Keystone logo
Cardiff University Магистър по оптометрия
Cardiff University

Магистър по оптометрия

Cardiff, Великобритания

4 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28 200 / per year *

На територията на колежа

* за чужбина | за втора, трета и четвърта година: £9,250 / първа година: £9,000

Представление

Ние съчетаваме прогресивно здравно образование, висококачествени грижи за пациентите, изследвания на световно ниво и изключителни клинични и учебни съоръжения, за да ви вдъхновим да станете изключителен оптометрист.

Днешните оптометристи са самостоятелни лекари, които играят пряка роля в подобряването на зрението и здравето на очите на пациентите. Оптометристите практикуват в различни здравни заведения, включително в общността, в болницата и в домашна среда. Те работят с пациенти и обществеността, за да оценяват, диагностицират, лекуват и управляват проблеми с очите и зрителната система. Те могат да помагат на пациентите, като предписват оптични уреди, като очила и контактни лещи, като се справят с проблеми, свързани със здравето на очите, включително терапевтични медикаменти или лазерно лечение, както и като предоставят на гражданите превантивни, рехабилитационни и други съвети за управление на грижите за очите.

Очното здравеопазване е бързо развиваща се област и регистрираните оптометристи могат да изберат да продължат обучението си в широк спектър от клинични подспециалности. Много от съвременните оптометристи предписват лекарства за очни проблеми независимо от лекар и играят важна роля в екипите за очно здравеопазване.

Нашата програма ще ви позволи да придобиете знания и умения, за да се регистрирате като оптометрист в Генералния съвет по оптика. Ще се научите да се справяте уверено и самостоятелно с широк спектър от оптични и медицински очни проблеми при придобиване на квалификация. Ще имате уникални възможности да наблюдавате и работите в нашите вътрешни университетски специализирани очни клиники, ръководени от нашия висококвалифициран мултидисциплинарен екип по очни грижи. По-късно, по време на обучението си, ще поемете по-голяма отговорност за грижите за пациентите и ще усъвършенствате клиничните си умения, докато работите както по време на продължителния си клиничен стаж, организиран от Колежа на оптометристите, така и в нашите университетски специализирани клиники.

В нашата програма са заложени възможности за придобиване на избрани по-високи квалификации от Колежа на оптометристите, които ви подготвят за разширяване на функциите и бъдещи промени в професията на оптометриста. Ще създадете отлична основа за по-нататъшни специализирани следдипломни клинични или изследователски кариерни пътища и ще бъдете добре подготвени да се справите с предизвикателствата на ученето през целия живот, лидерството и професионалното развитие, което ще ви позволи да се развивате успешно в съвременната оптометрична практика в Обединеното кралство.

Защо да изучаваме този курс

Тази програма ще ви предостави научни и клинични познания, за да се регистрирате като оптометрист в Генералния съвет по оптика.

Вградени висши квалификации

В нашите програми са заложени по-високи професионални квалификации, които ви дават възможност да се специализирате в конкретна област на интерес.

96% Заетост

96 % от нашите възпитаници са работили на висококвалифицирани работни места 15 месеца след края на курса. (Проучване за резултатите на завършилите 2020/21 г.)

Инструмент за оптометрия на стойност 22 милиона паунда

Нашето училище се помещава в специална сграда за оптометрия на стойност 22 милиона паунда с вградена очна клиника.

Персонал с изследователска дейност, участващ в разработването и провеждането на курсове

Повечето от нашите преподаватели са практикуващи изследователи и в много случаи са водещи експерти в своите области.

Приемане

Стипендии и финансиране

Такса за обучение по програмата

За училището

Chat with students

Въпроси