, семинари, дипломи и консултантски услуги, фокусирани върху устойчивостта и социално-екологичната регенерация. Основната ни ценност е създаването на място за среща, за да се ускори обучението между студенти, специалисти и лидери за устойчиво развитие. Когато ни посетите, ще имате вдъхновяващо преживяване да се свържете с учеща се общност, която е активна в промяната на нашия свят към по-добро.

Промяна на агент

При постъпване в магистърска степен на UMA студентите осъзнават значението на развитието като агенти на промяната, навлизайки в процес на трансформация и лично обогатяване, което улеснява развитието на инициативи и проекти, които се стремят да променят настоящите практики на своята дисциплина към схеми за устойчивост.

В UMA смятаме, че първата промяна, която трябва да се преследва, е тази на себе си.

Характеристики на кампуса

Нашето намерение е да изградим кампус, който показва как една архитектурна интервенция се превръща в средство за регенерация за своята общност и нейния вододел.

Ние предвиждаме дълбоко естетичен кампус, подходящ за неговата цел, място и функция. Ще бъде насърчен растежът на гъста ядлива гора, в която ще намерим места за работа и учене. Съоръженията ще бъдат защитно одеяло за своите обитатели във визуални, акустични, климатични и текстурни качества, така че да приканват към размисъл, диалог и учене.

Ще има интересна комбинация от подходящи технологии, както авангардни, така и традиционни, за управление на вода, енергия, храна, отпадъци и други потоци. Сайтът трябва да почита и насърчава присъствието и съвместното съществуване на елементи отвъд хората, като слънце, вода, земя, вятър и биоразнообразие. Кампусът на UMA ще бъде вдъхновяващо място, което ни позволява да си представим регенеративно и разнообразно бъдеще.

  Стипендии и финансиране

  В UMA предлагаме два вида стипендии:

  Ние се стремим да подкрепяме хора с висок потенциал за промяна, които се интересуват от магистърска степен, но са в икономическо положение, което не им позволява да плащат пълната такса за обучение. Имаме ограничен брой стипендии и те се разпределят на тези, които имат най-голяма нужда и най-добре отговарят на критериите, посочени по-долу.

  В нашето заявление за прием ще намерите раздел, в който можете да кандидатствате за стипендията, от която се нуждаете (вижте раздела Процес на прием), трябва да посочите вида и процента на стипендията, която търсите. Ако се интересувате от стипендия, имайте предвид, че можете да получите по-висок процент, ако подадете молбата си в първия кръг на регистрация.

  a) Частични стипендии: Стипендии от 10% до 20% от цената на магистърската степен, без да се включват разходите за степен.

  б) Стипендии за обмен: Стипендии от 25% до 40% от цената на магистърската степен, без да се включват разходите за степен. Тези стипендии се дават в замяна на време за подпомагане на дейностите на магистърската координация или общността на UMA. Можете да избирате между различни дейности за поддръжка и те могат да се извършват от всяко място и в гъвкави часове.

  Отстъпка при пълно магистърско плащане: 15%.

  Прилага се, ако заплатите предварително цялата магистърска степен.

  Отстъпка при авансово плащане за една година: 10%.

  Важи, ако платите цяла година предварително.

  Отстъпка за предсрочно плащане на семестър: 5%.

  Важи, ако заплатите за цял семестър предварително.

  Ако получавате стипендия, всяка от тези отстъпки се прилага към дължимата сума след като се вземе предвид процентът на присъдената стипендия.

  Приемане

  Процесът на прием се състои от следните стъпки:

  • Щракнете върху бутона „Стартиране на вашето приложение“ на тази страница и следвайте инструкциите, за да завършите своето онлайн приложение. Точно там можете да поискате процент от стипендията, ако имате нужда.
  • След като завършите онлайн кандидатурата си, директорът на специалността ще се свърже с вас, за да проведете виртуално интервю.
  • В края на интервюто ще насрочим диагностичен тест, с който ще оценим вашето академично ниво и начин на учене. Този тест има цена от $500 песо, която трябва да бъде покрита преди извършването му.
  • След интервюто ще получите отговор на вашата кандидатура. Писмото за приемане включва цялата информация, за да извършите плащането на вашата регистрация чрез електронен превод и да изпратите съответната разписка. Ако е приложимо, ще включва дали сте получили някакъв процент от стипендията.
  • След като регистрацията приключи, ние ще се свържем с вас, за да поискаме останалите документи и да завършим регистрацията ви в Министерството на образованието.
  • Бакалавърската степен има месечна цена от $15 000, която се плаща за 48 месечни плащания. Цената за регистрация е $12 000 песо, които се плащат само веднъж.
  • UMA може да предостави процент от стипендията на студенти, които се нуждаят от нея, в зависимост от провежданото социално-икономическо проучване. Изпратете молбата си възможно най-скоро, за да получите достъп до фонда за стипендии.

  Класации

  UMA разгледа един от случаите на образователни иновации в Мексико

  • Universidad del Medio Ambiente и гимназията UMA бяха признати от Ашока за една от организациите, които въплъщават духа на иновациите в образователния сектор.

  Печелете награда

  • Най-добрият случай за социална отговорност на университета

  Благодарствена награда Holcim

  • Екип на кампуса за 2014 г

  Награда за кворум

  • 2013 Виктория Харо и Федерико Ламас

  Латинскоамериканският институт за качество

  • 2013 CIAMA

  Quo & Discovery Minds Award

  • 2011 Виктория Харо

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Valle de Bravo

   Camino al Castellano #4 San Mateo Acatitlán, Valle de Bravo, Mexico, 51200, Valle de Bravo

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси