Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences Магистър по медицинска химия
Lithuanian University of Health Sciences

Магистър по медицинска химия

Kaunas, Литва

2 Years

Английски език

Редовно обучение

04 Jul 2024

Aug 2024

EUR 5157 / per year

На територията на колежа

Представление

Съвместна учебна програма, проведена съвместно с Каунасския технологичен университет (KTU)

Интердисциплинарна област на обучение и изследване, която съчетава химия, биология, фармация и други клонове на науката за откриване и разработване на лекарства. Учебната програма има за цел да предостави знания за създаването, разработването и определянето на лекарства с практическо значение и да развие изследователски умения, необходими за работа във високотехнологични научни и индустриални компании, които разработват, произвеждат или доставят фармацевтични препарати.

Защо да изучавате медицинска химия в LSMU

  • Съвместна учебна програма, проведена съвместно с Каунасския технологичен университет (KTU): Учебната програма е създадена чрез събиране на най-добрия опит на университетите LSMU и KTU. Изпълнението на програмата се осигурява от отлична материална база, която се основава на помещенията и оборудването на Химико-технологичния факултет на KTU и Факултета по фармация на LSMU, както и лабораториите на Santaka Valley с най-новите и най-модерни оборудване за синтез на съединения, структурен анализ и определяне на свойства.
  • Придобити знания и умения както в химичната, така и в биологичната страна на откриването и разработването на лекарства. Способност за прилагане на знания и практически умения в областта на целенасоченото търсене, разработване, производство, контрол на качеството и разпространение на лекарствени вещества.
  • Възможност за избор на специализация по Синтетична медицинска химия или Биомедицинска химия.
  • Възможност за прекарване на семестър или година в чужбина с програмата за обмен Еразъм.
  • Мултикултурна среда и студентска общност: международните студенти от 88 различни страни съставляват над 25% от общото студентско тяло в LSMU
  • Система за подпомагане на адаптацията на студентите: наставничество, обучение и психологическо консултиране
  • Диплома, призната в Европа, САЩ и други страни.

Приемане

Резултат от програмата

Такса за обучение по програмата

Кариерни възможности

За училището

Въпроси