Keystone logo
Grigore T. Popa University Of Medicine and Pharmacy IASI

Grigore T. Popa University Of Medicine and Pharmacy IASI

Grigore T. Popa University Of Medicine and Pharmacy IASI

Представление

Университетът по медицина и фармация "Григоре Т. Попа" от Яш, Румъния е една от най-старите и престижни институции в страната, класифицирана като Университет за напреднали изследвания и образование. Приоритет на образователния процес е подготовката на изключителни експерти със силна теоретична и практическа подготовка, способни да се справят с всяка конкуренция на национално и международно ниво.

Факултет по медицинско биоинженерство постоянно адаптира образователните си програми към нуждите на пазара на труда. Имайки предвид нарастващото търсене на добре обучени специалисти в областта на биомедицинската наука по границите, Факултетът по медицинско биоинженерство предлага партньорство, където шансът е от страна на тези, които знаят как да го използват. Искаме да имате смелостта да вземете живота си в ръцете си със силата на биоинженер, с уменията на физиотерапевт, доверието в ума си и образованието и духа, които да ви предоставят възможности да ви издигнат на най-високите върхове на щастие от изпълнени мечти.

Като дипломиран физиотерапевт ще работите в областта на медицинските услуги, пряко свързани с рехабилитацията и оптимизирането на функциите на пациента, дете или възрастен, за да допринесете за интегрирането му в специфични житейски дейности.

Физиотерапевтите определят етапите на индивидуалните терапевтични планове на базата на статични и динамични програми за упражнения, в съответствие с клиничната диагноза и прилагат физиотерапевтични техники, кинетична, профилактична помощ и техники за двигателна рехабилитация.
Влезте в пленяващата вселена на ФИЗИОТЕРАПИЯТА!
Повече информация:
https://www.umfiasi.ro/academic/facultati/facultatea-de-bioinginerie-medicala/physiotherapy/

Завършилите специалност " Биоинженеринг" работят в болници, академични институти, фармацевтични компании, протезисти и правителствени агенции.

Специалистите по медицинска биоинженерия работят със сложна медицинска апаратура, проектират, разработват или тестват медицински изделия, активно участват заедно с медицинския персонал в възстановяването на пациенти.

Медицинските биоинженери използват знания по биология, физика, математически модели и компютърна симулация за разработване на нови терапии и медицински биотехнологии.

Погледнете в БЪДЕЩЕТО със силата на БИОИНЖЕНЕР!

Повече информация:
https://www.umfiasi.ro/academic/facultati/facultatea-de-bioinginerie-medicala/biomedical-engineering/

Класации

Университетът по медицина и фармация Григоре Т. Попа в Яш е единственият медицински университет, включен в:

- ТОП 25 представящи се университети в интердисциплинарни публикации U - Multirank 2019

- ТОП 50 пъти висше образование Нова Европа 2018

- ТОП 300 пъти класации за въздействие на университетите за висше образование 2020

- Топ 500 Шанхай = Биомедицинско инженерство

- ТОП 601+ пъти Висше образование Клинично, предклинично и здравеопазване 2020

- Зелени класации

- QSRranking

Местоположения

  • Iași

    Strada Universității,nr. 16, 700115, Iași

Въпроси