Румъния

Най-добрите университети за Грижа за здравето Програми в Румъния 2023

Брой институции: 53
  • Poitiers, Франция
  • Iași, Румъния
  • + 5 Още

  Европейският кампус на градските университети (EC2U) е мултикултурен и многоезичен алианс, състоящ се от седем дългогодишни, ръководени от образование и научни изследвания, ангажирани на местно и глобално ниво университети от четири различни региона на Европейския съюз: Университетът на Коимбра, Университета в Яш, Университета в Йена, Университета в Павия, Университета в Поатие (координатор), Университета в Саламанка и Университета в Турку. Амбицията на Алианса е да разработи иновативно пространство, позволяващо мобилността да протича свободно между седемте университета и асоциираните градове.

  • La Rochelle, Франция
  • Athens, Гърция
  • + 4 Още

  EU-CONEXUS – Европейски университет за интелигентна градска крайбрежна устойчивост е силно партньорство между девет университета, развиващи науката и иновациите в център за високи постижения в интелигентната градска крайбрежна устойчивост (SmUCS). EU-CONEXUS - Европейският университет за интелигентна градска крайбрежна устойчивост насърчава общите европейски ценности и засилената европейска идентичност, като обединява ново поколение европейци, които могат да си сътрудничат и работят в рамките на различни европейски култури, на различни езици и трансгранично.

  • Pitești, Румъния

  Първото висше училище в Питещи е основано през 1962 г. и се нарича „3-годишен педагогически институт“ с педагогически специализации по математика, физика, биология, химия, филология и физическо възпитание и спорт. Следва откриването на техническите специализации, което води до създаването на Института за под-инженери (1969), обединен през 1974 г. под името Институт за висше образование.

  • Târgoviște, Румъния

  Началото на висшето образование в Търговище датира от румънското средновековие, когато между 1672 и 1678 г. градът е домакин на първото юридическо училище във Влашко. Висшето образование възобновява мисията си в официално заведение след революцията от 1989 г., когато през 1991 г. Техническият и икономически университетски колеж отваря вратите си. Освен научното обучение и изследванията, Влашкият университет в Търговище включва центрове за продължаващо обучение в съответствие с изискванията на настоящата социално-икономическа среда.

  • Oradea, Румъния

  Мисията на Университета в Орадя е да осигури образование и изследвания с висок стандарт на качество в национален и международен контекст на социално, професионално и не на последно място интелектуално развитие на индивида, и в същото време да допринесе за социалното и културно развитие на Орадя. Тези мисии са оформени от цели като привличане на студенти от цял свят, позициониране на университета сред най-добрите образователни институции в страната и в Европа и предаване на по-широка общност на значимостта и важността на академичното образование и научните изследвания като цяло и един, проведен в рамките на този университет, по-специално. Университетът в Орадя е материализирал международни отношения с 352 институции от 39 страни.

  • Cluj-Napoca, Румъния

  Университетът Babeş-Bolyai (ОББ) в момента е най-големият румънски университет, в който живеят около 47 000 студенти, записани в бакалавър, магистър или доктор. програми през учебната 2019-2020 година. Факултетът по икономика и бизнес администрация (FSEGA) на ОББ е най-добрата румънска висша институция по икономика и бизнес.

  • Alba Iulia, Румъния

  Като обществено висше учебно заведение, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia преминава през нов етап от своето съществуване, етап, белязан от трите принципа, залегнали в основата на настоящия мандат на ръководството на университета: ефективност, качество и последователност. Като сравнително млад университет - отбелязваме 28 години от съществуването си през 2019 г. - нашият университет е напълно наясно с целта и ролята си в системата на висшето образование в Румъния и непрекъснато се свързва с традицията на трансилванската образователна система.

  • Iași, Румъния

  Едно от най-старите и традиционни образователни места в Румъния, то е основано през 1879 г. като Медицински факултет, по-късно свързано с други три институции, които завършват областта на медицинските инструкции - Фармацевтичния факултет, Стоматологичния факултет и Медицинският факултет. биоинженерство.

  • Bucharest, Румъния

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • New York, Съединени Американски Щати
  • Athens, Гърция
  • + 11 Още

  Unicaf е глобална образователна организация със седалище в Европа, предлагаща стипендии на кандидати, отговарящи на изискванията за продължаване на академични изследвания със своите партньорски университети, понастоящем Университета на Съфолк (Обединеното кралство), Университета на Ливърпул Джон Мур (Обединеното кралство), Университета на Южен Уелс (Обединеното кралство) , Калифорнийския университет, Ривърсайд Разширение (САЩ) и Университет Уникаф в много университет (Африка).

  • Bună Ziua, Румъния

  Protestant Theological Institute of Cluj-Napoca (PTI) е независим университет, акредитиран от румънското министерство на образованието. Основната му цел е да обучава реформаторски, лутерански и унитариански министри. Институтът желае да постави теологията в услуга на църковните общности, живеещи в мултикултурно и мултиконфесионално общество.

  • Petroșani, Румъния

  University of Petrosani има дълга и красива традиция, като е наследник на Института по минно дело, който работи в Букурещ повече от 80 години. През учебната 1957-1958 г. започва в Петрошани. Само няколко университета могат да се гордеят с такова спускане, сертифицирано с указ на AI Cuza от 1864 г., който създава "Училище за мостове, магистрали, мини и архитектура".

  • Sfântu Gheorghe, Румъния

  Sapientia Hungarian University of Transylvania е независимият университет на унгарската общност в Румъния, който има за цел да осигури образование на членовете на нашата общност и да извършва научни изследвания на високо професионално ниво. Считаме, че сме отговорни за знанията на нашите ученици, за бъдещето на нашия преподавател и колеги, за качеството на нашата изследователска дейност и прозрачността в нашата дейност.

  • Brașov, Румъния

  Transilvania University of Brașov (UNITBV) е най-големият университет в центъра на Румъния; това е всеобхватен университет, който предлага учебни програми в 43 области.

  • Bucharest, Румъния

  Димитри Кантемир "Християнският университет е безплатна и отворена частна институция за висше образование и научни изследвания, основана на принципа на частната собственост, гарантирана от Конституцията." Независим университет "Димитри Кантемир".