Oman Dental College

Oman Dental College

Oman Dental College

Представление

Oman Dental College е първият и в момента единственият стоматологичен колеж в Султанат Оман. Той прие първата си кохорта от студенти през учебната 2006/7 г. и успешно е завършил три кохорти от квалифицирани дентални хирурзи със степен бакалавър по дентална хирургия (BDS) до момента.

Винаги е било намерението на ODC да играе активна и информирана роля за постигане на далновидната визия на Негово Величество султан Кабус бин Саид, както за секторите на висшето образование, така и за здравеопазването в Оман, и това се реализира чрез новото състояние на ODC стоматологичен колеж по изкуства и болница за обучение по стоматология, които са в полза на студентите и обществеността, както гражданите, така и жителите. Колежът предлага отлична академична среда и съдържа съоръжения за преподаване и обучение на студенти, които включват общи и специализирани лаборатории, множество лекционни салони, стаи за малки групи, добре заредена библиотека, мултимедийна стая и редица други студентски зони. Колежът разполага и с модерно, напълно оборудвано извънболнично стоматологично клинично заведение с 67 стоматологични стола, рентгенови съоръжения, Централно отделение за стерилно снабдяване и операционна зала. Всички тези съоръжения са оборудвани по най-високите стандарти, използвайки най-новите налични в момента технологии.

В допълнение към осигуряването на бакалавърско клинично образование и обучение в Оман, болницата за клинично дентално клинично обучение предлага извънболнични стоматологични съоръжения, което значително увеличава броя на стоматологичните столове и зъболекари, достъпни за широката публика в Султаната, като по този начин подобрява достъпа на пациентите до качествено дентално здраве е почти безплатно.

Местоположения

Местоположения
  • Al Wutayyah

    Al Wutayyah, Оман

    Въпроси