Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Представление

SANTA CASA DE Сао Пауло MERCY

Братството на Santa Casa де Misericordia де Сао Пауло е вековна институция, на португалски произход, посветен, тъй шестнадесети век, помощ за сираци, възрастни, бедни и болни. Mercy дума включва емоционално чувство "сложи доброта, сърцето," актовете, в полза на другите. За дълго време, това е единствената болница в града и до степен, че St. Paul разшири хоризонтите си и населението нараства, което е било необходимо да се резервира по-голямо пространство за поместване и грижи за болните.

През 1884 г., нова болница беше открита "във високата Arouche" чрез разполагане актуална, на същото място. През 1912 г. д-р Арналдо Виейра де Карвальо, клиничен директор на болницата, представи на омбудсмана на Братството на проект, който формализира преподаването на Medical Sciences болница. През 1913 г., на медицинското образование е образувано във Факултета по медицина и хирургия на. По този начин, болница на Светия дом е на първо място да се обучават лекари и хирурзи в щата Сао Пауло.

В средата на 1930-те години, със създаването на Университета на Сао Пауло (USP), клиничните председателите на Факултета по медицина на Сао Пауло, използвани в отделенията на Santa Casa, както и курс "Д-р Арналдо "интегрирана в USP, чиято основна столове са преместени в сградата на Avenida Doutor Арналдо през 1945.

От 1933 г., ученици от друго медицинско учение институция също се радваха на предлаганата ученето в Central Hospital: Паулиста Училището по медицина, сега Федералния университет на щата Сао Пауло (Unifesp), до 50-те и началото на дейността първата болница построена специално за образованието на страната, Болница Сао Пауло. В същото десетилетие звената на болница на USP Clinicas са били активирани и неговите ученици, прехвърлени на новото съоръжение.

За тези исторически факти, болница на Светия дом е родното място на първите медицински училища в Сао Пауло. Това призвание за преподаването, изследванията и помощ продължава и се превърна в исторически претенции към бъдещите лекари се върнали, за да го посещават. В момента те са изпълнени средно над 8000 души дневно, във всички медицински специалности, с над 1200 легла за прием. Месечно се извършват над 90 000 амбулаторни посещения и други посещения 80000 спешното отделение, около 4000 признания, 3000 операции и 300 000 тестове в собствените си лаборатории и 50 000 проверки на отличните услугите на образна диагностика. Грижата за аварийно във всички специалности и висока сложност услуги се вземат като отправна точка в нашия регион.

Точката на грижи изглед, профила ви, вашата ангажираност на филантропски, предлагам на средства, получени в съответствие с единната система Health (SUS) и допълнителния Medical се реинвестират в техните болници, така че това quadricentenária институция, пази късно медицинско оборудване, заедно с високо квалифицирани специалисти, предлагаме на населението на Бразилия възможно най-доброто здравеопазване.

COLLEGE на медицинските науки на Светия ДОМА НА ST PAUL

През октомври 1962 г., а след това на омбудсмана, Dr. Кристиано Altenfelder Silva, любител на идеята за създаване на Medical School, каза административният съвет, който беше одобрен от създаването на Колежа по медицински науки на Светия Павел СМЕ HOUSE (FCMSCSP). Нейната дидактическа формат е създадена от Асоциацията на лекарите на Светия дом, председателствана от проф Emilio Athié, друг любител на идеята School. И двете са надлежно разгледани от основателите на това училище. Тя се характеризира като частно, филантропски, неправителствена, поддържана от Фондация Арналдо Виейра де Карвальо (ВКС).

На 24 май 1963 г., тя бе дадена на учредителната класа на студентите от Факултета по медицински науки на Santa Casa де Сао Пауло медицински от академичния Pedro Calmon, ректор на Университета на Бразилия. Официалното признаване на курса е издаден от Федерална Указ № 62044, с дата 04 януари, 1968. Първият директор на институцията е професор Emilio Athié и тази публикация е била заета от други учители, а от 2011 г. ръководен от проф Valdir Голин, бивш студент на факултета.

През 2000 г. Министерството на образованието одобри създаването на старчески курса с концепция "А" и началото на дидактични дейности през 2001. Същата година, бакалавърска степен по логопедия бе одобрен от започване на учебната дейност през 2002 г., и с клас "А" от МЕС. През 2008 г. стартираха дейностите по Телемедицина, предоставянето на краткосрочни курсове за лечебните заведения, както и курсове за Дистанционно обучение по внедряване, чрез своята Катедра Информатика.

От 2015 започва дейността на две колежи на технологии, биомедицинските Systems и радиология, фокусирани върху оперативната подготовка на специалисти в инсталацията, обработка и ремонт на оборудване и високо прогресивно изтънченост широко използвани в болнична медицинска среда, и производителите на оборудване за възпроизвеждане на изображения. В момента повечето от преподавателския състав е завършил Факултета, както и членовете на болнични услуги, обработка или заемат командни постове. В момента има 374 професори и 284 (75,9%) Лекари, 77 (20.6%) Masters и 13 (3,5%) специалисти, които преподават 1,122 студенти в пет дипломни курсове, 205 студенти от курсовете следдипломна "Строго погледнато" и 1650 студенти от курсовете за следдипломна квалификация "Lato смисъл на думата".

Поставена в болничния комплекс на Братството на Santa Casa де Misericordia де Сао Пауло, училище за медицински науки на Santa Casa де Сао Пауло е сред най-добрите висши учебни заведения в страната медицина, както оценени от Министерството на образованието (Enade) през 2013. Техният принос към развитието в областта на здравеопазването се доказва от многобройни научни изследвания, както основни, така клинична район, с около 40 изследователски групи, регистрирани в Министерството на науката и технологиите. Ученици и учители развиват признати научно-техническите изследователски дейности в различни организации, като например Централна болница, болница Sao Luiz Gonzaga, Integrated Център за психично здраве, здраве-School Center Barra Фунда и гериатрична болница Dom Pedro II.

Местоположения

  • São Paulo

    Rua Doutor Cesário Motta Júnior, 61 - Vila Buarque, São Paulo - SP, 01221-020, Brazil, , São Paulo

    Въпроси