MEng в областта на биомедицинското инженерство

Общ преглед

Описание на програмата

Биомедицинските инженери използват своите технически познания и разбиране, за да помогнат на хората да живеят по-дълго, по-здрав и по-щастлив живот. Научавате широк спектър от инженерни умения, развивате способността си за сътрудничество и решаване на проблеми и работите по проекти в медицината и биологията с променящ живота потенциал.

Вие изучавате много предмети, включително инженерна математика, механика, нанотехнологии, биоматериали, електронно инженерство, физиология, програмиране и дизайн. Развивате дълбоко разбиране на основните инженерни принципи и обширни познания за това как работи човешкото тяло.

Докато преминавате през курса, вие преминавате към по-напреднали инженерни изследвания, които прилагат количествените аспекти на инженерния анализ и проектиране към широк спектър от биомедицински проблеми.

Имате достъп и до редица съвременни съоръжения. Те са предназначени за подпомагане на практическите дейности по предметите, обхванати от тази област. Това създава интердисциплинарна общност, от която много сте част.

Програма за обучение

Всички студенти по биомедицинско инженерство следват задължителна програма за изучаване през първите две години, обхващащи основополагащи инженерни теми като математика, компютърни технологии, електроника и механика и развиват вашето разбиране за човешкото тяло.

На втората година прилагате тези умения към практически проблеми чрез инженерно-конструкторски проект, където работите в екипи за решаване на местни и глобални предизвикателства, като например необходимостта от нискотарифни помощни технологии в развиващия се свят или проектиране на оборудване, което да помогне на паралимпийците.

На третата и четвъртата година избирате модули, съобразени с вашите интереси и можете да специализирате в един от четирите Pathways :

 • Биомедицинско инженерство
 • Електроинженерство
 • Машиностроене
 • Изчислителна биоинженеринг (ново за влизане през 2020 г.)

Тази година покривате основни и незадължителни модули и групов проект. Който и Pathway да изберете, изучавате смес от основни и незадължителни модули.

Вашето проучване достига ниво на магистър през четвъртата година, включително усъвършенствани модули от нашия магистърски курс по биомедицинско инженерство, който преподаваме от 1991 г. Изучаването до това ниво означава, че завършилите се нуждаят от по-малко години трудов стаж, за да станат дипломиран инженер.

Освен това основен индивидуален проект в последната ви година ви дава шанса да покажете своите умения за изследвания и управление на проекти. Това започва в началото на учебната година и продължава до приблизително средата на юни.

Трансфер между курсове

Предлагаме и този курс с Година в чужбина и с Година в индустрията. Студентите, които се интересуват от тези възможности, трябва първо да кандидатстват за този курс (BH9C). Опциите за прехвърляне в годината в чужбина или индустрията са възможни до началото на третата година, след завършване на споделената програма след година и две. Необходимо е да отговаряте на определени академични изисквания, за да имате право да прехвърлите курса на Годината в чужбина.

Катедрата предлага и нов MEng в областта на молекулярното биоинженерство. Основната разлика между този курс и новия курс е, че Биомедицински инженеринг подхожда отгоре надолу, като гледа първо на целия организъм, нараняване или проблем и след това работи до клетъчно ниво. За разлика от тях, молекулярното биоинженеринг предприема подход „отдолу нагоре“, първо разглежда клетки и молекули, след което се изгражда от тъкани и органи до целия организъм или човек.

Прехвърлянето между биомедицинското инженерство MEng и молекулярното биоинженерство MEng е рядко и би трябвало да сте изпълнили изискванията за влизане и в двете програми.

Ако сте международен студент, прехвърлянето в друг курс може да окаже влияние върху вашата виза от първи ред.

129009_photo-1567427018141-0584cfcbf1b8.jpgMichael Longmire / Unsplash

Професионална акредитация

Тази степен е професионално акредитирана от следните организации от името на Инженерния съвет:

 • Институт за инженерство и технологии (IET)
 • Институт на механичните инженери (IMechE)
 • Институт за материали, минерали и добив (IOM3)
 • Институт по физика и инженерство в медицината (IPEM)

Акредитацията ще ви подготви за кариера в бързо развиващата се област на биоинженеринга. Той осигурява техническа основа за кариерно развитие в областта на инженерството, като демонстрира, че сте постигнали общопризнат стандарт за компетентност.

Постигането на професионално акредитирана интегрирана магистърска степен (MEng) означава, че сте изпълнили първата стъпка да станете дипломиран инженер (CEng) в избраната от вас област, като удовлетворите образователните изисквания за професионална регистрация. За да придобиете статут на Chartered, ще трябва да демонстрирате способността си да отговаряте на допълнителни компетенции за завършил ниво, описани в UK-SPEC на Инженерния съвет.

CEng е високо уважавана квалификация, спечелена от професионалисти, работещи в областта на инженерството, което може да доведе до по-голям потенциал за печалба и по-добри перспективи за кариера.

Професионалната регистрация носи и международно признание на вашата квалификация, което е особено полезно за студенти, които се подготвят за кариера в чужбина.

Търсим акредитация от Института на инженерните дизайнери (IED), но сме оптимисти, че ще постигнем успех в това.

Associateship

Освен основната си имперска степен, вие ще получите и наградата на Асоциацията на града и гилдии на Лондонския институт (ACGI) след завършване на този курс.

The City and Guilds of London Institute е един от трите исторически колежа, които се обединиха, за да образуват Imperial College London през 1907 година.

Такси за обучение и финансиране

Ние начисляваме такси за обучение за всяка година, през която трае курса ви. Таксата, която ще ви бъде начислена, се основава на състоянието на вашата такса, която се определя от правителствените разпоредби.

Такси за обучение (студенти в страната и ЕС)

2020 влизане

£ 9 250 на година

Моля, обърнете внимание, че таксата, която плащате, може да се увеличава ежегодно със сума, свързана с инфлацията и одобрена от Парламента съгласно Правилника за студентските такси (индекс на инфлацията) от 2006 г. - понастоящем използваната мярка за инфлация е RPIX.

Държавно финансиране

Ако сте домашен студент, можете да кандидатствате за заем от такса за обучение от правителството на Обединеното кралство, за да покриете цялата цена на обучението за всяка година от вашия курс.

Можете също да кандидатствате за тестван от средства Кредит за поддръжка, за да помогнете за разходите си за живот.

Студенти от ЕС / ЕИП

Правителството на Обединеното кралство потвърди, че студентите от ЕС / ЕИП, започващи от колежа през учебната 2020-21 година, ще продължат да плащат началния курс на обучение за целия им курс. Това включва достъп до таксата за такса за обучение за студенти от ЕС, които са пребивавали в Европейското икономическо пространство най-малко три години преди проучването, както и достъп до заема за поддръжка за студенти от ЕС, пребиваващи във Великобритания от поне пет години.

За най-новите актуализации относно последиците от „Brexit“, моля, вижте уеб страниците на Imperial и Европейския съюз.

Такси за обучение (студенти отвъдморски и острови)

2020 влизане

£ 31 750 годишно

Трябва да очаквате и бюджет за таксата за обучение, която се увеличава всяка година със сума, обвързана с инфлацията. Използваната мярка за инфлация ще бъде стойността на индекса на дребно (RPI) през април на календарната година, през която започва учебната сесия. Например стойността на RPI през април 2019 г. ще се прилага за таксите за учебната 2019-2020 година.

Кариери

Forbes нарежда биомедицинското инженерство като най-добрата работа в областта на инженеринга и информационните технологии (десетгодишна прогноза, изчислена от Бюрото по трудова статистика на САЩ). Нашите степени не само ще ви подготвят за кариера в бързо развиващата се област на биоинженерството, но също така ще осигурят техническа основа за кариери в машиностроенето, електрическата и електронната техника, материалите и медицинската физика. Някои висшисти също стартират свои собствени стартиращи компании, докато други кандидатстват за завършване на дипломирани медицински програми.

Скорошни завършили катедрата станаха:

 • Инженер за разработка на устройства, Roche
 • Дипломиран инженер, Jaguar Land Rover
 • Докторант, ETH Цюрих
 • Изследователски програмист, MIT
 • Стажант-клиничен учен, болница на King's College
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for ... Научете повече

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for excellence in teaching and research. Свиване