Mbchb по медицина и хирургия

Общ преглед

Описание на програмата

The Университет на Бирмингам дава възможност първа класа, което трябва да се развият уменията да стане лекар.

Академично състояние с естествена склонност към науката, ще имате силен интерес към човешките дела, а загриженост за благополучието на другите, усет за комуникация и желанието да доведе до реална промяна. Също така ще се нуждаят от много кола, за да завършите тази трудна степен разбира се. През времето си с нас, ще бъде третиран като физическо лице и ние ще ви насърчи да се развива и да изследва собствените си професионални интереси.

С пет и половина милиона души в района на Западен Мидландс, ще се изучава в най-голямото здравно регион на страната, предлага голямо разнообразие от клинични разположения. Една от тях е на Queen Elizabeth Hospital Бирмингам, който се намира в съседство с Медицинския факултет, който отвори врати през 2010 г. и разполага с състоянието на най-съвременните здравни заведения. Това означава, че вие ​​ще имате много възможности да се натрупа опит в разнообразието на медицински дисциплини, учене как да управляват широк спектър от пациенти от различни среди и култури. Още от самото начало, че ще се опита на практиката на здравеопазването в общността с две седмици привързаност към обща практика, което ви позволява да видите как вашите изследвания превод в клиничната практика.

обучение Вие в болници и общи практики се извършва в рамките на една добре организирана академия структура. Ръководители на академии са старши консултанти и лекари, които са отговорни за медицинско училище за да гарантира, че получавате висококачествено обучение във всяка специалност.

Вие също така ще имат възможност да избират от няколко незадължителни програми интеркалиращата, които ще предприемат, след като втората, третата или четвъртата си година на обучение. Те ще Ви позволят да се включат в роман лабораторно или базирани в общността изследователска работа в двете базови или приложни медицински изследвания.

В 2016 г., резултатите от Националната Student Survey (НСС) показват, че 93% от учениците ни са доволни от преподаването на този курс.

The Бирмингам медицина и хирургия, разбира се е интегрирана модулна програма, базирана цел да ви даде основните знания и заден план, за да започне да работи за собствените си цели в кариерата.

Резултат от курса

Следдипломна квалификация фондация и отвъд

В края на програмата за студентски ще получите вашите MBBS (или еквивалентен) степен, която е първична медицинска квалификация (PMQ). Провеждане на PMQ ви дава право на временна регистрация в Генералния медицински съвет, подчинен само на приемането му, че няма Фитнес за Упражнявайте опасения, че се нуждаят от внимание. Временна регистрация се ограничава със срок до максимум три години и 30 дни (1125 дни общо). След този период от време ви временна регистрация обикновено ще изтече.

Временно регистрирани лекари могат да практикуват само в одобрени Фондация Година 1 мнения: законът не позволява временно регистрирани лекари, за да се ангажират всеки друг вид работа. За получаване на Фондация Година 1 пост ще трябва да се прилага по време на последната година от вашата бакалавърска програма, чрез схемата за подбор Foundation UK програма Office, която разпределя тези постове до възпитаници на конкурентна основа. Всички подходящо квалифицирани висшисти във Великобритания са намерили място на 1 програма Фондация година, но това не може да се гарантира, например, ако не са, за да бъде по-голям брой конкурентни заявления от завършилите без Великобритания.

Успешното завършване на програмата Foundation Година 1 обикновено се постига в рамките на 12 месеца и е белязана от присъждане на сертификат за Experience. След това ще може да кандидатства за пълна регистрация с Генералния медицински съвет. Трябва пълна регистрация с лиценз да практикува за без надзор медицинска практика в NHS или частна практика в Обединеното кралство.

Въпреки, че тази информация в момента е правилна, учениците трябва да са наясно, че разпоредби в тази област могат да се променят от време на време.

Има някои дискусия за това дали да се премахне временно регистрацията на нови квалифицирани лекари. Ако това се случи след това завършилите Великобритания ще получат пълна регистрация, веднага след като те са успешно завършили MBBS (или еквивалентен) степен. Трябва да се отбележи, че е много вероятно, че завършилите Великобритания все още ще трябва да се прилага в продължение на програма за обучение, подобна на сегашната програма Foundation и че места по тази програма не може да бъде гарантирана за всеки възпитаник на Великобритания.

В GMC в момента обмисля въвеждането на официална оценка, че британските медицински висшисти ще трябва да премине, за да се получава регистрация с лиценз да практикува. Въпреки че няма окончателно решение е било взето за това дали или когато такъв изпит ще бъде въведена кандидатите трябва да са наясно, че GMC предвижда, че бъдещите кохорти от студенти по медицина може да се наложи да мине части на медицинска оценка за лицензиране преди GMC ще ги предостави регистрация с лиценз да практикува.

Първата и втората година

първите ви две години до голяма степен са взети с модули за структурата и функцията на човешкото тяло. Ще научите как всяка система се контролира и е в състояние да отговори на изискванията на всекидневния живот и как те са засегнати от болестта и медицински лечения. Голяма част от анатомията е научил в малки групови сесии, включително значителен опит на prosection.

Ще научите за психологията и социологията на здраве и болест и как здравето на цели популации, както и на отделните пациенти, се оценява. Вие също така ще бъде представен на някои от ключовите въпроси в биомедицинска етика, например генното инженерство.

Във всяка година, ще прекарат десет дни в общността с общопрактикуващи лекари и пациенти, свързваща биологични и поведенчески теоретично обучение за клинични ситуации с реални пациенти. Плюс това, ще имате възможност да изберете области на проучване за себе си, така че да могат да се занимават теми, които ви интересуват.

Трета година

Вие ще се основава на нашия партньор университетска болница тръстове да доразвие своите основни клинични умения при вземането на добрата клинична история и разглеждане на пациентите, както и изучаване на уменията за комуникация, необходими за ефективно отношенията пациент-лекар. Ще научите също за общи заболявания и как да се диагностицира и да ги управляват, и да продължи да си теоретична работа по патология, фармакология, общественото здраве и епидемиология. Нашата отлична, базирани в общността медицина направление продължава и ще се повиши разбирането си за това как пациентите са управлявани по обща медицина.

Четвъртата и петата година

Сега ще се премести върху клинични приложения в медицината, хирургията и други специалитети като кардиология, неврология, психиатрия, костна и ставна болест, онкология, уши, нос и гърло и периоперативна Care. Вие също така ще направи допълнителни приставки в акушерство и гинекология, педиатрия и обща медицина. През последната година, ще бъде в състояние да донесе всичките си знания и умения заедно чрез запор на пациентите с остри заболявания, като ви подготви да стане лекар.

Избираеми проучвания: Два месеца през пролетта на четвъртата година, са разпределени на пълно работно време изследвания на собствения си избор, или в отдел на Медицинския факултет или в друг център във Великобритания или, като по-голямата част от студентите избират да правят, в чужбина , Можете да изберете да консолидира своите знания в субект, който вече сте учи, да придобият повече опит от клиничната практика, или може би предприеме свой собствен клиничен изследователски проект.

Това са селекция от различни места, че нашите ученици са посетили, като част от техните избираеми.

Обучение в областта на изследванията

Като лекар вас ще се очаква да се справи с времето с най-новите разработки в областта на медицината, но ние се нуждаем от клиницистите да поеме водеща роля в постигането на тези около. Това разбира се дава възможност да се научат изследователски умения, които можете да използвате в кариерата си, за да се подобри и развие клиничната практика. Можете да се развиват тези умения в значителна дълбочина по време на вмъкнати програма.

вмъкнати програми

Ако се постигне по-добър стандарт на изпити може да искате да се възползвате от отлична широчината на международно конкурентни изследвания в рамките на медицинското училище чрез по-задълбочено проучване на избраните теми за една година. Няколко различни програми интеркалиращата предоставят възможност за участие в роман изследователска работа в двете базови или приложни медицински изследвания. Това може да се случи, след като втората, третата или четвъртата си година на обучение. Програми на разположение включват или лабораторно или базирани в общността изследвания. Ще се научите да анализира и интерпретира медицински изследвания данни и, важното е, че се ангажират собствения си роман и значителен изследователски проект. Уменията, които ще придобият, ще ви позволи да се допринесе за развитието на основани на доказателства клинична практика. След това можете да се върнете към програмата да приключи MBChB.

Защо да учим в този курс

Най-голямата здравеопазването регион в Обединеното кралство, обхваната от един медицинско училище: С пет и половина милиона души в района на Западен Мидландс, ще се учат в най-големия здравен район на страната, в съседство до Queen Elizabeth Hospital, Бирмингам, което означава, че ще има много възможности, за да се натрупа опит в различни медицински дисциплини и за лечение на широк спектър от пациенти от различни среди и култури.

Рано клинична и пациент контакт: Във всяка от първите две години на курса ще прекарат 10 дни в общността с общопрактикуващи лекари и пациенти, свързваща биологични и поведенчески теоретично обучение за клинични ситуации с реални пациенти. Това увеличава през последните три години, когато ще прекарате дълги срокове на клинични разположения в нашите партньорски болници.

По желание вмъкване: Вие ще имате възможност да избирате от няколко незадължителни програми интеркалиращата по време на следването си. Те предоставят възможност за вас да се включат в нова изследователска работа в двете базови или приложни медицинско изследване, което може да се случи, след като втората, третата или четвъртата си година на обучение. Програми на разположение включват или лабораторно или базирани в общността изследвания.

Подготовка за клинична практика: обучение Вие в болници и общи практики се извършва в рамките на една добре организирана академия структура. Ръководители на академии са старши консултанти и лекари, които са отговорни за медицинско училище за гарантиране, че всички ученици получават отлична подготовка във всяка друга специалност.

Изключителни Alumni: Много възпитаници MBChB медицина и хирургия са отишли, за да бъдат лидери в съответните области. Ние сме горди да кажем, че нашите изтъкнати и забележителни възпитаници включват:

 • Чарлз Джордж (MBChB, 1965) председател, Асоциация на Stroke
 • Джейн Колинс (MBChB, 1978; MD 1988) главен изпълнителен, Marie Curie Cancer Care
 • Ричард Хортън (MBChB, 1986; бакалаври, 1983; MD, 2008 г.), редактор, The Lancet
 • Rowan Hillson (MBChB, 1974) Национален Клинична директор за диабет, Отдел за здраве
 • Стив Невярно (MBChB, 1982) президент, Royal College на общопрактикуващите лекари
 • Питър Вайсберг (MBChB, 1976), медицински директор, Британска фондация Сърце
 • Дейвид Хаслам (MBChB, 1972) президент на Британската медицинска асоциация

Active MedSoc: В Университета на Бирмингам, ние вярваме, че студентския живот не трябва да бъде цялата работа и има много за вас, за да се включат и с двете в рамките на колежа и университета извън обучението си. Колежът разполага със собствен общество, известно като MedSoc. MedSoc е организация чадър за широк спектър от дейности, включително спортни, социални, музикален и благотворителна - има по нещо за всеки.

Изисквания за вход

 • Брой нива задължително: 3
 • Типично оферта: A * AA. Кандидатите трябва да са прогнозирани AAA включително биология и химия (NB. Human Biology е приемливо като алтернатива на биология).
 • Общи изследвания: не се приема. Критическо мислене също не е приет. Други нестандартни теми, които не могат да бъдат приети. Моля, свържете се с нас за съвет.

Всички кандидати трябва да:

 • Предлагаме приемливи академични квалификации (виж по-долу) и
 • седне Clinical Aptitude Test на UK (UKCAT) и
 • присъства на интервю, ако поканени.

Информация за международни (включително ЕС) кандидатите се предоставя в международната секция.

Международните студенти:

изисквания по английски език

Кандидатите трябва да са написани отлични и говорим английски език. Моля, имайте предвид, че стандартните изисквания на университета по английски език са минимални стандарти, които могат да бъдат набрани чрез конкуренция. Като минимум, езикови IELTS английските, например, трябва да са 7,0 на всеки компонент.

кандидатите на Европейския съюз

Има редица фактори, които определят състоянието на такса, но гражданите на ЕС могат да се считат за студенти "дом" за целите на платени (виж по-долу). Защото UK-базирани кандидати са избрани въз основа на резултатите във всеки един от двата национални квалификации (например, нива А и GCSEs), кандидатите дома / ЕС от страни извън Обединеното кралство трябва да предлагат квалификации изпитни-базирани, които са равностойни на тези. Някои примери са по-долу:

Irish Сертификат напускате

Минимална на клас А в шест теми, включително биология, химия, английски език и математика, за да включи клас А1 по биология и химия. Същият стандарт се прилага в удостоверението Junior.

Европейската диплома за средно образование

Обща оценка от 85%, с минимум 85% в областта на науките, да се включат химия и биология, както пълните възможности. трябва да се представят доказателства за изпълнението на този стандарт за междинни резултати.

Ние изискваме квалификации не са на широка основа и са получени чрез оценка на изпълнението на официални, национални прегледи. За насоки, на следните изисквания, не са приемливи за собствената си без, например, нива. Те включват: австрийски матура; Българската диплома; Френски Baccalaureate (включително СИЛ); Немски Abitur; Гръцкият (включително кипърските) Apolytirion; Италианската Esame Di Stato; Литовските Брандо Atestats; Холандия "Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs" (VWO) диплома; Полски матурите; Португалски Диплома де Ensino Secundario; Румънският Baccalaureate; Испански Título де Graduado ен Educación Secundaria Obligatoria (ЕСО) и Título де Bachiller; Шведски Slutbetyg från Gymnasieskolan (напускане на училище Certificate).

International Baccalaureate

 • По-високо ниво: 766 от химия и биология и един друг одобрен предмет (в произволен ред)
 • ниво Дъщерно: Темите трябва да включват английски и математика, ако не го предлагат на по-високо ниво (математика изследвания е приемливо).
 • Минимум 32 точки трябва да се постигне
 • Трябва да се осигури резултати или от програма на средна възраст "или приемливо GCSE-равностойна квалификация. резултати MYP ще бъдат вкарани в съответствие със следните equivalencies до GCSEs: 7 = A *; 6 = A; 5 = Б. Минимум 5 трябва да са били постигнати в областта на науката, английски и математика

Международни Кандидатите

Ние имаме повече от 28 свободни места за студенти, които се оценяват като международна за целите платени. За повече информация относно статута на такса, моля посетете www.ukcisa.org.uk. Моля, имайте предвид, че там, където има съмнение върху състоянието на такса (например, вие сте гражданин, който живее във Великобритания извън ЕС), университетът ще разследва състоянието си такса, преди да се счита молбата си за медицина. Ако състоянието на такса не може да бъде определена във времето може да се изгуби в възможност за интервю.

Квалификацията на напускане на училище, трябва да бъде еквивалентно на A Levels. Ние ще се опитаме да бъдем гъвкави, за тези международни кандидати, които учат в една образователна система, без квалификация, еквивалентен на GCSE. Но, трябва да се признае, че е трудно да се направи в сила решение на академичния потенциал само въз основа на прогнозните оценки. училищните резултати трябва да бъдат предоставени като абсолютен минимум.

Последна актуализация Септ. 2016

За учебното заведение

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Научете повече

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Свиване