Keystone logo
Русия

Проучване Грижа за здравето в Русия 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  198
 • Дял на комуналните услуги

  28
 • Абонамент за интернет

  6
 • Местен транспорт

  23

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Изисквания за виза

 1. Руска студентска виза - Валидна за обучение във всеки руски колеж или университет или за всякакви краткосрочни курсове.
 2. Руска хуманитарна виза – За тези, които пътуват до Русия, за да участват в постдокторантски изследвания или да присъстват на академични семинари. Валиден до една година за цели, включително такива, свързани с наука или култура. (МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: Цялата допълнителна информация е за руска студентска виза.)

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

руска студентска виза; Руска хуманитарна виза

Цена и валута

Необходимите такси за руска студентска виза варират в зависимост от държавата, която е издала паспорта на студента, и дали избирате стандартна или експресна услуга. Като пример разходите за руска студентска виза за гражданин на Обединеното кралство започват от 165 GBP. Имайте предвид обаче, че таксата ви за кандидатстване няма да бъде възстановена, ако кандидатурата ви за студентска виза бъде отказана или отхвърлена по каквато и да е причина.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на повечето чужди държави ще се нуждаят от виза, за да учат в Русия. Гражданите на страните от Общността на независимите държави (ОНД) не се нуждаят от виза: Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Украйна, Узбекистан плюс автономните области Абхазия и Южна Осетия. Ако сте гражданин на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан или Украйна, нямате нужда от виза, но имате нужда от валиден паспорт. Ако сте гражданин на Абхазия, Азербайджан, Молдова, Южна Осетия, Таджикистан или Узбекистан, можете да дойдете в Русия да учите без паспорт или виза.

Къде можете да направите заявлението?

Руското посолство или консулство / оторизирани визови центрове

За граждани на държави, които се нуждаят от виза за влизане, руска студентска виза ще трябва да бъде получена преди пътуване до Русия. Трябва да кандидатствате чрез руското посолство или консулство във вашата страна. В някои държави има и оторизирани визови центрове.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Преди да кандидатствате, трябва да бъдете приети в курс в университет, за да можете да получите официална покана да дойдете в Русия, за да учите. След като имате покана, тя е валидна три месеца. След това, за да кандидатствате за руска студентска виза, трябва да посетите руското посолство или консулство във вашата страна и да подадете цялата необходима документация. Моля, обърнете внимание: Трябва да регистрирате визата си в рамките на седем дни след влизането ви в Русия. В случай на студентски визи, обикновено канещата страна (университет или колеж, езиково училище или институт) организира регистрацията за виза на студентите. След приключване на вашата регистрация ще ви бъде предоставено доказателство за регистрацията ви за виза, което трябва да съхранявате внимателно, докато напуснете страната.

За да кандидатствате за студентска виза за Русия, трябва да подадете попълнен формуляр за кандидатстване за виза, оригинален национален паспорт (и копие на първата страница), една стандартна снимка, паричен превод, оригинално писмо-покана от вашата руска приемаща организация, оригинал удостоверение за отрицателен кръвен тест за ХИВ (СПИН) (не по-старо от 3 месеца). Националният паспорт трябва да е с валидност не по-малко от година и половина.

Кога трябва да кандидатствате?

Можете да започнете процеса на кандидатстване за виза 45 дни преди планираната дата на пристигане в Русия. Времето за обработка може да бъде дълго, от две до пет седмици. Студентската виза първоначално се издава за 90 дни, но може да бъде удължена до една година и след това подновена след това за продължителността на обучението.

Време за обработка

5 Weeks

Възможности за работа

Ако имате руска студентска виза, ще ви трябва разрешение за работа от Федералната миграционна служба (FMS), освен ако тази работа не се извършва по време на ваканциите или в институцията или организацията, в която учите. Ще ви бъде издадено разрешение за работа само ако сте редовен студент в държавно акредитиран университет и сте навършили 18 години. Разрешителното ще ви позволи да работите само в областта или професията, посочени в разрешителното и в града или региона на вашия университет. Цената на разрешение за работа за тези с руска учебна виза е 3500 RUB (60 USD). Ако напуснете курса си в университета, разрешението за работа ще бъде анулирано и повече няма да можете да работите в Русия.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Ако представите фалшиви документи за вашата студентска виза или скриете или изопачите факти в молбата си. Може да ви бъде отказано влизане в Русия със студентска виза, ако сте ХИВ-позитивен.