Keystone logo

2 Асоциирана степен по приложни науки Програми в Здравни грижи Помощни медицински науки Обучение на медицински помощници Обучение на помощници на лекар в Съединени Американски Щати за 2024

Филтри

Филтри

  • Асоциирана степен по приложни науки
  • Съединени Американски Щати
  • Здравни грижи
  • Помощни медицински науки
  • Обучение на медицински помощници
Области на обучение
  • Здравни грижи (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Асоциирана степен по приложни науки Програми в Здравни грижи Помощни медицински науки Обучение на медицински помощници Обучение на помощници на лекар

Какво е лекарска помощ?
Асистирането на лекар е област от медицината, която се занимава с предоставянето на грижи за пациентите. Асистентите на лекарите работят под наблюдението на лицензирани лекари и изпълняват много от същите задачи като тях, като снемане на медицинска история, провеждане на физически прегледи, поръчване и тълкуване на диагностични тестове и осигуряване на обучение на пациентите. Асистентите на лекарите също често служат като точка за контакт между пациентите и техните лекари, като предоставят информация и координират грижите.

Какви са ползите от обучението за асистиране на лекар?
Някои от предимствата на обучението за асистиране на лекар включват придобиване на цялостно разбиране на медицинската област, развиване на силни клинични умения и запознаване с най-новите медицински технологии. Асистентите на лекарите са много търсени и много студенти избират да следват тази кариера, за да помогнат на другите да получат качествено здравеопазване. Освен това асистентите на лекарите често печелят конкурентни заплати и се радват на степен на удовлетвореност от работата.

Какви степени има в асистирането на лекар?
Диплома за помощ на лекар може да бъде получена от много различни видове институции, включително обществени колежи, университети и медицински училища. Повечето програми на PA изискват студентите да имат бакалавърска степен, въпреки че някои училища предлагат програми с предпрофесионална фаза, която може да бъде завършена без предварителна степен. Продължителността на времето, необходимо за завършване на програма за подпомагане на лекар, варира в зависимост от вида на институцията и специфичните изисквания на програмата, но повечето студенти завършват обучението си в рамките на четири години.

Какво ще уча по време на моята степен за асистиране на лекар?
Учебната програма за програма за подпомагане на лекар обикновено включва курсова работа по медицинска терминология, анатомия и физиология, фармакология, диагностични тестове и грижа за пациентите. Студентите също често участват в клинични ротации, които им дават практически опит в работата с пациенти. Много програми изискват студентите да имат или бакалавърска степен по здравеопазване, или свързан опит.

САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

Студентите от специалност "Приложни науки" позволяват на студентите да се концентрират върху конкретни области на обучение. След дипломирането, те често са уникално пригодени да започнат работа на пълен работен ден на позиции на входно ниво в избраните от тях области.