MSc напреднала клинична фармакологична практика

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърска степен по напреднала клинична фармакологична практика

Магистърската степен по напреднала клинична фармакологична практика е предназначена да помогне на фармацевтите да придобият и демонстрират уменията на напреднало ниво, определени в Рамката за напреднали аптеки на Кралското фармацевтично дружество, чрез строга програма за обучение, която предоставя на учениците знания и умения, необходими за:

 • Прегледайте и включете в практиката актуалните доказателства
 • Ефективна работа в мултидисциплинарна клинична среда
 • Вземайте решения в сложни клинични ситуации
 • Ефективно общувайте с пациенти, които имат общи дългосрочни заболявания
 • Извършване на клинични и практични изследвания

Тази програма, въведена през 2016/2017 г., замени нашите предишни следдипломни курсове в клиничната и общностната аптека. Тя се допълва от дистанционно обучение, без да се посещава в университета. Ето защо тя е отворена както за Великобритания, така и за международни фармацевти.

 • Отворен за фармацевти от всички сектори на заетостта
 • Дистанционно обучение
 • Независима опция за предписване на GB фармацевти
 • Опция за управление и развитие на лидерството (MSc)
 • Незадължително обучение в университета и местна болница за чуждестранни студенти (MSc)

Алтернативни изходни точки са налични, включително PgDip и PgCert. Моля, посетете съответните уебсайтове на курса за повече информация.

ЗАЩО КРАЛИЦА?

Най-високо класиране: Фармацевтичното училище в Queen's е признато като водещ център за преподаване и изследване на фармация във Великобритания, като последователно представя на или близо до върха на класациите по темата.

Международни връзки: Училището има силни международни връзки, както и голям дух на общността.

ДЕТАЙЛИ НА КУРС

Година 1

Основни модули:

 • Оптимизация на лекарствата (10 кредита)
 • Ефективна комуникация
 • Управление на дългосрочни условия (20 кредита)
 • ПЛЮС Две от 10-те опции за кредитиране, изброени по-долу

Година 2

Основни модули:

 • Изследователски методи (10 кредита)
 • Анализ на данни (10 кредита)
 • По-нататъшно проучване на дългосрочни условия (20 кредита)
 • ПЛЮС Две от 10-те опции за кредитиране, изброени по-долу.

10 опции за кредит:

 1. Нежелани лекарствени реакции и взаимодействия
 2. Управление на наркотичното лечение
 3. Лекарство, основано на доказателства
 4. Промоция на здравето
 5. Инфекция и антимикробно управление
 6. Управление на лекарствата
 7. Одит и анализ на предписването

Като алтернатива на горепосоченото, студентите във Великобритания могат да завършат обучението на независими предписващи (IP) през втората година от дипломата за магистърска степен по право (PG Diploma / MSc). Опцията за IP включва 5-дневен жилищен период в Белфаст (разходите за пътуване и настаняване са в допълнение към таксата за курса).

Година 3

Вариант 1: Изследователски проект, базиран на практиката (60 кредита)

Вариант 2: Изследователски проект, базиран на практиката (30 кредита) плюс съвременна практика * (30 кредита)

Вариант 3: Изследователски проект на базата на практика (30 кредита) плюс клинична практика ** (30 кредита)

* Разширената практика включва развитието на управленски и лидерски умения и е свързана с RPS Advanced Pharmacy Framework.

** Възможността за клинична практика включва 2-седмична жилищна програма в Регионалния център за оптимизиране на лекарствата и болниците на NHS в Северна Ирландия. За този модул се заплаща допълнителна такса (само за международни студенти).

Независима опция за предписване

Независимата опция за предписване е отворена за фармацевти във Великобритания и се провежда през втората година от дипломата за магистърска степен по магистърска степен по напреднала клинична фармация.

Програмата се осъществява чрез комбинация от електронно обучение и обучение на базата на работа и включва 12-дневно практическо обучение с назначен лекар, чиято цел е да даде възможност на студентите да развият и практикуват умения за клиничен преглед, съответстващи на състоянието т) за които възнамеряват да предпишат. Фармацевтът може да завърши практическото си обучение по всяко време на курса.

жилищен

От учениците се изисква да посетят 5-дневен жилищен дом в Белфаст, който ще включва семинари, обучение по клинични умения и оценка. Жилището ще се проведе през втория семестър (датите за потвърждение). От студентите се изисква да заплащат своите собствени пътни, квартирни и дневни разходи.

Кандидатстване за присъединяване

Независимите кандидати за предписване трябва да са практикували в продължение на най-малко две години и да работят в първична или вторична грижа.

Формуляр за допустимост - Да демонстрира вашето право да предприемете тази програма за обучение

Споразумение за организация на спонсорирането - Вашият работодател трябва да подпише споразумението, което гарантира тяхната подкрепа. Алтернативно, ако сте изпълнител или фармацевт, трябва сами да подпишете този формуляр.

Определено съгласие на практикуващ лекар - Вие трябва да идентифицирате подходящ наставник и вие и менторът трябва да подпишете споразумението.

Downloads:

 1. Формуляр за допустимост
 2. Споразумение за организация на спонсорирането
 3. Споразумение за назначен лекар

Продължителност:

 • Обикновено магистърската програма за задочно обучение е завършена между три и пет години.
 • Кредит може да бъде присъден за предишни съответни следдипломни квалификации, което може да намали продължителността до две години.
 • Когато е необходимо, студентите могат да излязат с PG сертификат или PG диплома за по-малко от три години.
 • Тази програма не е на разположение за редовно обучение.

ОЦЕНЯВАНЕ

Оценяването включва курсови задачи, онлайн тестове и писмен изпит във всяка от първата и втората година. В допълнение, оценката на компетентностите, портфолиото от практики и наблюдаваните структурирани клинични изпити (ОССЕ) са включени в независимата опция за предписване и дисертация на етап MSc.

УЧИЛИЩЕ И ПРЕПОДАВАНЕ

Програмата се провежда от Центъра за дистанционно обучение на училището и се допълва от дистанционно обучение.

Студентите изпълняват задължителни основни модули, които включват оптимизация на лекарствата, междуличностни умения, изследователски методи и анализ на данни, и могат да избират от редица незадължителни модули, които са подходящи за текущата им работа или които ще им помогнат да постигнат своите стремежи към заетост.

Учениците могат да завършат обучението си чрез дистанционно / онлайн обучение, без да се налага да посещават колежа. Като алтернатива, студентите във Великобритания могат да предприемат обучение за независими прескриптори като опция през втората година, която включва едноседмичен престой в Белфаст. Международните студенти могат да изберат вариант за последната година, който включва опит за клинична фармация в местните болници на NHS в Северна Ирландия.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВХОД

Този курс е предназначен да посрещне нуждите на фармацевтите от следдипломна квалификация, работещи в ролята на пациента, въпреки че кандидатите са добре дошли от фармацевти, работещи във всеки сектор на заетостта.

Програмата е отворена за местни, национални и международни кандидати.

Кандидатите трябва да имат диплома за фармация (минимум бакалаври) от университет, признат от кралския университет в Белфаст и да бъдат регистрирани като фармацевт с подходяща регулаторна организация.

Университетът изисква доказателства, че международните кандидати са компетентни в използването на английски език.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ СТУДЕНТИ

Чуждестранните студенти (за които английският не е първият им език) трябва да могат да демонстрират владеене на английски език, за да се възползват напълно от обучението си. Гражданите, които не са членки на ЕИП, трябва също така да удовлетворят изискванията за имиграция на Великобритания за визите и имиграцията (UKVI) за английски език за визови цели. Необходими са доказателства за оценка на IELTS * 6,0, с не по-малко от 5,5 във всеки компонент, или еквивалентна квалификация, приемлива за университета (* взети през последните 2 години).

Ако трябва да подобрите уменията си по английски език, преди да влезете в тази програма, нашият партньор INTO Queen's University Belfast предлага набор от курсове по английски език. Тези интензивни и гъвкави курсове са предназначени да подобрят способността ви да влизате в тази програма.

ПЕРСПЕКТИВИ НА КАРИЕРА

Тази програма в Advanced Clinical Pharmacy Practice повишава възможностите за фармацевти да прогресират кариерата си до ниво напреднали специалисти. Фармацевтите във Великобритания имат възможността да започнат обучение за независими лекарства през втората година.

Следдипломното обучение на кралицата е изключително полезно. Уникални инициативи като Degree Plus и Researcher Plus укрепват нашия ангажимент за пригодност за заетост, докато иновативните ръководни и изпълнителни програми, заедно с отлична интеграция с бизнес експерти, помагат на нашите студенти да заемат ключови лидерски позиции както в национален, така и в международен план.

ТАКСИ

Налице са редица възможности за финансиране и стипендии за тези, които обмислят обучение в Queen's.

Следдипломно кредитиране

Департаментът по икономика ще предостави заем за такса за обучение до 5 500 британски лири за NI / EU студент за следдипломно обучение. Информация за такса за обучение.

Системата за следдипломно кредитиране в Обединеното кралство предлага студентски заеми, подкрепяни от правителството, до £ 10,609 за преподаваните и изследователски магистърски курсове във всички предмети. Критерии, допустимост, възстановяване и информация за кандидатстване са достъпни на уебсайта на правителството на Обединеното кралство.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Научете повече

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Свиване