Keystone logo
Тайланд

Проучване Грижа за здравето в Тайланд 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  330
 • Дял на комуналните услуги

  21
 • Абонамент за интернет

  15
 • Местен транспорт

  28

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  2

Изисквания за виза

Неимиграционна виза ED (образование) – Този тип виза се издава на кандидати, които желаят да учат, да присъстват на семинар, обучение или стаж в Тайланд.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Неимиграционна виза ED (образование)

Цена и валута

USD 80

Цената на студентската виза зависи от държавата и може да бъде около 80 USD. Таксата може да подлежи на промяна.

Визата може да бъде платена само в брой в посолството или чрез изпращане на необходимата сума пари по пощата. Цената на визата зависи от това дали е еднократна или многократна. Таксите също варират в различните държави в зависимост от валутата.

Кой може да кандидатства за виза?

За да учат в Тайланд, всички чужденци трябва да кандидатстват за студентска виза.

Моля, обърнете внимание: Притежаването на студентска виза изисква да вземете поне три курса в Тайланд. Въпреки това се препоръчва да вземете четири курса, за да имате солидно доказателство за обучението си в Тайланд.

Къде можете да направите заявлението?

Тайландско посолство или генерално консулство

От вас се изисква да кандидатствате за виза само в тайландското посолство или генерално консулство във вашата страна/държава на пребиваване или в определеното тайландско посолство.

Ако сте в Тайланд с 60-дневна туристическа виза, можете да промените визата си, без да напускате страната, в рамките на първите 30 дни от визата ви – останалите 30 дни може да са необходими за обработка на вашата неимигрантска виза. Във всеки случай туристическата виза трябва да е валидна поне още 21 дни. Ако не е, ще трябва да напуснете Тайланд, за да кандидатствате за виза от чужбина. Лаос, Камбоджа, Малайзия и Сингапур са близките опции за това.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Обикновено се изисква да подадете следните документи, когато кандидатствате за студентска виза:

 • Паспорт или документ за пътуване с валидност не по-малко от 6 месеца
 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване за виза
 • Скорошна (4 x 6 см.) снимка на кандидата
 • Писмо с препоръка, адресирано до консулството
 • Писмо за приемане от съответния академичен институт/организация
 • За тези, които желаят да учат в частна институция, се изисква официално писмо от Министерството на образованието на Тайланд или други заинтересовани под-органи, одобряващо записването на чуждестранни студенти, и копие от удостоверението за регистрация на съответния академичен институт
 • Академично досие и студентска лична карта (ако в момента учите)
 • За тези, които желаят да присъстват на семинари, обучения или стажове, се изисква и препоръчително писмо от съответната организация, адресирано до консулството.

Трябва да валидирате визата си в рамките на първите 90 дни в страната, независимо от вида виза.

Кога трябва да кандидатствате?

Ще отнеме най-малко четири работни дни на посолството да обработи вашата молба, след като я занесете при тях. Това варира в различните държави, така че се консултирайте с тайландското посолство или консулство във вашата страна за повече информация.

Студентската виза е валидна 3 месеца. Притежателите на тази виза могат да кандидатстват за удължаване на престоя в Службата на Имиграционното бюро и могат да получат такова удължаване за период от една година от датата на първото влизане в Тайланд.

Независимо колко дълго оставате в Тайланд, трябва да уведомявате Имиграционното бюро на всеки 90 дни и да им съобщавате текущия си адрес. Това е прост формуляр, който трябва да попълните и няма такса.

Време за обработка

4 Days

Възможности за работа

Нямате право да работите, когато сте в Тайланд със студентска виза. Ако получите официална работа със съответната виза и разрешително за работа, можете също да учите с тази виза, но не и обратното.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може, наред с други неща, да бъде отхвърлена, ако не вземете необходимия брой курсове или ако предоставите неверни или непълни документи.