The MPharm е един от няколко световно известни здравни курсове в Колеж по медицина и стоматология науките. Програмата е проектирана специално за да ви снабди с необходимите умения и фармацевтите знания ще трябва в бъдеще, така че на всеки етап вие ще откриете себе си изпитва реалния живот или симулирани клинични и пациентски ситуации. Този практичен елемент е подкрепен от фундаментални фармацевтични и медицински научни изследвания, научени от нашите изследвания-активен академичен и професионален персонал. Това е идеалния баланс на ръце на живот и по-задълбочени изследвания.

Докато е в Бирмингам, ще бъдат научени на науката в подкрепа на използването на лекарства, включително и физиология и анатомия на човешкото тяло, на ефекта на лекарствата върху човешкото тяло, и колко лекарства са предназначени. Наред с това, ще бъдат обучени в клинични комуникации, решаване на проблеми и вземане да се гарантира, че имате уменията да се насладите на възнаграждаване кариера в аптека допринася за грижите за пациентите решение.

Ще имате на подкрепяща среда за обучение, с малка група учебни сесии, за да подсилят вашето обучение. Вие също така ще имат възможност да работят с други студенти за здравеопазване (като лекари и медицински сестри) като студент. Също така ще има значителни клинични разположения във всичките 4 години на курса в първичната медицинска помощ, общност аптека и болнична аптека.

Фармацевтите имат уникална смесица от научна и професионални знания, които ги прави експертите на здравно обслужване на лекарства. Те са третата по големина здравеопазването професия и работа в широк спектър от роли в общността и първични грижи аптеки, болници и във фармацевтичната промишленост.

В допълнение към попълване на степен MPharm, за да се превърне в UK-регистриран фармацевт, което трябва да завърши успешно професионален предварителна регистрация година в обстановка GPhC одобрен практика и да премине професионален изпит компетентност на GPhC му.

The Университет на Бирмингам е да работи за акредитация на тази нова MPharm степен от Общото фармацевтичен съвет. Процесът на акредитация е завършена в Стъпка 7, което ще се случи, когато първата ни кохорта от студенти се дипломират през 2017. доклади за акредитация на тази школа на фармацията, и други, са на разположение на интернет страницата на Генерална фармацевтичен съвет. Специалността се регулира от Общото фармацевтичен съвет.

Степента на MPharm съчетава изучаването на науката в подкрепа на фармакологията, синтеза, развитието, приготвянето и производството на лекарства, заедно с изучаването на свързаното законодателство, етика и здравето на науката, за да се оптимизира използването на лекарства за patients.The дисциплини се преподават от глобалната експерти и са подкрепени от отзивчиви услуги за подкрепа.

Първа година

Да започнем с това, че ще се концентрира върху основите на фармацевтичните науки, включително и клетъчна биология, физиология и фармакология, заедно с основните принципи на фармацевтичната химия, които са в основата на формулирането и синтез на наркотици. Тук ще откриете повече за самата професия аптека, която обхваща области като доставката на над-на борсата лекарства, аптека закона, отпускането, и ролята на фармацевта в системи общество и здравеопазване. Ключови аспекти на информация майсторство и основани на доказателства медицина също са разгледани в тази година.

Повечето от вашия живот се осъществява в контекста на пациент-ориентирани подкрепена от моделирани сценарии. Вие също така ще имат вълнуваща възможност да се докоснат до професията от първа ръка на разположения в болниците и доболничната помощ.

Втора година

Ще продължим да градим върху научните основи, но сега ще започнат да се движат в посока практически приложения, като например процеса на разработване на лекарства. Body-система-тематични физиология и терапевтични модули фокусират върху обединяването вашето разбиране на основния физиология, фармакология и клинична фармация. Вие също така ще проучи основните принципи на имунологията и понятията, свързани с безопасната употреба на лекарства, както и развиващите се доказателствената медицина умения.

През цялата година, голяма част от обучението си ще се проведе на клинични разположения и като вътрешно-професионално обучение с медицински сестри, медицински и други студенти за здравеопазване.

Трета година

Сега ще завършите цялостен, пациент ориентирани проучване на системи в организма, и няма да има значителен акцент върху клиничните фармакокинетика, токсикология и диагностични умения. Ще бъде въведена до теми за напреднали, като фармакогенетика, и ще има продължи акцент върху фармацевтичните науки, включително биотехнологии и фармацевтични технологии. Ще научите за здравни информационни системи, pharmacoeconomics и политиката, която ще ви даде възможност да се научат ефективно в контекста на здравеопазването.

Както и при предишните години, ще има значителен поставяне обучение в разнообразие от мулти-професионалните среди.

Четвърта година

Вашият последната година се фокусира върху персонализирана грижа за пациентите, напреднали фармацевтичните услуги и принципите на предписване. Therapeutics учение се основава на предишните си изследвания на научни и клинични понятия, с цел подпомагане на вас, за да се справи уверено с сложни случаи на пациенти, включващи композитни лекарства използват. Вие ще бъдете в състояние да практикуват си за решаване на проблеми умения чрез ролеви игри и симулирани сценарии.

В тази година, вие също така ще бъде представен на методология здравеопазването изследвания и извърши обстоен индивидуален изследователски проект, който може да има лаборатория, основана на научна тема, или професионален или клинична фокус в здравеопазването среда.

Нашият курс има условна акредитация от Общото фармацевтичен съвет (GPhC), което ни позволява да предложим степен MPharm.

Ключова информация Комплекти (KIS) - Моля, имайте предвид, че въпреки че KIS данни автоматично се показва по-долу, на данните се отнася до други програми с фармацевтичен елемент, а не самата MPharm. Университет на Бирмингам MPharm програма получи първата си кохорта от студенти през септември 2013 г. и следователно точна статистика KIS няма да бъдат на разположение до края на 2017.

Защо да учим в този курс

Inter-професионална работа: Ние сме една от трите институции във Великобритания, която учи фармация, медицина, стоматология, медицински сестри и физиотерапия и ние сме горди от фантастичните възможности за вътрешно-професионално взаимодействие, че това дава на нашите студенти.

Bespoke лаборатории: Ще научите в специални практически учебни съоръжения, специално предназначени да отговорят на нуждите на нашата аптека учебна програма, включително лаборатории формулиране, наливане и апартаменти за консултиране на пациентите. Можете също така да имат достъп до специалист преподаване и съоръжения анатомия.

Професионален опит избираем модул: В четвъртата си година, можете да изпълни собствените си цели лична учене чрез идентифициране на площ от специалист аптека дейност, която искате да се съсредоточи върху.

разположения Практика: Ние вярваме, че излагането на професионална работна среда е от съществено значение. Ще прекарате седем дни на разположения практика в първата си година, се увеличава до 10 дни през следващите години. Те се провеждат в общността и болнични настройки, както и за производство на аптеки и Кабинетите на личните лекари.

обучение Клинична комуникации: Обучението в клинични съобщения ще ви подготвят за кариера, в която способността да обясни информация ясно и точно да е от решаващо значение. Нашите методи специалист преподаване включват реални участници да практикуват умения за комуникация с вас в ролеви сценарии за игра.

Виртуални химия лаборатории: Нашите онлайн лабораторна среда позволяват да се симулира практически експерименти ви предоставя интегрирана преподаване химия в клинично контекст и по-голяма дълбочина на знания.

Ексклузивни отношения за разположения практика: С над 70 търговски обекта в Мидландс, имаме изключителни отношения с две общността аптеки - рицари и Jhoots - които предоставят възможности за практика по разположение за нашите студенти.

Силни лига трапезни класиране: В Университета на Бирмингам в момента е класирана 16-ти в Times Good University Guide 2015 означава, че ще се учат на един от най-добрите институции в Обединеното кралство.

Научени от професионалисти: Голяма част от персонала, който преподава на програмата са регистрирани фармацевти или имат първа степен по темата.

Изисквания за вход

 • Брой нива задължително: 3
 • Типично оферта: AAB
 • Задължителните дисциплини и класове: Химия и най-малко едно допълнително науката на ниво от биология, математика или физика. Също така се изисква клас B в Maths GCSE.
 • A Levels - Математика и Висша математика няма да бъдат разглеждани като отделни предмети в А2. Общи изследвания и критично мислене, не се приемат.

GCSEs - Математика клас C в AS ниво може да се предлага на мястото на изискването за GCSE, където е уместно

BTEC:

 • BTEC Extended диплома няма да бъдат разглеждани без химия ниво
 • BTEC диплома по свързани с науката обект ще бъдат разгледани в допълнение към 2 нива A включително химия
 • BTEC Дъщерно Диплома по свързани науката обект ще бъдат разгледани в допълнение към 2 нива A включително химия

Irish Сертификат напускате - Шест предмети в-високо ниво, включително химия и втори науката от биология, математика или физика се изисква с типичен оферта е AAAABB.

шотландските квалификации - Се изисква химия и едно допълнително науката от биология, математика или физика в Advanced-висока степен АА плюс висше AABBB.

Комбинирани квалификации - Кандидатите, които предлагат комбинация от квалификации ще бъдат разглеждани на индивидуална основа, обаче оценките за влизане трябва да бъде еквивалентно на изискването на стандарт А-ниво.

Възрастни и завършил влизане - Възрастни студентите ще се изисква да отговарят на същите изисквания като други кандидати. Завършилите в подходящ обект със значително подходящо съдържание химия ще се считат за предоставяне на награда на най-малко степен на 2.1 почести (GPA 3.0) се предлага. Различни степени на по-ниво заедно с непълна или частична степен не би да се разглеждат.

Стаи Академични изисквания оферта

Всички одобрени кандидати ще се изисква да попълни формуляр за здравето декларация и представи съответно доказателство за имунизация срещу рубеола, морбили, туберкулоза и варицела. Някои кандидати може да се свърже с един лекар по трудова медицина, където е подходящо.

Това е състояние на влизането на програмата за MPharm, че всички студенти аптеки трябва да бъдат проверени, за да се гарантира, че те не са носители на вируса на хепатит B. Всички кандидати, които приемат предложението, трябва:

 • предприеме скрининг кръвен тест за хепатит B
 • ако е отрицателно, започнете курс на имунизация
 • след това, да предостави сертифициран доказателства за тях

Някои NHS Тръстовете могат да откажат да позволи на неимунизираните студенти достъп, и следователно тези ученици няма да могат да участват в дейности по разположение в тези тръстове. Hepatitits B имунизация отнема няколко месеца; Следователно, кандидат-студенти се препоръчва да вземе кръвна проба в добро време.

Колегията на медицински и стоматологични науките ще възстанови ученици с финансови затруднения за до £ 200 на цената на техните ваксинации. Ако отговаряте на условията за присъждане по Националната програма за стипендии (т.е. отговарят на изискванията за най-малко една от държавните ползи, свързани с правото на свободен храна в училище, класифицирана като Care завършващ или с доход на домакинство от £ 16 190 или по-малко), се препоръчва за получаване на приходи за всички здравни проверки, които сте имали да плащат за. След като започне проучване в Университета в Бирмингам, тогава може да се прилага за възстановяване от Колежа, до цената на £ 200.

Учениците ще бъдат необходими за завършване на успешен Разкриване и услугата за блокиране (DBS) проверка преди допускане до програмата.

Международните студенти:

International Baccalaureate Diploma: Минимум 32 точки цяло число класове 6, 6, 5 по-високо ниво, включително химия плюс един от биология, физика или математика плюс три допълнителни обекти на стандартно ниво. Maths с допълнителни математика ще се броят като една по-висока и едно дъщерно дружество. Когато това е уместно, Език A трябва да е английски език в 5 клас. Бонус точки, няма да бъдат взети под внимание.

Кандидатите трябва да са написани отлични и говорим английски език. Моля, имайте предвид, че изискванията на университета Standard английски език са минимални стандарти, които могат да бъдат набрани чрез конкуренция.

В зависимост от избрания от Вас курс на обучение, може да се интересуват от един от нашата фондация пътеки, които предлагат специално структурирани програми за чуждестранни студенти, чиято квалификация не се приемат за директно въвеждане на британските университети.

Заетост

Фармацевтите имат уникална смесица от научна и професионални знания, които ги прави експертите на здравеопазването на лекарства и тяхното ефективно използване. Въпреки, че повечето квалифицирани фармацевти отиват на работа в здравните заведения, предимно в общността аптеки и болници, има широк спектър от възможности за кариера бихте могли да се вземат предвид при, например, фармацевтичната индустрия, академични, правителствени и регулаторни органи, и здравеопазването информатика.

Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 25 курсове в University of Birmingham - College of Medical and Dental Sciences »

Този курс е Редовно обучение
Duration
Редовно обучение
Price
9,250 GBP
(Начало / ЕС) - TBC, £ 18,000 (Международни студенти).