Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Представление

Queen's University Белфаст се класира в Топ 200 университета в света (QS World University Rankings 2019)

140 в света за перспективите за завършилите (QS Класиране на работоспособността на завършилите 2020 г.)

Основан през 1845 г. като Queen's College Belfast, един от трите Queen's Colleges в Ирландия, той става независим университет през 1908 г. и е деветият най-стар университет във Великобритания. Днес Queen's е член на групата Russell, която съчетава отлични постижения в научните изследвания и образованието с учене, насочено към студентите.

Queen's е на 8-о място в Обединеното кралство по научноизследователска интензивност (REF 2014 / Times Higher Education) с над 75% от своите изследвания, оценени като „водещи в света“ или „международно отлични“ през REF 2014.

Ние сме глобален университет

Студентите се радват да бъдат обучавани от водещи световни учени, които работят на преден план в своите дисциплини и значителна инвестиция в студентския опит е довела до високи нива на удовлетвореност на студентите и възможности за заетост.

Глобални изследователски институти

Въз основа на своите дисциплинарни постижения, Университетът създаде четири водещи глобални научноизследователски институти, които обединяват водещи учени, за да се справят с някои от най-големите глобални предизвикателства на нашето време в следните области: Глобален мир, сигурност и справедливост; Кибер защита; Здравни науки; и безопасност на храните.

Факултетът по медицина, здраве и науки за живота

Медицинският факултет, здравеопазването и науките за живота в Queen's предоставят висококачествено, водещо образование чрез персонал от световна класа, фокусиран върху нуждите на обществото. Ние предоставяме образователен опит, който се ръководи от научни изследвания и обогатява нашите ученици интелектуално, социално и културно.

Надеждата ни е, че студенти от цял свят ще се присъединят към нас, за да учат, както и да донесат нови идеи и подходи, които да спомогнат за развитието на нашите амбиции за подобряване и развитие на живота. Queen's е в основата на културата на Белфаст, както и на изкуството и социалните му сцени. Гордеем се, че сме част от оживен, космополитен град, който може да се похвали с жизнен социален живот и богато културно наследство.

Решаване на глобални предизвикателства

Чрез нашето образование и изследвания се стремим да отговорим на някои от най-големите предизвикателства в света, академичният ни екип предприема водещи световни изследвания чрез нашите училища и глобални изследователски институти в областта на здравеопазването и глобалната продоволствена сигурност. Това доведе до нови лечения за пациентите и до по-висока степен на защита на храната, която ядем.

Факултетни училища

Училището по биологични науки
Училището по медицина, стоматология и биомедицински науки
Училището за медицинска сестра и акушерка
Фармацевтичното училище

Местоположения

  • Belfast

    Queen's University Belfast University Road Northern Ireland, BT7 1NN, Belfast

Въпроси