MPharm (Hons) във фармацията

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

В University of Bradford ние преподаваме фармация от 1927 г. и сме експерти в подготовката на студентите за света на клиничната практика.

Нашата иновативна и всепризнатата образователна програма, предавана предимно от екипно базирано обучение (TBL), е разработена от фармацевти, преподаватели, студенти и работодатели, за да се гарантира, че ще завършите не само с необходимите знания и умения на завършил аптека, но и с уменията за увереност, комуникация, работа в екип и решаване на проблеми, необходими за осигуряване на заетост. Нашите курсове симулират работното място и ще работите в малки екипи за решаване на реални проблеми, много от които са въведени в класната стая от фармацевтичната практика от нашия екип от практикуващи фармацевт практикуващи.

След дипломирането ще трябва да завършите успешно една година преди регистрация, за да станете квалифициран фармацевт. Като алтернатива можете да изберете нашата уникална 5-годишна програма Mpharm, която ви дава възможност да предприемете предварителна подготовка като част от програмата. Това означава, че ще ни оставите като квалифициран фармацевт в очакване на успешно завършване на изпита за регистрация на GPhC.

Който и да изберете, можете да сте сигурни, че нашите програми MPharm са специално разработени така, че да ни оставят напълно подготвени за съвременна аптечна практика и с умения и увереност да успеете и да постигнете пълния си потенциал във вашата бъдеща работа.

Професионална акредитация

Влизането в професията "фармация" се регулира от Общия фармацевтичен съвет (GPhC). И двете наши програми MPharm бяха акредитирани за максимален период от шест години от GPhC през 2018 г.

Класиране

Ние сме класирани в първите 250 университета в света по фармация и фармакология в класациите за QS за 2019 г. на световните университети по тематика.129564_Untitled.png

Изисквания за вход

А-Нива

 • Химия или биология и още един научен предмет (Математика, Физика, Биология, Химия или Психология) изискват минимум AB. Общи изследвания или критично мислене не се приемат.
 • Учениците, които предлагат A-нива, трябва да ги изпълнят в рамките на 3-годишен период, за да могат да участват в тази програма.

Моля, имайте предвид, че когато се вземе научно A ниво, университетът ще изисква от кандидатите да преминат практическия елемент (за A-нива, присъдени от август 2017 г. нататък).

Разширена диплома за BTEC

За кандидати, които са взели новата разширена диплома BTEC, оценени чрез писмени изпити и курсова работа: DDD. Приложни науки с минимум четири химически или биологични звена на Distinction.

За кандидати, които са получили разширен диплом BTEC, оценявани само от курсова работа: DDD. Приложна наука с минимум четири химически единици и две математически единици на отличие И или А-ниво Химия или А-ниво биология в степен Б.

Кандидати по програми за достъп

Необходими са 128 UCAS тарифни точки от диплома за достъп до висше образование - предмет на науката. Трябва да включва най-малко 12 кредита по химия в отличие и 12 кредита на отличие в друг предмет на науката.

Международни изисквания за бакалавър

128 UCAS тарифни точки за включване на HL химия или биология от 6-ти клас, 1 друг HL Science предмет на 6-ти клас и трети HL-предмет в степен 5. Плюс HL 3 или SL 4 по математика и английски език и литература А или английски Б.

Плюс минимум пет GCSE в клас C или 4 клас, включително английски език, математика (забележете: GCSE английски език и математически еквивалентности не се приемат) и две науки (т.е. биология, химия, физика или комбинирани науки).

Тези, които кандидатстват с курсове за достъп, са задължени само да имат GCSE английски език и математика в степен C или степен 4.

Допълнителни изисквания за влизане

Като част от процеса на подбор, ние интервюираме кандидатите, включени в списъка, преди да направим оферти. Всички места се предлагат при спазване на задоволителна услуга за разкриване и блокиране (DBS) и проверка на състоянието.

Кандидатите, които не притежават определените теми от A-Level, могат да бъдат разгледани за годината на фондацията за клинични науки с оглед да влязат в една година на MPharm на следващата година. Влизането в MPharm би било обусловено от резултатите от оценката в края на годината на фондацията. Влизането в MPharm обикновено подлежи на преминаване на всички модули при първия опит и постигане на минимум 60% в модула по химия и обща средна стойност от 65% или по-висока. Студентите, които не постигнат този стандарт, но преминат основополагащата година, биха се прехвърлили в друга програма в рамките на Факултета по природни науки (напр. BSc Chemistry, BSc Biomedical Science, BSc Clinical Sciences). Моля, обърнете внимание, че ще бъдете номиниран и подкрепен като потенциален бъдещ студент по фармация и поради това този маршрут не позволява прехвърлянето да учи медицина в университета в Лийдс.

Изисквания на английски език

Минимален IELTS при 6,5 или еквивалент.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Изискване за влизане в CIFS

 • Ако сте международен студент и не отговаряте на изискванията за влизане за директно влизане в този курс, може да се заинтересувате от нашия Сертификат за Международно изследване на фондацията.
 • 80 UCAS точки или еквивалент (виж страниците на отделните страни за подробности) плюс математика и 2 научни квалификации, еквивалентни на GCSE клас C. UKVI одобри IELTS от 5.5 като цяло, без подтест по-малък от 5.0. В допълнение, кандидатите ще трябва да успеят в процеса на подбор / интервю за дипломната програма.

CIFS модули, които трябва да бъдат взети

Студентите изучават четирите основни модула плюс:

 • Фондация "Човешка биология"
 • Фондация по химия

Изисквания за прогресия за образователната степен

Обща средна стойност от най-малко 65% и най-малко 60% от фондацията по химия и най-малко 50% от английския език за специфични академични цели с допълнителни изисквания за подтест.

Моля, обърнете внимание: Аптеката има допълнителни изисквания за достъп до разкриване и забрана за проверка на услугата и проверка на състоянието

Какво ще проучите

Тази новаторска програма е разработена със съвети от водещи фармацевти, работодатели и други ключови заинтересовани страни, за да се постигнат резултати на пациентите, които фармацевтите са необходими на практика.

Нашата цел е да имаме ангажираща учебна програма, която ще създаде способен фармацевт практикуващ. Учебният план поставя акцент върху здравните проблеми и интервенциите в аптеките в общността. Съществува силна интеграция между основните науки и тяхното прилагане към практиката и има възможности за ранен контакт с пациентите и за съответното междупрофесионално обучение.

Моля, обърнете внимание, че за въвеждането през 2019 г. информацията за модула подлежи на промяна.

Първа година

сърцевина

 • Разработване на професионална практика 1 (PHA4007-C)
 • Молекули към системи (PHA4008-C)
 • Жизненият цикъл на лекарството (PHA4009-C)
 • Лекарства и здраве (PHA4010-C)

Втора година

сърцевина

 • Разработване на професионална практика 2 (PHA5013-C)
 • Фармацевтична наука и практика 1 (PHA5014-R)

Трета година

сърцевина

 • Разработване на професионална практика 3 (PHA6019-C)
 • Фармацевтична наука и практика 2 (PHA6020-R)

Четвърта година

сърцевина

 • Професионално обучение 1 - Некредитен лагер (PHA6002-Z)
 • Грижа за пациент (PHA7059-E)

Последна година

сърцевина

 • Професионално обучение 2 - Некредитни (PHA6003-Z)
 • Разработване на професионална практика 4 (PHA7056-B)
 • Специализирани фармации (PHA7057-B)
 • Безопасност на пациентите и вземане на решения (PHA7058-B)
 • Грижа за пациент (PHA7058-B)

Обучение и оценка

Нашата целенасочена аптечна програма е разработена от национални академични експерти в областта на фармацията, с участието на работодатели, пациенти и алумни.

Програмата се преподава предимно чрез иновативен и активен метод на обучение, наречен "Обучение на базата на екип" (TBL).

В часовете по TBL вие ще практикувате активно да прилагате своите знания за решаване на проблеми с фармацията в реалния свят чрез дискусия в екип и дебат в клас, улеснен от нашия експертен академичен персонал.

TBL развива увереността ви, уменията ви за решаване на проблеми и уменията за комуникация и екип, необходими за работа в аптека.

съоръжения

Разполагаме с добре оборудван комплект за клинични умения; нашата собствена аптека в общността; болнично отделение; и няколко зали за семинари.

Нашите фармакологични съоръжения са лаборатории, които включват симулационен софтуер и компютри, които дават възможност на всички наши ученици да имат същия учебен опит.

Ще бъдете обучавани и в нашия нов Simulation Suite, който включва човешки симулатор (iSTAN) и 3D виртуална анатомична маса, където ще научите за анатомията и физиологията.

Такси, финанси и стипендии

Такси за обучение

 • Начало: £ 9,250
 • Международна: 19 160 £

Стипендии

Всяка година ние присъждаме многобройни безвъзмездни стипендии на Великобритания, ЕС и чуждестранни студенти въз основа на академични постижения, лични обстоятелства или икономически трудности. За повече информация посетете нашия уебсайт за стипендии.

Често задавани въпроси

Имам ли нужда от професионален опит и ако да, колко?

Конкурсът за място в курса за MPharm е висок и при избора на кандидати приемният екип не търси само доказателства за академични постижения, въпреки че това е много важно. Комисията за подбор също търси доказателства, че кандидатът е ангажиран с изучаването на фармацията и е изследвал фармацията като кариера. Работният опит като наблюдение на работата, разговор с фармацевтите в общността, посещения в общинските или болничните аптеки или работните места, макар и кратки, са доказателство за този ангажимент.

Какви са разликите между курсовете от 4 и 5 години?

След завършване на 4-годишните дипломирани специалисти по МХарм се обучават 12 месеца преди регистрацията. Обикновено това би означавало, че след получаване на 4-годишната магистърска степен по фармация ще се изисква да поемете една година „Опит за предварителна регистрация“ в аптека, одобрена от регулаторния орган и под надзора на опитен фармацевт.

Петгодишният курс е описан като сандвич или интегриран курс, тъй като съдържа два шестмесечни периода на професионално обучение. Тези два периода заедно отговарят на изискванията за предварителна регистрация на регулаторния орган и се извършват между периоди на академично проучване.

Кога трябва да избирам между 4- и 5-годишните курсове?

При кандидатстване студентът може да избере курс и повечето ученици избират по време на цикъла UCAS. Учениците трябва да си помислят кой курс биха искали да бъдат регистрирани по време на цикъла на UCAS и трябва внимателно да разгледат различията за тях лично. Окончателното решение трябва да бъде взето преди записването, тъй като промените през първата година са само с изключение.

Какво търсим в нашите кандидати?

Търсим доказателства за трудов опит, в идеалния случай в среда, свързана със здравето. Трябва да сте в състояние да покажете своята мотивация да изучавате фармация, да демонстрирате, че имате опит в поемането на отговорност и че вашите ценности съответстват на тези на бъдещия медицински специалист.

Приемате ли диплома за завършено образование?

Ние приемаме студенти, които вече са завършили степени по съответните предмети (първи клас или горен втори клас), но все пак изискваме кандидатите да притежават подходящи квалификации от ниво GCSE и наука A, включително химия. Моля, обърнете внимание, че таксите за обучение за дипломиране обикновено се класифицират като ELQ (еквивалентна или по-ниска квалификация) и имат различна структура на таксите.

Мога ли да прехвърля от друг курс (в година 2?)

Обикновено не приемаме студенти, след като изучаваме за една или две години курсове в други университети. Можем да помислим за студенти, които притежават квалификации на ниво А, които отговарят на нашите стандартни критерии за влизане, но всяка оферта ще бъде само за влизане в YEAR 1.

Как да се регистрирам като фармацевт?

Влизането в професията "фармация" се регулира от Общия фармацевтичен съвет (GPhC). За да имате право да се регистрирате като фармацевт, трябва:

 • Завършва магистърска степен по фармация, издадена в Обединеното кралство, която е акредитирана от GPhC
 • Задоволително завършва една година опит за предварителна регистрация в одобрено фармацевтично предприятие под ръководството на фармацевт
 • Да премине оценката за регистрация в края на предварителната регистрация
 • Завършете процеса на кандидатстване, като обявите своята годност за практика и здравна декларация

Моля, обърнете внимание, че завършването само на степента на MPharm не гарантира, че ще успеете да осигурите предварително обучение за регистрация или да се регистрирате като фармацевт. Ще ви предоставим обаче помощ и подкрепа, за да оптимизирате способността си да го направите. Обърнете внимание, че Общият фармацевтичен съвет (GPhC) не предлага препоръки за регистрация, ако регистрацията бъде отказана, тогава кандидатът може да обжалва това решение чрез Комитета за обжалване на GPhC.

Подкрепа за кариера

Университетът се ангажира да помага на студентите да развиват и повишават пригодността за заетост и това е неразделна част от много програми. Специализирана подкрепа е на разположение през целия курс от услугите за кариера и заетост, включително помощ за намиране на работа на непълен работен ден по време на обучение, настанявания, ваканция и завършване на свободни работни места. Студентите се насърчават да получат достъп до тази поддръжка на ранен етап и да използват обширните ресурси на уебсайта Кариери.

Обсъждането на опциите с специализирани консултанти помага за изясняване на плановете чрез проучване на възможностите и усъвършенстване на уменията за търсене на работа. В повечето от нашите програми има пряк принос на съветниците за развитие на кариерата в учебната програма или чрез специално организирани семинари.

Кариерни перспективи

Кариерата в областта на фармацията ви позволява да работите в различни сектори като общността, болницата, промишлеността, първичната медицинска помощ, GP практиката, академичните среди.

Статистика за заетостта

97% от нашите 2017 четиригодишни завършили аптеки си намериха работа или продължиха да продължават обучението си в рамките на шест месеца след дипломирането си. *

100% от нашите 2017-годишни авиационни фармацевтични специалисти са намерили работа или са продължили да учат в рамките на шест месеца след дипломирането си. *

Очакванията за заплатите

Средната стартова заплата за нашите 2017 четиригодишни завършили аптеки (nb: предварителна регистрация) е 18 823 паунда. *

Средната стартова заплата за нашите 2017 г. петгодишни абонати на аптека (nb: регистриран фармацевт) е била 31 201 лири. *

* Тези статистически данни за DLHE са извлечени от публикуваните всяка година данни от Агенцията за статистика на висшето образование (HESA), базирана на тези завършили в Обединеното кралство възпитаници, които са на разположение за работа или по-нататъшно обучение и чиито дестинации са известни.

Подкрепа за проучването

Нашите всеобхватни услуги за поддръжка ще ви помогнат да постигнете пълния си потенциал - както академично, така и лично.

Ние Ви осигуряваме всичко необходимо, за да постигнете най-доброто от времето си с нас и успешно да напреднете в обучението си и в света на заетостта.

Нашите услуги за поддръжка включват:

 • Лични учители
 • Услуги за хора с увреждания
 • Консултантски услуги
 • Центрове за подкрепа на студентите MyBradford
 • Студентски съюз
 • Съветници на свещениците и вярващите
 • Детска градина на кампуса
 • Палата надзиратели

Разполагаме с добре заредени библиотеки и отлични ИТ съоръжения в колежа. Тези съоръжения са отворени 24 часа в денонощието по време на срока, което означава, че винаги ще намерите място, където да се вършат нещата в университета.

Нашата Академична консултативна служба ще работи с вас, за да развиете своите академични, междуличностни и преносими умения.

изследване

Изследователската експертиза в Факултета по фармация и медицински науки включва проектиране, формулиране, доставка на лекарства, клинични изпитвания, невронауки и естествени продукти.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Научете повече

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Свиване