© Domus Academy
Humanitas University

Humanitas University

Humanitas University

Представление

Международен университет, посветен на науките за живота в Милано. Образование и обучение, напълно интегрирано с болница Хуманитас и научни изследвания.

Университет силно се фокусира върху растежа на своите студенти, тяхното обучение, клиничната и изследователската си кариера в Италия и в чужбина. Следдипломно обучение с медицински специалности, магистри и програми за повишаване на квалификацията и докторантури Умен кампус, технологично напреднал в своята инфраструктура и услугите си.

Интернационализация, иновации, взаимодействие, интеграция с болницата и изследователския център: така живеем университетското образование в науките за живота и това, което отличава Humanitas University .

128326_DSC05101-2.jpg

Курсовете

Всички наши курсове са вдъхновени от концепцията за активно учене, внимателно балансираща теория и практика, за да се гарантира, че нашите студенти развиват критични и автономни мисловни умения, наред с конкретни професионални компетенции.

Humanitas University подготвя своите студенти да процъфтяват в клиничните и изследователските области в Италия или в чужбина. Международна и стимулираща среда обхваща всички наши курсове в Humanitas University на Humanitas University . Ние се стремим да подкрепим личното и професионалното израстване на нашите студенти и вярваме в подхранването на дух на сътрудничество, любопитство и отговорност.

Днес Humanitas University домакин на 1400 студенти и аспиранти. Студентите са разпределени в 4 курса:

180 на година за доктор по медицина и хирургия (английски); 60 на година за училище MEDTEC (английски); 140 на година за бакалавърска степен по медицински сестри (италиански); 50 на година за бакалавърска степен по физиотерапия (италиански).

Интеграция с болници на Хуманитас

Humanitas е първата италианска болница, получила сертификат за качество като Академична болница от Съвместната комисия International. Тя е една от най-технологично развитите европейски болници и международно известна с изследванията си за заболявания на имунната система. Хуманитас разполага със специализирани звена за лечение на онкологични, сърдечно-съдови, неврологични, ортопедични, автоимунни и възпалителни заболявания. Освен това има топ център за очи, изключителен център за фертилитет и високо специализиран отдел за аварии и спешни случаи. Медицинската помощ, подкрепена от най-добрите професионални знания и мултидисциплинарен подход, се допълва от постоянни изследователски дейности, насочени към подобряване и персонализиране на лечението. IRCCS Istituto Clinico Humanitas оглавява група болници в Италия, разположени в Милано, Бергамо, Кастеланца, Торино и Катания.

Международно измерение

Хуманитас привлича млади хора от Италия и от цял свят и предлага възможност да се включат в уникален вид образование. Това е международен център за обучение на лекари, медицински сестри, физиотерапевти и изследователи, способни да се справят с бъдещи научни, технологични и социални промени. Тясната интеграция между болницата, изследователските лаборатории и университета създава условия за здравните специалисти да придобият опит, като работят в тясно сътрудничество с пациентите и в същото време да придобият методологията и строгостта, която изисква научните изследвания - средство за създаване на синергия между клиничните и лабораторна практика в образователен контекст.

Студентите имат шанса да се учат от PRofessors, гостуващи професори, които включват 3 носители на Нобелова цена, и проучвания с доказан международен опит.

Освен това, студентите могат да живеят опит в чужбина благодарение на международната мрежа с изследователски центрове и чуждестранни медицински институции.

Интегриран подход за образование и обучение

В Humanitas University интегрираният подход на преподаване гарантира, че бъдещите ни лекари ще придобият теоретични знания наред с клиничните умения. Мултидисциплинарните методи на преподаване включват обучение, базирано на проблеми и опит. Първият подход насърчава студентите да развият аналитични и рефлексивни умения, необходими по време на клиничната практика; вторият се фокусира върху независими изследвания, вземане на решения и работа в екип. Симулацията също играе основна роля в медицинското обучение - това е мястото, където студентите могат да учат в безопасна и контролирана среда под надзора на преподавателите, чиято роля е да улеснява процеса на обучение, тъй като целите стават все по-предизвикателни, като се започне от историята и процедурни умения, за висококачествено симулиране на управлението на пациента в сложни клинични сценарии.

Характеристики на кампуса

  Класации

  Humanitas University е най-високият нов запис в класацията на световните университети на Times Higher Education за 2023 г

  Humanitas University влезе в международната класация на Times Higher Education (THE) за първи път, класирайки се сред 250-те най-добри университета в света от 1799 анализирани университета и поставяйки себе си като най-добрия нов запис .

  Проф. Марко Монторси, ректор на Humanitas University , заяви: „Ние сме много доволни от този резултат, който демонстрира, че италианската изследователска и университетска система може да поеме предизвикателството на глобалната и европейска конкуренция, подобрявайки нашите умения и поемайки нарастваща роля в привличането на таланти. THE потвърди въздействието на нашите научни изследвания, които получиха резултат от 99,7 от 100, в съответствие с други международни класации.“

  Класацията THE се основава на 13 показателя за ефективност , обхващащи всички области на дейност на университета: преподаване, изследвания, научно въздействие, трансфер на технологии и интернационализация.

  Местоположения

  • Milan

   Via Rita Levi Montalcini 4 Pieve Emanuele, , Milan

   Въпроси