© Egas Moniz - Cooperativa de Ensino Superior
Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

Представление

Egas Moniz е добре познат със своите високи постижения и иновации във висшето образование. Като сертифицирани в съответствие с ISO 9001:2008, ние се фокусираме върху обучението на здравни специалисти и като център за социална отговорност, силно имплантирана в местната общност, чрез предоставяне на здравни грижи.

Научните постижения на Egas Moniz през последните години, по отношение на обем, въздействие и качество на научната продукция, брой патентни заявки и цитати, получени от научноизследователска продукция, брой страници в интернет и брой препратки и споменавания в социалните мрежи, ни доведоха до постигна 1-во място в класацията SCIMAGO, сред частните институции в Португалия.

Международните студенти на Egas Moniz се увеличават и те не са само от Европа, но и от Латинска Америка, Близкия Изток, Азия и Африка. Освен че приема чуждестранни студенти, Egas Moniz инвестира в интернационализацията на своя преподавателски състав, наемайки международни професори както за бакалавърско, така и за следдипломно обучение. Дейностите ни се подкрепят от над 400 висококвалифицирани преподаватели.

Нашата визия за интернационализация се основава на волята да бъдем важна сила в международното висше образование. Нашата висококачествена университетска резиденция, разположена в кампуса, с отлични удобства, гарантира, че нашата институция може да предложи всички условия, необходими за процъфтяването на международен студент.

В предоставянето на здравни грижи ние подчертаваме нашата дентална клиника и ветеринарна клиника, и двете в кампуса, както и нашата университетска клиника Алмада, университетска клиника Сетубал и старчески дом Сесимбра. Всички тези съоръжения се използват за значително подобряване на обучението на студентите и допълване на няколкото лаборатории за вътрешно обучение, изследвания, симулация и клинични умения, както и всички допълнителни съоръжения, които нашите студенти посещават, така че да могат да придобият своя практически опит на истинско работно място заобикаляща среда.

Нашите учебни планове включват съвременни педагогически методики, в които студентите играят активна роля в собственото си обучение. Нашето педагогическо предложение е подкрепено от всички налични съвременни инструменти за електронно обучение, както за обучение, така и за оценяване.

Нашето педагогическо предложение, макар и изискващо, включва добре балансиран работен и личен живот, зачитане на свободното време и оценяване на обогатяването на учебните програми в различни области, като по този начин дава възможност на бъдещите професионалисти с подобрени умения и чувствителност, придобити в спокойна и здравословна среда.

Предварително ви благодарим за доверието и очакваме с нетърпение да ви посрещнем.

Характеристики на кампуса

Разположени в кампус, който има около 5 хектара в Монте де Капарика (съвет Алмада), двете институции предлагат широка и разнообразна гама от бакалавърски степени, магистърски степени, интегрирани магистърски степени, следдипломни степени и специализация в областта на здравеопазването и съдебна медицина. Имаме приблизително 2500 ученици и 200 учители. Инвестицията в качеството и квалификацията на нашия преподавателски персонал, както и в съоръженията и удобствата може да се види в нивото на уменията на завършилите EGAS MONIZ.

EGAS MONIZ постоянно се грижи за предоставянето на всички необходими средства за добро представяне на учители и ученици и ние поемаме това като наша пряка отговорност. По този начин можем да увеличим успеха в училище и пригодността за заетост на завършилите. На това ниво можем да споменем, например, Библиотеката и многото услуги, които предлага на потребителите, както и Офиса за вмъкване в активен живот - GIVA.

Комфортът и благополучието на студентите се осигуряват от отличните услуги за подкрепа в кампуса, като кафенета, които сервират храна, игрално поле, фитнес зала, зони за веселие и отдих, копирен център, книжарница, съоръжения за студентски асоциации, както и като медицинска и психологическа подкрепа. EGAS MONIZ също има университетска резиденция с 211 стаи в кампуса за студенти, които не живеят наблизо.

Чрез своята мисия и визия, EGAS MONIZ се основава на два основни стълба, в допълнение към елемента на преподаване и учене на своите студенти:

 • Насърчаване на знанията чрез изследвания, разработки и иновации в своя интердисциплинарен изследователски център Egas Moniz (CiiEM).
 • Да бъде свързан с общността чрез прилагане на нейните знания и университетски изследвания, чрез предоставяне на здравни услуги и други, в тясна връзка с неговите степени.

  Приемане

  Кой може да кандидатства?

  Кандидати за институционалния конкурс:

  • Притежатели на гимназиален курс или правно еквивалентна квалификация и които са положили приемни изпити за висше образование.
  • Притежателите на чуждестранен гимназиален курс и които желаят да кандидатстват съгласно член 20-A от Указ-закон №. 296-A / 98 от 25 септември. Тези кандидати ще трябва да кандидатстват за еквивалентност, за да продължат обучението си, заедно с гимназия, и след присвоената еквивалентност трябва да отидат в помещенията на DGES, за да поискат заместване на приемни тестове, чрез чл.20-А.

  Кандидати за специалния конкурс:

  • Над 23 години.
  • Студенти, посещаващи университет (промяна на курса, прехвърляне или повторно влизане).
  • Притежатели на висше образование, средно и дипломи за технологична специализация.

  Кандидати за специалния режим:

  • Португалска дипломатическа мисия в чужбина.
  • Португалски чуждестранни стипендианти или държавни служители в чужбина.
  • Офицери от португалските въоръжени сили.
  • ПАЛОП стипендианти.
  • Чуждестранна дипломатическа мисия, акредитирана в Португалия.
  • Спортисти с висока производителност.
  • От Източен Тимор.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Monte de Caparica

   Campus Universitário, 2829-511, Monte de Caparica

   Въпроси