Georgia State University

Georgia State University

Georgia State University

Представление

Предприемчива публична изследователска институция в сърцето на Атланта

Georgia State University , основан през 1913 г., има мисия за отлични постижения в преподаването, научните изследвания и обслужването. Разположен в сърцето на центъра на Атланта, този голям изследователски университет съчетава академична строгост с богат университетски опит, преобразявайки живота на студентите и оформяйки бъдещи лидери. Georgia State University записва повече от 53 000 студенти и магистри в 11 колежа и училища и постоянно е високо класиран за своите иновации и преподаване.

Записвайки едно от най-разнообразните студентски тела в нацията, щатът Джорджия е вторият по големина университет в щата, като студентите идват от всеки окръг в Джорджия, всеки щат в нацията и от над 145 държави.

Бизнес училище, което изглежда като останалия свят

J. Mack Robinson College of Business към Georgia State University

Най-голямото бизнес училище в Юга и част от голяма изследователска институция, J. Mack Robinson College of Business на Georgia State University има 200 преподаватели, 8 000 студенти и 80 000 възпитаници.

С дипломирани студенти от почти 70 държави, колежът е от световна класа и в световен мащаб. Нейната MBA е постоянно класирана сред най-добрите от Bloomberg Businessweek и US News & World Report (топ 20 сред държавните университети), а нейната Executive MBA е в списъка на Financial Times с най-добрите програми в света.

Разположен в Атланта, колежът по бизнес Робинсън и щатът Джорджия са произвели повече от висшите ръководители на Джорджия с висши бизнес степени от всяко друго училище в Югоизточната част. Robinson College of Business се гордее с разнообразната си общност от над 1500 студенти в портфолио от 18 висши бизнес програми, включително MBA (с STEM концентрация в Business Analysis), MBA двойни степени, 13 специализирани магистърски програми (включително 6 STEM сертифицирани програми) , Executive MBA, изпълнителен докторат по бизнес администрация и гъвкави сертификати за висше образование.

Независимо дали стартирате кариера, подобрявате кариерата или сменяте кариерата, нашата гъвкава, движеща се със собствено темпо магистърска степен по бизнес администрация предоставя актуално, практическо учебно изживяване с преживявания, завършващи с потапяне в книгата, и критични през целия живот семинари за кариерни умения, вградени в опита на MBA, за да гарантирате успешна следваща стъпка в кариерата си.

220482_1366_front.jpg

Статистика

  Приемане

  Подгответе кандидатурата си

  Компонентите на приложението включват:

  • Подайте онлайн заявлението си
  • Университетски преписи
  • есе
  • Продължи
  • Записано видео интервю (изисква се интервю на живо за MBA)
  • Изпит IELTS или TOEFL (само за международни кандидати)
  • Допълнителни материали (препоръчителни писма, незадължителни есета и резултати от теста GRE/GMAT – не се изисква)

  За подробности относно специфични критерии за програмата, която ви интересува, моля, посетете:

  Кандидатствайте в специализирана магистърска програма - Georgia State Robinson College (gsu.edu)

  Процес на кандидатстване за MBA - Robinson College в щата Джорджия (gsu.edu)

  Кандидатите за щата Джорджия се класифицират като „международни“, ако отговарят на някой от следните критерии:

  • Студенти, които са в САЩ с неимигрантска виза (B-1, H-1, J-1 и т.н.)
  • Студентите, които живеят извън САЩ, ще имат нужда от виза F-1, за да учат в САЩ
  • Студенти, които са в процес на кандидатстване за статут на постоянно пребиваване, но все още не са получили картата за постоянно пребиваване
  • Студенти, които са получили образование извън САЩ

  В допълнение към изпълнението на всички изисквания за прием за вашата магистърска програма, която ви интересува, като международен студент трябва също да изпратите следните материали до съответния краен срок:

  Английска професия

  В допълнение към изпълнението на всички други приложими изисквания за прием, неговорещите английски език трябва да демонстрират достатъчно владеене на английски език. Доказателство за владеене на английски език може да бъде доказано чрез едно от следните:

  • Доказателство за завършена бакалавърска или магистърска степен в (от акредитирана институция) или извън САЩ, където английският е официалният език на страната – вижте списъка на страните, одобрени от Georgia State University , които отговарят на това изискване.
  • Резултати от TOEFL (хартиени или интернет базирани)
  • Резултати от IELTS
  • Завършване на програма ESL, одобрена от университетската система на Джорджия

  Всеки кандидат, чиято държава на раждане е англоговоряща (както е посочена в списъка за освобождаване от владеене на английски език на GSU ), не подлежи на изискването за владеене на английски език.

  Визови изисквания

  След като получите своя I-20 или DS-2019 от щата Джорджия, е време да кандидатствате за вашата виза. Вашата виза F-1 или J-1 ще ви позволи да влезете в Съединените щати, за да започнете обучението си. Ще използвате своя I-20 или DS-2019 от щата Джорджия, за да кандидатствате за или да подновите изгледа си, като следвате тези стъпки:

  1. Платете своята такса SEVIS I-901. Ще ви трябва вашият SEVIS ID, за да извършите това плащане, който се намира на вашия I-20 или DS-2019.
  2. Попълнете онлайн заявлението за неимигрантска виза, формуляр DS-160, и отпечатайте страницата за потвърждение на формуляра за кандидатстване, която да донесете на интервюто.
  3. Уговорете си среща за виза в най-близкото консулство или посолство на САЩ, като използвате вашия I-20 или DS-2019 и вашата разписка за плащане на такса I-901.
  4. Вашата виза няма да бъде издадена до 120 дни преди началната дата на вашия I-20 или DS-2019. Може да присъствате на среща за виза преди датата на издаване на визата, но имайте предвид, че ще трябва да изчакате издаването на вашата виза.
  5. Получете визата си и направете плановете си за пътуване, преди да започнат часовете в щата Джорджия. Не купувайте самолетен билет преди да получите визата си.

  Стипендии и финансиране

  Разбираме, че висшето училище изисква значителна инвестиция. Ние предлагаме възможности за асистентски стаж (GA), за да подкрепим отличните студенти в преследването на техните академични цели.

  Кандидатите, които подадат попълнени заявления, автоматично се считат за награди за дипломирани асистенти (GA).

  • Наградите на GA варират според програмата, но критериите включват превъзходни академични и кариерни постижения, разнообразен и значим личен опит, силни междуличностни умения и лидерски потенциал.
  • Позициите на GA са силно избирателни.
  • Ако сте избрани за награда на GA, ще бъдете уведомени при приемане.

  Какво включва дипломиран асистент?

  Дипломираните асистенти попадат в две основни категории:

  • Академичен - Академичните дипломирани асистенти работят в тясно сътрудничество с преподавателите по изследователски проекти и инициативи.
  • Административен – Дипломираните асистенти по администрация осигуряват подкрепа на колежа от бизнес отдели.

  Работните ангажименти за дипломирани асистенти варират от 12-16 часа на седмица в зависимост от наградата на GA.

  Не сте получили GA по време на приема? Все още можете да кандидатствате за такъв!

  Все още може да отговаряте на условията и да кандидатствате за възможности в Robinson и в кампуса на щата Джорджия. След като изпратите депозита си за записване, можете да получите достъп до нашия сайт за ръкостискане, за да видите други възможности за асистенти в щата Джорджия.

  Възможности за стипендии

  Извън дипломираните асистенти има ограничени възможности за стипендии въз основа на специфични критерии.

  Възможностите за стипендии за завършили студенти от щата Джорджия могат да се видят и кандидатстват тук: Всички възможности – Стипендии Georgia State University (academicworks.com)

  Класации

  Рейтинги на бизнес колежа J. Mack Robinson на Georgia State University

  Време е да разбием оръдията с конфети и да започнем да практикуваме нашия победен танц, защото Georgia State University отново се завръща! Прочетете по-долу, за да разберете какво празнуваме и се присъединете към забавлението.

  За четвърта поредна година Georgia State University спечели титлата „No. 1 Държавен университет за бакалавърско обучение” и ако това не беше достатъчно впечатляващо, ние също сме „Не. 2 за иновации” за трета поредна година. Просто е, последователността е ключова!

  Сега знаем какво си мислите. „Още едно класиране на университета, голяма работа.“ Но ето го и най-важното, приятели: щатът Джорджия не се носи само на краткотрайна вълна на съвършенство. Не, ние се мотаем в топ четири за иновации цели седем години! И за пет от тези години ние бяхме вторите най-добри иноватори в града.

  Това не е всичко! Бизнес колежът J. Mack Robinson в щата Джорджия също прави вълни. Нашите дипломирани бизнес програми са високо признати и добре класирани, включително:

  • Ключови класации сред държавните университети в САЩ:

  ‒ Топ 20 задочна MBA програма US News & WR (април 2023 г.)

  ‒ #7 MS Information Systems US News & WR (април 2023 г.)

  ‒ #7 MS Marketing TFE Times (февруари 2023 г.)

  ‒ #6 MS Real Estate US News & WR (април 2023 г.)

  ‒ #6 Executive MBA CEO Magazine (април 2023 г.)

  ‒ #5 MS Analytics TFE Times (февруари 2023 г.)

  ‒ #5 MS Financial Engineering (QRAM) TFE Times (февруари 2023 г.)

  ‒ #2 MS Finance TFE Times (февруари 2023 г.)

  В заключение, Georgia State University не е просто еднократно чудо; ние сме сила, когато става въпрос за иновации, преподаване и бизнес образование. Свеждаме това до наука и последователно готвим величие всяка година.

  Местоположения

  • Buckhead

   Tower 200, 3348 Peachtree Rd NE, Atlanta, 30625, Buckhead

   Програми

   Въпроси