Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Представление

Fresenius University of Applied Sciences

От основния си кампус в Идщайн близо до Висбаден, Fresenius University of Applied Sciences може да погледне назад към повече от 167 години традиция в преподаването на науките. През 1848 г. Карл Ремигиус Фрезениус основава Химическата лаборатория Фрезениус, която от самото начало се е посветила на практическа лабораторна работа, както и на образование. През 1971 г. последва сертифициране като частно спонсориран, одобрен от държавата университет за приложни науки.

Днес университетът предлага редовни и задочни бакалавърски и магистърски степени, както и професионално обучение и допълнително образование в централата си в Идщайн и своите кампуси в Кьолн, Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф, Франкфурт, Берлин и Ню Йорк. Курсовете са разпределени към различни факултети: химия и биология, здравеопазване и социални науки, икономика и медии и дизайн.

Въпреки това, тази чисто пазарно ориентирана комуникационна мярка няма абсолютно никакво влияние върху правната рамка на Fresenius University of Applied Sciences . Училищата не са заместител на факултетите, но дават възможност на маркетинговия отдел на университета не само да представя курсовете за обучение, чиито брой силно се е увеличил през последните години, на пазара по по-прозрачен и целенасочен начин, но и да отговаря по-добре на нуждите на бъдещите и настоящите студенти. В това отношение всички законово определени комисии на университета и тяхната организация в различните факултети ще продължат да запазят своята уместност и валидност и в бъдеще.

Местоположения

 • Idstein

  Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

 • Berlin

  Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

  • Munich

   Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

   • Wiesbaden

    Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

    • Hamburg

     Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

     • Düsseldorf

      Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

      • Heidelberg

       Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

       • Idstein

        Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

        Въпроси