MSc / PgD / PgC Психология на здравето

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед на курса

Здравната психология се фокусира върху ролята на психологията, биологията и социалните или екологичните фактори върху здравето и свързаното със здравето поведение. Здравните психолози насърчават по-здравословен начин на живот и се стремят да подобрят благосъстоянието, като разберат въздействието, което здравните мисли, чувства и поведение могат да имат върху индивида. Здравната стратегия се измества от лечението на болестта към поддържането на здравето и превенцията на болестите. Това е особено важно в контекста на Уелс, като се има предвид, че „доброто здраве“ е по-ниско в Уелс в сравнение с други области на Обединеното кралство (ONS 2011), с високо ниво на рисково поведение (Welsh Assembly Government, 2004).

Изучаване на

Програмата MSc Health Psychology включва някои официални лекции, но по-голямата част от програмата се преподава интерактивно, като учениците участват активно във всяка сесия. Груповата работа, семинари, презентации и практически семинари помагат на учениците да се ангажират и да се уверят, че те развиват знанията и уменията, необходими за първата фаза на обучението по здравна психология и също така развиват увереността да използват това, което научават в полза на себе си и на другите.

Програмата MSc Health Psychology се преподава на два дни всяка седмица (четвъртък и петък), за редовни студенти, и на един ден всяка седмица за студенти на непълно работно време (четвъртък 1 година и петък година 2). Голяма част от преподаването се провежда в Центъра за следдипломна квалификация и изследване на психологията (PARC), който осигурява компютри, които учениците могат да използват за частно обучение, както и социално пространство и кухненски кът, в който учениците могат да се възползват. PARC също така включва редица кабини със софтуер и други технологии за използване в научните изследвания.

Всички материали за курса за програмата са достъпни чрез Виртуалната среда за обучение, Moodle, има и Facebook страница и Twitter сайт (@cardiffhealthps) за програмата.

Заетост

Магистърска степен по здравна психология е първата стъпка (етап 1) към статута на Chartered Psychology за студенти, които имат право да притежават бакалавърска основа за Chartership (GBC) на Британското психологическо общество (BPS). Магистърската степен по здравна психология ще предостави база от знания и изследователски умения, които ще подпомогнат втория етап от процеса към Chartership с BPS (две години на практика). Завършването на втория етап с БПС също дава право да се превърне в Съвет по здравни и здравни професии (HCPC), регистриран здравен психолог. Всички практикуващи психолози се регулират от ЗЗД. Здравните психолози работят във всички области, свързани със здравето, болестите и здравните грижи. Въпреки това, по-голямата част от учениците не преследват този път. Завършилите програмата са работили или се обучавали в редица области, включително промоция на здравето, научни изследвания, преподаване или частни консултации. Много завършили завършват докторантура, някои са завършили обучението по клинична психология и много работят или се обучават в различни роли, които насърчават здравето и благосъстоянието. Магистърската степен по Психология на здравето може да се използва като начална площадка за по-нататъшно обучение и развитие или може да осигури знанията и уменията, които са ценни в редица работни роли. Възможностите за кариера се разглеждат подробно в рамките на програмата.

Изисквания за вход

Добра диплома за отличие (обикновено 2.1 или по-висока) по психология, обикновено от акредитиран бакалавърски курс на BPS (British Psychological Society). Тези, които нямат тези квалификации, все още могат да бъдат разглеждани, моля свържете се с директора на програмата за повече съвети (climber@cardiffmet.ac.uk).

Международни кандидати
Студентите, чийто първи език не е английски, ще трябва да предоставят доказателства за владеене на поне един стандарт IELTS 6.0 или еквивалент. За подробности относно начина на кандидатстване и квалификациите по английски език, моля посетете международните страници на уебсайта.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Научете повече

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Свиване