Keystone logo
Open University

Open University

Open University

Представление

Освободете амбицията си

Искате ли да постигнете амбицията си? Учете с нас и ще се присъедините към над 2 милиона студенти, които са постигнали своите кариерни и лични цели с The Open University .

Ние сме пионер в дистанционното обучение в продължение на повече от 50 години, като довеждаме университета до вас, където и да сте, за да можете да улесните обучението си в живота си, с подкрепата на експертни преподаватели на всяка стъпка от пътя. Всъщност нашите студенти ни оцениха с 88% за цялостна студентска удовлетвореност и бяхме класирани на трето място в Националното проучване на студентите за 2021 г. Това означава, че когато става въпрос за реализиране на вашата амбиция, не можете да бъдете в по-добри ръце.

Вашата амбиция. Нашата мисия.

Мисия

Мисията на Open University е да бъде отворен към хора, места, методи и идеи.

Ние насърчаваме възможностите за образование и социалната справедливост, като предоставяме висококачествено университетско образование на всички, които желаят да реализират своите амбиции и да реализират своя потенциал.

Чрез академични изследвания, педагогически иновации и съвместно партньорство ние се стремим да бъдем световен лидер в дизайна, съдържанието и предоставянето на подкрепено отворено обучение.

зрение

Нашата визия е да достигнем до повече ученици с променящо живота учене, което отговаря на техните нужди и обогатява обществото.

Стойности

При постигането на нашата мисия ние сме ангажирани и се ръководим от устойчивите Open University за приобщаване, иновации и отзивчивост.

Какво е дистанционно обучение?

Достъпните учебни ресурси и експертните инструкции за преподаватели означават, че ще имате гъвкавостта да учите, когато и където искате. Независимо от обстоятелствата ви, придобийте призната университетска квалификация.

Постигнете целите си чрез обучение на непълен или пълен работен ден с The Open University .

Дистанционното обучение ще бъде различно от обучението, което сте правили преди – училище, колеж, дори университет. Но ще бъде подобно и в много отношения.

С дистанционното обучение на OU ще имате учебни материали и онлайн портал за обучение, специален преподавател, студентски форуми, учебни събития и други.

Като единствен университет в Обединеното кралство, посветен на дистанционното обучение, ние искаме да сме сигурни, че знаете какво да очаквате като студент в OU. Затова съставихме серия от кратки ръководства за някои от аспектите на обучението с нас.

Мога ли да го направя?

Където започваш в живота не трябва да ограничава къде отиваш! Каквато и да е вашата амбиция, ако сте решени да успеете и сте готови да работите упорито, прочетете нататък, свържете се и продължете.

Повече от 170 000 студенти постигат целите си, като учат при нас. Сега е ваш ред да се присъедините към тях.

Поддържано отворено обучение

OU преподава чрез собствен уникален метод за дистанционно обучение, наречен „поддържано отворено обучение, което е:

Гъвкав – студентите работят където и когато решат да се впишат в работата, семействата и други ангажименти

All inclusive – студентите получават всички висококачествени материали, от които се нуждаят, за да учат

Подкрепящи – личните преподаватели предоставят академичен опит, насоки и обратна връзка и провеждат групови уроци; и специализирани съветници са на разположение, за да помогнат с други аспекти на изследването на OU

Социални – студентите се събират в уроци, дневни училища и неформални учебни групи; и чрез онлайн конференции, учебни мрежи и форуми за курсове.

Поддръжка на уроци

OU има мрежа от повече от 5000 преподаватели – най-голямата в Обединеното кралство. Учителите отбелязват задачи, предоставят подробна писмена обратна връзка и предлагат подкрепа на учениците по телефон, имейл или компютърна конференция. Те също така провеждат групови или онлайн уроци и дневни училища. Някои са членове на персонала на пълен работен ден, но повечето са асоциирани преподаватели: експерти по своята тема, които съчетават работата си като преподаватели с други академични или индустриални работни места.

Оценяване

Студентите се оценяват чрез маркирани от преподавател и компютърно маркирани задачи, устни или практически оценки, проекти, изпити, дисертации и портфолиа. Външният изпит гарантира, че поддържаме академични стандарти и предоставяме независим поглед върху процеса на оценяване.

Нашата световна репутация

Open University е създаден с Кралската харта на 23 април 1969 г.

Оттогава изминахме дълъг път, като непрекъснато внедряваме нововъведения на всяка стъпка, за да гарантираме, че нашата основополагаща мисия да осигури достъп до образование за всички – остава толкова актуална и сега, както преди повече от 50 години.

Предоставяне на университет при вас, където и да сте

Ние сме най-големият университет в Обединеното кралство и най-популярният избор за студенти на непълно работно време.

 • Ние сме най-високо класираният университет за дистанционно обучение в света (The Times World University Rankings).
 • Нашето гъвкаво обучение означава, че можем да отговорим на нуждите на отделни лица и големи работодатели по целия свят.
 • Нашата мрежа от повече от 5000 експертни преподаватели предоставят иновативно, проницателно преподаване и много от тях съчетават работата си като преподаватели с академични или индустриални роли.
 • Ние сме световно признати като експерти в технологиите за обучение, водещи научни изследвания, които движат иновациите в преподаването.

Изключително изследване

OU подкрепя разнообразна общност от над 900 студенти следдипломни изследвания, които правят авангардни проекти за докторантура и професионална докторантура.

 • Ние се класирахме в първата трета от университетите в Обединеното кралство в рамката за научни постижения (REF) 2014, използвайки рейтинга на Times Higher Education Power Score.
 • Бяхме 5-и по общо удовлетворение в Проучването на следдипломния изследователски опит (PRES) 2019.

Нашите курсове са подкрепени от нашите изследвания и подлежат на строг външен контрол.

В допълнение, водеща в света програма за изследване на стратегии за преподаване и образователни технологии гарантира, че нашите материали са ефективни и подходящи за широкомащабно поддържано дистанционно обучение.

Международно признание

Open University са сравними с тези, присъждани от други университети в Обединеното кралство. Всъщност много работодатели и организации по целия свят наемат Open University и разбират, че степента на OU е равна по академичен стандарт на степен от всеки друг британски университет.

 • Нашето бизнес училище е една от елитната група, която е спечелила тройна акредитация и от трите водещи световни асоциации за акредитация на управление.
 • OU е една от само трите висши учебни заведения в Обединеното кралство, които са получили акредитация в Съединените щати, призната от Комисията за висше образование на Средните щати (MSCHE). MSCHE е доброволна неправителствена асоциация за членство, която определя, поддържа и насърчава образователните постижения в институции с различни мисии, студентски популации и ресурси. Ние сме член от 2005 г. и нашата акредитация беше потвърдена отново през 2020 г.

Награди

 • В списъка за наградата Times Higher Education „Бизнес училище на годината“, 2013, 2014, 2016 и 2017 г.
 • Петима финалисти и двама победители в международните награди AMBA „Студент на годината“.
 • В списъка за наградата за иновации на Асоциацията на MBA (AMBA) 2015
 • Носител на две индустриални награди за нашия онлайн инструмент MBA Business Case Builder (помага на бъдещите студенти да създадат завладяващ бизнес казус за спонсорство от работодател): злато в годишните награди Heist Awards „Най-добро използване на иновациите и креативното мислене“) и сребро в CASE Circle награди за отлични постижения (категория „Индивидуални подуебсайтове“)
 • OUBS участва в Innovations That Inspire на AACSB за значителни инвестиции в безплатни ресурси за онлайн обучение през 2016 г.
 • Победител в категорията Бизнес партньорство на наградите Guardian University Awards 2017 за нашето сътрудничество с компанията за финансови услуги True Potential LLP
 • Един победител в международните награди AASCB Influential Leader през 2019 г

Стипендии и финансиране

Funding your studies

Не плащайте нищо предварително – над 80% от нашите студенти в Англия финансират обучението си със заем за такса за обучение на непълно работно време (понякога наричан студентски заем), което означава, че не плащат нищо предварително.

Заем за такса за обучение на непълно работно време

 • Те ще покрият всички такси за вашия модул.
 • Те са отворени за всички – допустимостта не зависи от доходите ви и няма възрастова граница.
 • Няма да върнете нито стотинка, докато не спечелите над £27 295 на година.

OUSBA заем

Плащайте таксите си на вноски със заем от Open University Student Budget Accounts Ltd.

Спонсорство от работодател

Вашият работодател би могъл частично или изцяло да плати таксите за вашия модул.

Стипендии и друга подкрепа

В зависимост от вашите обстоятелства, може да имате право да кандидатствате за едно или повече от следните:

Безплатен модул за достъп до OU

Ако доходът на вашето домакинство не надвишава £25 000, можете да вземете безплатно един от нашите въвеждащи модули за достъп.

Финансиране на разходите, свързани с обучението

След като сте започнали да учите, ако отговаряте на условията, можете да получите достъп до възстановяване на някои допълнителни разходи за обучение.

Фонд за стипендии на полагащите грижи

Ако сте или наскоро сте били неплатен болногледач, може да имате възможност да изучавате безплатно пълна квалификация за OU.

Стипендия за болногледачи

Ако предоставяте неплатени грижи на приятел или член на семейството, може да имате право на £250 за разходи, свързани с обучението.

Стипендия за опитни грижи

Ако някога сте били под грижите на местни власти, може да имате право на £250 за разходи, свързани с обучението.

Помощ за студенти с увреждания (DSA)

Можете да получите финансова подкрепа за разходите за обучение, възникнали в резултат на вашето увреждане.

Фонд за стипендии на ветерани с увреждания

Ако сте били ранени по време или в резултат на военна служба, можете да изучите безплатно пълна квалификация за OU.

Отворени фючърсни стипендии

Ако се идентифицирате като чернокож, азиатски или друг малцинствен етнически произход, можете да получите £500 за разходи за обучение или живот.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Milton Keynes

  Walton Hall, Kents Hill, MK7 6BJ, Milton Keynes

  • Milton Keynes

   Milton Keynes, Великобритания

   • The City

    Walton Hall, Kents Hill, MK7 6AA, The City

    Програми

    Въпроси