История на образованието по фармакология в Азербайджан започва с годината на 1938. Нашата Катедра по фармакология обучава високо квалифициран фармацевт с бакалавърска и магистърска степен, за да работят в областта на здравеопазването, включително фармакология поле. Нашият отдел учи студент основа на фармакологията - търсене на източници на лекарства, методи за контрол на качеството на лекарствата и изготвянето на различни лекарства. Студентите получават знания и умения за прилагане на съвременни методи за химически анализи и покупка на нови лекарства. Студентите също така да получите подробна информация за възможно въздействие на лекарството върху организма, както и за проучване на качеството на медицината.

фармакология

В днешно време има повече от 6500 високообразовани фармацевт с бакалавърска и магистърска степен в Азербайджан. Почти всички от тях са възпитаници на Катедра по фармакология AMU му. 11 души наскоро защитили дисертация за степен доктор и 44 лица, PHD по фармакология по специалността председателите на отдела.

Няколко Лекарите на химически и биологични науки, работещи в Азербайджан Националната академия на науките са възпитаници на катедрата по фармакология на Азербайджан Медицински университет. В днешно време най-активните възпитаници на катедрата да продължат обучението си в магистърска степен по специалностите като фармакологичен технология, фармакологична химия, токсикологична химия и pharmacogonosia.

Срок на ниво образование магистърска в катедра по фармакология е 2 години. Днес проучване повече от 350 местни и чуждестранни студент в катедрата получаване им бакалавърска и магистърска степен на азербайджански, руски и английски език.

Има 8 стола в катедрата: Председател на икономиката и организацията на Фармакологична технологии; Председател на Pharmacogonosia и ботаника; Председател на фармакология; Председател на фармакологична химия; Стол по биофизика и Bioorganic химия; Председател на Общото и токсикологията химия; Стол за социални науки; Председател на латински език.

Изисквания

High School Diploma с Пропуски в химия, биология, физика, плюс средно ниво на английски еквивалент на, IELTS 5.5 (TOEFL 550); или с клас на TRC International University Foundation Програма Pass.

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 2 курсове в Azerbaijan Medical University »

Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2020
Duration
Редовно обучение
По място
По дата
Start Date
Септ. 2020
Крайна дата за записване

Септ. 2020