Намерете своята докторска степен

Търсене на степен по медицина (M.D.)

Какво искате да учите?
Къде искате да учите?

MD, или доктор по медицина, е най-високата академична степен за хирурзи и лекари. Това може да бъде професионална докторска степен, както в случая на САЩ и Канада, или научна степен, както в страните, следващи традицията на Обединеното кралство. Завършването на програма за обучение, за да станете лекар, обикновено включва завършено медицинско училище, както и пребиваване.

Топ MD програми

Програмите за MD могат да имат различни специализации, като обща практика, хирургична медицина, гинекология, ортопедия, радиология и много други. Програмите за MD обикновено изискват четири до шест години обучение и клинично обучение. Разгледайте някои от най-популярните MD програми по света, изброени по-долу, спестете време и се свържете директно с университетите

Топ MD страни

Нуждата от практикуващи лекари е висока навсякъде по света и можете да избирате между университети в редица страни за придобиване на докторска степен. Разгледайте някои от най-добрите места, за да станете лекар, сравнете структурата на програмата и предлаганите специализации и се свържете директно с приемните служби за повече информация.

Най-добри градове за степен M.D.

Долу може да разгледате някои от най-популярните градове за следване в програми за степен „доктор по медицина“ и придобиване на ценен клиничен опит в прочути медицински и здравни институции по света. Научете повече за вариантите, как може да придобиете степен „доктор по медицина“ в едното от изброените по-долу дестинации, за това щракнете харесания линк.

Новодобавени програми