MRes в областта на молекулярната наука и инженерство

Общ преглед

Описание на програмата

Все по-търсени са специалистите по широки аспекти на молекулярната наука и инженерство. Индустриите и изследователските агенции се нуждаят от квалифицирани учени и инженери, за да работят ефективно и безпроблемно заедно, за да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени.

Институтът по молекулярна наука и инженеринг стартира уникален магистърски изследвания за обучение на студенти в интердисциплинарни съвместни изследвания в тази възникваща и вълнуваща област.

Бързият напредък в нашето разбиране на молекулярната наука сега ни позволява да правим, измерваме и моделираме материали с безпрецедентна точност. Това представлява чудесна възможност за разработване на по-добри материали и молекулни системи в отговор на големите предизвикателства, пред които е изправено обществото.

Този едногодишен редовен MRES курс ви осигурява систематично разбиране на молекулярната наука и инженерство и критично осведоменост за актуалните предизвикателства и изследвания в областта.

MRes е насочен към широк прием на завършилите научни и инженерни среди, предоставяйки усъвършенствани умения за интеграция, както и разбиране на множество скали, от молекулни взаимодействия до цели системи.

Сътрудничеството е вградено в курса чрез интегрирани курсови работи и разширени изследователски проекти: вие предприемате индустриални разположения, за да получите перспектива на високо ниво на предизвикателството и неговия контекст.

Следва тримесечен изследователски проект в Imperial, при строг надзор от двама учени от различни катедри.

структура

Показаните модули са за текущата учебна година и подлежат на промяна в зависимост от вашата година на влизане.

Моля, обърнете внимание, че понастоящем учебният план на този курс се преразглежда като част от процеса в целия Колеж за въвеждане на стандартизирана модулна структура. В резултат на това структурата на съдържанието и оценката на този курс може да се промени за вашата година на влизане. Затова препоръчваме да проверите тази страница с курсове, преди да финализирате кандидатурата си и след като я подадете, тъй като ще се стремим да актуализираме тази страница веднага щом промените бъдат ратифицирани от Колежа.

Научете повече за ограничените обстоятелства, при които може да се наложи да направим промени в или във връзка с нашите курсове, вида на промените, които можем да направим и как ще ви кажем за промените, които сме направили.

Въвеждащи компоненти

Тези компоненти осигуряват широк набор от умения за интегрираната учебна програма.

 • Основи на молекулярното инженерство
 • В основата на молекулярната наука

Разширени основни модули

 • Измерване - анализ и характеристика
 • Изработка - синтез на полимерни системи
 • Производствени процеси
 • Проектиране на молекулярни системи
 • Многоразмерно моделиране - разбиране, визуализиране и прогнозиране

Изследователски проекти

Изследователските проекти са сърцето на програмата MRes. Всеки проект има две части: интегрирано съвместно индустриално настаняване (3 месеца) и продължаване на този проект в изследователски лаборатории в Imperial College. Проектите се ръководят съвместно от двама имперски академици от различни дисциплини и индустриален партньор.

129010_photo-1532187863486-abf9dbad1b69.jpgЛуис Рид / Unsplash

Преподаване и оценка

обучение

 • Групови упражнения
 • Водени практически занятия и лабораторни упражнения
 • Индивидуални изследователски проекти
 • Лекции
 • Онлайн групи / дискусии
 • Онлайн материали за лекции
 • Презентации
 • Изследователски проект (който може да бъде под надзора с индустриалните партньори)
 • уроци

Оценяване

 • Дизайн кратко
 • Индивидуални устни презентации
 • Лабораторни оценки
 • Преглед на литературата и проектно предложение
 • Производствен проект
 • Мини проекти
 • Постерно представяне
 • Проблеми
 • Доклади за напредъка
 • Научна статия
 • Писмени изпити

Разписание на курса

Ще получите инструкции за присъединяване преди началото на мандата. Трябва да сте на разположение да се присъедините към курса от първия ден на учебната година (първия понеделник през октомври).

Разписанието ви ще бъде достъпно онлайн - ще получите линк към това преди началото на курса. Основните учебни часове са 9–6, от понеделник до петък.

Моля, имайте предвид, че тъй като това е следдипломна степен, курсовата програма продължава през студентските празници. Това е 12-месечен курс, който продължава от началото на октомври до края на септември.

Изисквания за вход

Приветстваме студенти от цял свят и разглеждаме всички кандидати поотделно.

Минимално академично изискване

Нашето минимално изискване е 2,1 степен по инженерна или физическа наука.

Международни квалификации

Приемаме и голямо разнообразие от международни квалификации.

Академичното изискване по-горе е за кандидатите, които притежават или работят за квалификация във Великобритания.

За насоки вижте нашия индекс на държавите, въпреки че моля, имайте предвид, че изброените тук стандарти са минимални за влизане в колежа, а не конкретно за този отдел.

Ако имате въпроси относно допусканията и стандарта, необходим за квалификацията, която притежавате или в момента изучавате, моля, свържете се със съответния екип за прием.

Изискване за английски език (всички кандидати)

Всички кандидати трябва да демонстрират минимално ниво на владеене на английски език за приемане в колежа.

За допускане до този курс трябва да постигнете стандартното изискване за колеж в съответната квалификация по английски език. За подробности относно минималните оценки, необходими за постигане на това изискване, моля, вижте изискванията за английски език за кандидат-студентите.

Такси за обучение и финансиране

Нивото на таксите за обучение, което плащате, се основава на състоянието на вашата такса, което ние оценяваме въз основа на правителственото законодателство на Обединеното кралство.

Такси за обучение (студенти в страната и ЕС)

2020 влизане

£ 14 000 годишно

Таксите се начисляват по година на влизане в колежа, а не по година на обучение.

С изключение на случаите, когато е посочено друго, таксите за студенти на курсове, които продължават повече от една година, ще се увеличават ежегодно със сума, свързана с инфлацията, включително за студенти задочни на модулни програми. Използваната мярка за инфлация ще бъде стойността на индекса на дребно (RPI) през април на календарната година, през която започва академичната сесия, например стойността на индекса на инвестициите през април 2020 г. ще се прилага за таксите за учебната 2020–2021 година.

Такси за обучение (студенти отвъдморски и острови)

2020 влизане

32 500 британски лири годишно

Таксите се начисляват по година на влизане в колежа, а не по година на обучение.

С изключение на случаите, когато е посочено друго, таксите за студенти на курсове, които продължават повече от една година, ще се увеличават ежегодно със сума, свързана с инфлацията, включително за студенти задочни на модулни програми. Използваната мярка за инфлация ще бъде стойността на индекса на дребно (RPI) през април на календарната година, през която започва академичната сесия, например стойността на индекса на инвестициите през април 2020 г. ще се прилага за таксите за учебната 2020–2021 година.

Кариери

Нашите MRes в областта на молекулярната наука и инженерство са насочени към широк прием на изключителни висшисти от наука и инженерни среди, които са развълнувани да продължат съвместни, трансдисциплинарни изследвания от приложно естество. Той ще ви осигури основни и приложни умения за докторска степен или кариера в индустрията.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for ... Научете повече

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for excellence in teaching and research. Свиване