Естония

Най-добрите университети за Грижа за здравето Програми в Естония 2023

Брой институции: 14
  • Tallinn, Естония

  Естонската академия за музика и театър (EAMT) е уникален публичен университет, предлагащ висше образование във всички основни области на музиката и театъра чрез бакалавърски, магистърски и докторски програми. Смятан за една от най-функционалните музикални образователни институции в Европа, EAMT разполага със съоръжение от 13 500 m2, разположено в центъра на Талин, столицата на Естония. През 2022 г. Естонската академия за музика и театър беше за трета поредна година включена в QS World University Ranking, която е една от най-добрите международни системи за класиране, измерваща популярността и представянето на университети от цял свят. На 17 ноември 1918 г. Естонското общество гласува в подкрепа на създаването на висше музикално училище. На 9 май 1919 г. уставът на училището е утвърден от министъра на просвещението. Първоначално училището е наречено Висше музикално училище в Талин, тъй като създаването на музикална консерватория не е в компетенциите на Естонското общество. През 1923 г. обаче тя е преименувана на Талинската консерватория, която е предшественик на днешната Естонска академия за музика и театър. Днес академията е международно призната институция за музикално образование и научни изследвания. По-голямата част от естонските музиканти и театрали са учили или преподавали в тази институция, което я прави стълб на културния живот на Естония. Мисията на Естонската академия за музика и театър е да поддържа, развива и популяризира естонската култура на най-високо ниво чрез музикални и театрални изследвания, както и творчески дейности и изследвания.

  • Tallinn, Естония
  • Helsinki, Финландия

  Tallinn University е модерен и динамичен изследователски университет в Естония с водеща роля в насърчаването на интелигентен начин на живот чрез образование, научни изследвания и уникално сътрудничество между дисциплини. Ние разглеждаме интелигентния начин на живот като вземане на решения, основани на научни изследвания, за да подобрим обществото като цяло и благосъстоянието на неговите граждани.

  • Tartu, Естония

  Естонският университет по природни науки е единственият университет в Естония, чиито приоритети в академичните и изследователски дейности осигуряват устойчивото развитие на природните ресурси, необходими за съществуването на човека, както и опазването на наследството и местообитанията. Според QS World University Rankings by Subject (2019), Естонският университет по природни науки е един от 50-те най-добри университета в света в областта на селското и горското стопанство, класиран на 48 място. Университетът също принадлежи към 1% от най-цитираните изследователски центрове в света, като нашият професор по физиология на растенията Ülo Niinemets е най-цитираният естонски изследовател като цяло.

  • Reola, Естония

  Estonian Aviation Academy (EAVA), основана през 1993 г., е водеща институция за висше образование в Балтийския регион, която обучава и обучава специалисти за авиационни предприятия и организации.

  • Stockholm, Швеция
  • Helsinki, Финландия
  • + 5 Още

  Нашите програми за двойна диплома съчетават отлично техническо образование с обучение по иновации и предприемачество, както и стажове в компании, индустриални партньори и градове в цяла Европа.

  • Tartu, Естония

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Tallinn, Естония

  TTK University of Applied Sciences (TTK UAS) е държавна професионална институция за висше образование, предлагаща конкурентно професионално висше образование и приложни изследвания в областта на технологиите, производството, строителството, логистиката, икономиката и благосъстоянието. TTK UAS е най-големият университет за приложни науки в Естония, който в момента обучава над 3000 студенти, което прави TTK UAS четвъртото по големина висше учебно заведение в Естония.

  • Tartu, Естония

  Kaitseväe Akadeemia (наричана по-долу „Академията“) е национално отбранително висше учебно заведение по смисъла на Закона за професионалното висше образование. Естонското съкращение на Академията е "KVA". Академията е структурно звено на отбранителните сили под прякото ръководство на командващия отбранителните сили. При изпълнение на своите задължения Академията представлява държавата и отбранителните сили.

  • Budapest, Унгария
  • Espoo, Финландия
  • + 13 Още

  EIT Digital Master School е изключителна съвместна инициатива на водещите технически университети и бизнес училища в Европа с допълнително наставничество и партньорство от отлични европейски изследователски организации и водещи бизнес партньори. EIT Digital предлага двугодишни програми, които ви позволяват да учите в два университета от световна класа, разположени в две различни европейски държави. Нещо повече, вие можете да създадете персонализирана учебна програма въз основа на вашите уникални умения и интереси. Ние предлагаме двойни степени, всяка от които съчетава технически компетенции с практически умения в иновациите и предприемачеството.

  • Tallinn, Естония

  Естонската академия на изкуствата, основана през 1914 г., е единственият държавен университет в Естония, предлагащ висше образование по изящни изкуства, дизайн, архитектура, медии, визуални изследвания, художествена култура, културно наследство и опазване. Разположен в столицата Талин, той е активна учебна и изследователска институция и водещ национален център за иновации във визуалната култура. Проучванията се провеждат в нашата нова сграда с иновативна и вдъхновяваща среда. През 2022 г. EKA беше включен сред 200-те най-добри университета по архитектура и дизайн в света от QS World University Rankings.

  • Tallinn, Естония

  Estonian Entrepreneurship University Of Applied Sciences (EUAS) е високо признат частен университет в Естония, разположен в многократно печелившия Smart City, наречен Ülemiste City. Ключовите теми, които свързват нашите учебни програми, са предприемачеството и творчеството. Целта ни е да дадем на нашите ученици умения, мрежи и нагласи, които да променят живота им и да повлияят на света! Приветстваме студенти от цял свят да учат бакалавърски и магистърски програми, които могат да се вземат на английски, руски и естонски. Нашите учебни програми се поддържат от ИТ инфраструктура, адаптирана към нуждите на редовно, задочно и дистанционно обучение.

  • Tallinn, Естония

  Визията на днешното общество е иновативна, предприемаческа, технологично напреднала и отворена към света и това е, за което Талинският технологичен университет (TalTech) кандидатства чрез международни проучвания и изследвания на високо ниво.

  • Tartu, Естония
  • Tallinn, Естония
  • + 3 Още

  Университетът в Тарту (UT) е водещият център за изследвания и обучение в Естония. Това е единственият университет в Балтийските страни, класиран в топ 1,2% от най-добрите университети в света (QS World University Rankings 2021). Основан през 1632 г., UT е единственият класически университет в Естония. В UT се обучават повече от 13 000 студенти (вкл. 1800 международни студенти) и UT има 3800 служители (вкл. 1800 академични служители (190 професори)). За да подкрепи и развие професионалната компетентност на своите студенти и академичен състав, университетът има 71 партньорски университета в 27 държави.

  • Tallinn, Естония

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...