Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Представление

Университетът "Каледони" в Глазгоу е отличителен, включващ и ориентиран към бъдещето университет, който се ангажира със своята социална мисия за популяризиране на общото благо. Ние се превърнахме в международен център за високи постижения в областта на висшето образование, насърчавайки възможностите за намиране на работа и глобалното гражданство на нашите завършили. Ние печелим награди за нашата подкрепа и ангажираност към опита на студентите, като в същото време предоставяме иновации чрез нашите изследвания от световна класа в ключови области на силата. Ние имаме традиция да разширяваме достъпа до висше образование на талантливи хора, независимо от техния произход, и да използваме интелектуалния и социален капитал в полза на общностите, които обслужваме в Шотландия и в международен план.

Glasgow Caledonian University (GCU) е жизнен, новаторски и многобройни награди Университет за общото благо.

Целта ни е да допринесем за обществото по начин, който прегръща, но надхвърля традиционната роля на университета. GCU's За общата добра ангажираност се оживява и се предоставя от студенти и служители в академичните училища и отдели.

Добре дошли в Училището по здравеопазване и науки за живота

Училището по здравеопазване и наука за живота, едно от трите академични школи в GCU, обединява отделите на науките за живота, психологията, социалната работа и съюзническите здравни науки и медицинското обслужване и здравето на общността.

Работейки в партньорство с нашите служители, студенти и външни заинтересовани страни, Училището по здравеопазване и науки за живота създаде обединяваща визия, предназначена да отговори на университетската стратегия за 2020 г., вграждайки отлични постижения, ангажираност и енергия във всеки аспект от училищния живот.

Нашето училище обединява отделите на науките за живота, психологията, социалната работа и съюзническите здравни науки и медицинското обслужване и здравето на общността. Междуведомственото сътрудничество позволява на училището да предлага несравнима гама от преподавателски програми и гъвкави възможности за доставяне, изследвания, обучения по поръчка и консултантски услуги в секторите на здравеопазването, социалните грижи и науките за живота.

Училището има над 280 академици, включително професори, читатели, стипендианти за следдипломна квалификация и научни сътрудници. През последното Национално проучване на студентите получихме 93% удовлетворение от студентите. Имаме над 4000 студенти от цял ​​свят, включително Великобритания, Канада, Мианмар, Индонезия, Кувейт, Саудитска Арабия и Бангладеш. Те са високо ценена и неразделна част от нашата академична общност.

Ние сме ангажирани с иновативно, ангажиращо и междупрофесионално образование за всички наши ученици. Това се подкрепя от нашите съоръжения от световна класа и от най-модерните научни изследвания. Успехът на нашата методология се демонстрира от нашите изключителни резултати от Националното проучване на студентите.

Изключително научни постижения

Превъзходство в преподаването и научните изследвания, водещи учени, поддържаща и стимулираща учебна среда в широк кръг от области - от хранителни биологични науки до медицински сестри.

Нашите изследвания

В REF 2014 ние се нареждахме в топ 20 във Великобритания за изследвания в областта на здравеопазването в световен мащаб и международно отлични стандарти. Научете повече за наградените от нас академици и жизнена научноизследователска общност.

Нашите съоръжения

Ние предлагаме на студентите и бизнеса достъп до най-съвременните учебни и изследователски съоръжения във всички наши отдели.

Нашите отдели

Силните страни на Училището по здравеопазване и науки за живота и свързания с него институт за изследване на приложното здраве се намират в нашия професионален опит, мултидисциплинарна екипна доставка на услуги и стриктно спазване на регулаторни стандарти, които изискват партньорства с обществеността и търговски и неправителствени организации.

Ангажираността на училището ни за високи постижения и сътрудничество ни гарантира, че сме на върха на бакалавърската, следдипломната и изследователската практика и знания, вдъхновени от индивидуалното и колективното желание да допринесем за подобряване на здравето и благополучието.

Нашето училище предлага широк спектър от теоретични знания, практически умения и образователна ангажираност, обхващащи общността, за да се справите с бизнеса и леглото и обратно в общността и да се подкрепяте от постоянните инвестиции в нашите хора и съоръжения.

Училището се състои от три отдела, разделени на академични тематични групи:

 • Отдел за сестринско и обществено здравеопазване
 • Катедра по психология, социална работа и съюзни здравни науки
 • Катедра "Науки за живота"

Практика на академичните кариери

Нашата политика на подкрепа на практиката / клиничните академични кариери във всички дисциплини е от основно значение за Училището по здравеопазване и науки за живота. Те са вградени в мисията ни към общата тенденция и подкрепят нашия ангажимент да гарантираме, че практиката, както клинична, така и академична, ръководи научаването и нашето изследване.

Нашата постоянна цел е да установим нашето училище като национално и международно признат център за върхови постижения, като Кариерните научни кариерни науки и практическата академична кариера са ключов елемент от тази визия.

Клиничните академични факултети на Училището успешно интегрират клинични знания, умения, научни изследвания и образование в специализираната си област в полза на пациенти / клиенти и обучаващи се и да подобрят предоставянето на услуги.

Чрез нашите кабинети за академични научни изследвания в областта на клиничните науки и практиката, Училището по здравеопазване и наука за живота се занимава с реални изследвания и обучение, за да отговори на истинските дилеми на практика и на въпросите, повдигнати от лицата, които са начело на предоставянето на услуги и грижи. Практиката ни обучава и изследва, а нашето изследване предоставя доказателства, които се прилагат на практика в полза на пациенти / клиенти, общности, здравни и социални грижи.

Подкрепа практика академични кариери

Клиничните академични изследвания и практическото образование Академичните практици представляват всички дисциплини в Училището по здравеопазване и науки за живота и са членове на утвърдени изследователски групи в Института за приложни здравни изследвания, със свързаните с него инфраструктурни и изследователски въздействия. Те изпълняват ключови роли в генерирането на важни изследователски въпроси от практиката и в работата по осигуряване на нови форми на доказателства и оказват влияние върху предоставянето на услуги, както и върху здравната и социалната политика. Училището има практикуващи / практикуващи клинични академични изследователи и практикуващи академични практици в областта на:

 • кърмене
 • Социална работа
 • психология
 • Физиотерапия
 • Професионална терапия
 • Хироподия
 • радиология
 • Визия науки - Оптометрия, Orthoptics
 • Практика на оперативния отдел

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

 • Glasgow

  Cowcaddens Road, G4 0BA, Glasgow

Въпроси