Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

A logo

Представление

Създадена през 1903 г., Брюкселското училище по икономика и управление на Solvay е факултет на университета в Брюксел. В момента заема водеща позиция в Европа за научни изследвания и образование в областта на икономиката и управлението. Основната мисия на училището е да обучи бизнес лидери и предприемачи със способността да се адаптират към постоянно променящата се природа на обществото и да оформят утрешния свят.

Solvay Brussels School of Economics & Management - накратко

Времето, когато великите бизнес училища образоваха мениджъри за цял живот, отмина. Глобалната икономика, дигиталната трансформация и развитието на моделите за сътрудничество са фактори, които изискват непрекъснато обогатяване на вашите управленски и секторни умения.

Днес управленската функция изисква анализ на ума, ловкост и лидерство и голям капацитет за иновации и отвореност за посрещане на всички предизвикателства, които се появяват в един свят в непрекъснато движение. Това изисква редовно съчетаване на активен живот и продължаващо образование - за интегриране на нови компетенции и подновяване на вашето ноу-хау и вашите бизнес знания. Училището по икономика и мениджмънт Solvay в Брюксел ви помага да се справите с това огромно предизвикателство. Да бъдеш и останеш мениджър, напълно съобразен с най-новите тенденции на твоя бизнес, инструментите и показателите, които се съчетават с него, и прозренията, върху които се гради твоето ръководство. Много повече от програма, ние ви предлагаме ръководна ръка през цялата ви кариера. Да изградите своя мениджърски път и да ви позволи да постигнете целите си и да разцъфнете напълно в живота си като мениджър. През годините училището Solvay Brussels се превърна във важен катализатор за наблюдение, размисъл и иновации на пазара.

Между изследванията и практиката

Нашите програми са резултат от преподавателски изследвания, съчетани с практиката в тази област чрез много известни специалисти, които също са част от нашия факултет. Присъединявайки се към училището по икономика и мениджмънт Solvay в Брюксел, вие се възползвате от уникален опит, включващ научни познания, строго съдържание в икономиката и управлението, практически казуси, симулации, базирани на най-новите технологии, завладяващи семинари и работа в екип, които ви позволяват да възпроизвеждане на фирмената динамика. Хващате ентусиазма ни за стил на управление, който е активен, в движение, решително позитивен и визионерски.

„Училището по икономика и мениджмънт Solvay в Брюксел ви помага да изградите кариерата си, да постигнете целите си и да се развиете напълно професионално.“

Училище за икономика и мениджмънт Solvay в Брюксел - в няколко фигури

  • 68 редовни преподаватели
  • 400 топ мениджъри и професионалисти на непълно работно време
  • 2 награди Сократ (за качество на преподаване на професор)
  • 3.000 студенти, 23.500 възпитаници
  • 105 активни двустранни споразумения за сътрудничество (студентски обмен) в повече от 40 държави
  • 340 студенти по Еразъм, които завършват всяка година

Училището за икономика и мениджмънт Solvay Brussels е част от Свободния университет в Брюксел. Той е акредитиран от EQUIS и AMBA и е един от основателите на програмата Количествени техники за икономика и управление (QTEM), мрежа от няколко известни бизнес училища в пълна експанзия.

Международна перспектива и акредитации

Интернационализацията е в основата на визията и мисията на нашето училище.

Училището за икономика и мениджмънт Solvay Brussels, разположено в космополитното сърце на Белгия и Европа, е международно училище от самото си създаване.

Стратегията за интернационализация на училището се основава на три стълба: международни заинтересовани страни, глобален обхват на нашите ученици и международна видимост.

Акредитации

Училищата по икономика и мениджмънт Solvay в Брюксел имат амбиции и се надяват да увенчаят усилията си да бъдат водещо училище, като получат трите основни международни акредитации - наречени също Тройна корона: AMBA, EQUIS и AACSB. Ние сме в ход: вече сме акредитирани за AMBA и EQUIS и сме в процес на получаване на акредитация AACSB.

Защо това е толкова важно? Тъй като водещите училища са акредитирани, което означава, че техните връстници признават международното високо качество на изследователските и образователни програми на училището. Акредитациите осигуряват на училище стандартна рамка за качество, която позволява на училището да представи своята уникалност: своята визия, мисия и амбиции. И, разбира се, акредитациите се фокусират върху постигането на помещенията на училището. Акредитирано училище е училище, което предлага. Толкова е просто.

Тези акредитации са все по-важни в глобалния свят , също както и класирането: те комуникират с високо качество, осигуряват изпълнение на обещание и гарантират, че училището е добре свързано с обществото . Акредитациите показват, че училището има ясни амбиции и стремежи и че училището не само има волята или решимостта да осигури високо качество, но всъщност успява да осигури това качество, както е определено от самото училище, но е признато от неговите международни връстници.

Местоположения

  • Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

Въпроси