Keystone logo
Тайван

Най-добрите университети за Грижа за здравето Програми в Тайван 2024

Брой институции: 7
  • 151號, Тайван

  Повече от половин век Fooyin University става свидетел на житейското наследство на хората от Тайван във всяко различно поколение и епоха. Трае само трудолюбивата и скромна атмосфера. Във всеки етап от процеса на развитие на нашето училище постигнахме страници с големи рекорди.

  • 78號, Тайван

  Училището е основано през юни 1952 г. и е наречено „Клас за подготовка на медицински работници в Южен Тайван“. През август 1953 г. тя е повишена до „Тайванска провинциална професионална гимназия за медицински сестри в Тайнан“. През петдесет години училището възпитава все по-големи таланти за медицински сестри, които работят в и извън страната и получава дълбоки похвали.

  • 89, Тайван

  Chung Hwa University Of Medical Technology (HWAI), първоначално известен като China Junior College of Medical Technology, е създаден през 1968 г. в окръг Jen-Te, Tainan Hsien с цел да предложи академични възможности за младежи, заинтересовани от медицинска помощ.

  • 110號, Тайван

  Поради недостига на зъболекари в следвоенната ера през 54-те години в Тайван, д-р Джу-Чуан Чоу основава дентален колеж Chung Shan (предшественик на Chung Shan Medical University ) през 1960 г. с цел обучение на зъболекари. Училището е кръстено на д-р Сун Ят-Сен, псевдоним Чунг-Шан, като признание за неговия патриотизъм. Търсенето институтът да бъде издигнат на ниво колеж нараства с времето. След много усилия и прилагане на програмата, през 1977 г. нашето училище получи разрешение от Министерството на образованието да премине към Медицинския и стоматологичен колеж в Чунг Шан. И все пак продължихме да напредваме и да се разширяваме. През 2001 г. институтът е реорганизиран като Chung Shan Medical University (CSMU).

  • 365, Тайван

  NTUNHS е основана през 1954 г. като Тайвански провинциален колеж за медицински сестри. През 1963 г. колежът се слива със Старшата професионална гимназия по медицина в Тайпе, основана през 1947 г., за да се превърне в петгодишен младши колеж, Тайванската провинциална професионална гимназия за медицински сестри и акушерки. През 1981 г. колежът се превръща в Национален колеж за медицински сестри в Тайпе и е реформиран отново, за да се превърне в Национален колеж за медицински сестри в Тайпе през 1994 г. Накрая, през август 2010 г. Министерството на образованието одобрява новото име на училището, "Национален университет за медицински сестри и здраве в Тайпе" Науки, "като признание за изключителното развитие и постижения на училището. Университетът има три колежа: Колеж по медицински сестри, Колеж по здравни технологии и Колеж по човешко развитие и здраве, както и Общообразователен център.

  • 91號, Тайван

  China Medical University (CMU) е създаден като Китайски медицински колеж на 6 юни 1958 г. и се трансформира в China Medical University през 2003 г. Това е първата академична институция в Тайван, където се предлагат програми за китайска медицина и фармация. Университетът непрекъснато нараства до сегашната си позиция като един от най-големите медицински университети в Тайван. Университетът има два основни кампуса, Taichung (включително Wuquan и Ankang) и Beigang.

  • Taichung, Тайван

  На 7 май 1967 г. основателят на Hungkuang, д-р Yu Lin Wang, създава Hungkuang Junior College of Nursing, пренасяйки наследството на баща си от медицински услуги. На 12 юли същата година, след подкрепата и ратификацията на Министерството на образованието, д-р Ю. Лин Уанг става първият президент на училището.