MSC демографията и здраве

Общ преглед

Описание на програмата

The MSc Демография & здраве се стреми да предлага широк обучение в теориите и методите на демографията и науките за населението и тяхното приложение за световното здравеопазване, социални грижи и икономическо развитие. Акцентира се върху изследвания на социални, културни и икономически определящите фактори и последиците от промяната на населението.

Това е само възпитаник на Европа курс по демография с акцент върху здравето. Тя е предназначена за тези, които се интересуват от придобиване на техническо разбиране на този въпрос, а също и на взаимодействието на здравеопазването и населението детерминанти като сексуални отношения, детеродна и продължителността на живота.

Курсът учи изследователски умения, които са високо ценени на пазара на труда като цяло и са добре дошли в голямо разнообразие от изследователски области. Обучението се основава на няколко свързани дисциплини в рамките на училището и поради модулния подход може да се адаптира (в разумни граници), да отговарят на различни нужди. Курсът се признава както от MRC и ЕССР, както осигуряване на високо качество на обучение и научни изследвания с малък брой стипендии от тези органи (включително 1 + 3 стипендии) са достъпни за граждани на Великобритания или на ЕС. Те се обявяват всяка година с информация за ученически стипендии.

Завършилите имат кариера в НПО, обществени здравни, програмите за репродуктивно здраве, изследователски здравни услуги, политика, планиране и академични области.

Селуин-Clarke Наградата се присъжда за най-добър проект на годината.

Цели


До края на този курс студентите трябва да могат да: демонстрират задълбочени познания и разбиране на научните, основани на факти подходи към изучаването на проблемите на раждаемостта; критична оценка и прилагат тези подходи да информира програми за развитие, здраве и населението; формулират изследователски въпроси и да използва демографски и здравни данни и подходящи методи за анализ, за ​​справяне с тях; идентифициране на причините и последствията от изменението на населението и се отнасят те към базисните динамиката на населението; демонстрират задълбочени познания и разбиране на демографското поведение в социални, икономически и политически контекст; критична оценка и прилага констатации за изследвания на населението до здравеопазване и социална политика, и да демонстрира напреднали познания и разбиране на основните тенденции от населението, включително историческите тенденции, в развитите и развиващите се страни.

Учебен план

СРОК 1


Студентите правят следните задължителни модули: Extended Демография; Епидемиология; Изследване на населението; Принципи на социални изследвания; Статистика с Computing. По желание: Въведение в Computing; Околна среда, здравеопазване и устойчиво развитие.

Условия 2 и 3


Студентите правят общо шест модула, един от всяка график слот. Един модул е ​​задължително. От студентите се очаква да вземат учебни модули, свързани с демографията в продължение на най-малко два от другите си пет възможности за избор. Един или два модула могат да бъдат взети от самообучение, като се използва електронен достъп учебни материали, въпреки че това не е обичайно.

C1: Research Design & Анализ; Грижа за здравето оценка.

C2: Семейни програми за планиране; Статистически методи в Epidemiology; На въздействието върху здравето и Решение Анализ; Конфликт & Health; Проектиране и анализ на епидемиологичните изследвания ..

D1: Население, бедността и околната среда; Социална епидемиология; Медицински антропология в обществено здраве; Environmental Epidemiology; Генетична епидемиология; Проектиране програми за контрол на болестта в развиващите се страни; Майчина & Nutrition Child.

D2: Население Dynamics & Прогнозите.

E1: СПИН; Пол и здраве; Моделиране и динамиката на инфекциозни заболявания; Предложение за развитие; Епидемиология и контрол на незаразните болести.

E2: Анализ Survey & Население Data; Актуални въпроси в Safe Майчинството и перинатална здравеопазването; Разширени Статистически методи в Epidemiology; История и здравеопазването; Социологически подходи за здравето.

Доклад на проекта


Студентите завършват изследователски проект, за да им позволи да придобият личен опит от процеса на допринасяне за знания в някоя от областите, обхванати от процеса. Приемливи видове проекти са: анализ на данни; проектно предложение; оригинална литература или политика преглед.

Студентите обикновено остават в Лондон за подготовката на доклада си за проекта. Overseas туристи през този период се предоставя само в изключителни случаи.

Програма Продължителност


Пълен работен ден в продължение на една година или на непълно работно време повече от две години. Студентите, приемащи хода над две години могат да изберат да присъстват на непълно работно време и в двете години (това включва посещаване на училище най-малко два дни всяка седмица по време на мандата работно време), или чрез разделяне на проучване.
Студентите, приемащи хода чрез разделяне проучване повече от две години да присъстват на пълно работно време, за част от Година 1, а след това се задължават до края на курса в Година 2. Разделянето може да се случи по всяко време между Коледа почивката и в края на официалното учение през май, с предварителна уговорка с директора за Course. С сплит проучване, книга 1 от формалните изпити може да бъде взето в края на година 1 или в края на годината 2. Paper 2 трябва да бъде взето в края на годината 2. Заинтересованите кандидати трябва да посочат своя избор на режим на проучване на формуляра за кандидатстване.

Входни Изисквания


Или степен второкласен отличие в някоя дисциплина от признат университет или диплома по медицина. Кандидати с подходяща техническа квалификация и професионален опит, или еквивалентни квалификации, също са добре дошли да се прилага и техните кандидатури ще бъдат разглеждани.

* Обучение на таксите: статут на таксите се счита за заявление.

Последна актуализация Авг. 2015

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) is a world-leading centre for research and postgraduate education in public and global health. Our mission is to improve health worldwide; ... Научете повече

The London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) is a world-leading centre for research and postgraduate education in public and global health. Our mission is to improve health worldwide; working in partnership to achieve excellence in public and global health research, education and translation of knowledge into policy and practice. Our mission is to improve health and health equity in the UK and worldwide; working in partnership to achieve excellence in public and global health research, education and translation of knowledge into policy and practice. Свиване