Dpsych в спортна и тренировъчна психология

Общ преглед

Описание на програмата

Спортната и физическа психология е сравнително нова и все по-популярна област на приложна психология в Обединеното кралство.

DPsych спортната и тренировъчна психология е единствената програма по рода си в Шотландия, със силен фокус върху развитието на изключителни терапевтични умения, интердисциплинарното обучение, преподаване и изследване.

Психолозите за спорт и физически упражнения работят във всички области на спорта и упражненията, особено професионалните и олимпийски спортове, както и увеличаването на физическата активност и упражняването на участието сред населението.

Те представляват надеждна и надеждна структура в областта на спортната наука в местния, национален и олимпийски спорт, както и в структурите за професионален футбол, ръгби, голф и националните спортни институти (Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Англия).

Спортните упражнения и психолозите се основават на психологическата теория и изследванията, които ги прилагат, за да се предотвратят болестите и нараняванията, да се насърчават най-високите стандарти за ефективност и благополучие и да се увеличи участието в упражненията и мотивацията за всички.

Какво ще проучите

DPsych в спорта и психологията на упражненията понастоящем подлежи на одобрение от Съвета по професии за здраве и грижи (HCPC) и от Британското психологическо дружество (BPS).

Одобрението от страна на HCPC, студентите, които успешно завършат DPsych в Спортната и тренировъчна психология, ще имат право да кандидатстват за HCPC за регистрация като спортно-тренировъчен психолог.

Изисквания за вход

Всички изисквания за влизане, изброени тук, следва да се използват като насоки и да представляват минимума, който трябва да се вземе предвид при влизане. Кандидатите, които са направили условно предложение за място, могат да бъдат помолени да постигнат повече от посоченото.

Типични изисквания за влизане

Година 1: обикновено е 2: 1 почетна степен по психология с допустимост за GBC с BPS. Студентите, кандидатстващи за прием, могат да имат право на специфично групово освобождаване въз основа на предишни квалификации или опит. Рамката за признаване на предишно учене на университета се използва за потвърждаване на всякакви изключения.

Година 2: студентите, които са придобили магистърска степен по Спортна и тренировъчна психология (акредитиран от БСП), могат да бъдат разглеждани за директно влизане в докторски нива (в година 2 на програмата). Рамката за признаване на предишно учене на университета се използва за потвърждаване на всякакви изключения.

английски език

Академичен IELTS резултат от 7.0 (или еквивалентен) без елемент под 7.0.

Моля, имайте предвид, че ако сте от мнозинство от англоезичната страна, може да не сте задължени да предоставите допълнителни доказателства за владеенето на английски език.

Допълнителни изисквания

Кандидатите трябва също така да демонстрират ниво на зрялост и опит, съизмерими с личните и професионалните изисквания на програмата. Кандидатите ще трябва да присъстват на интервю, като част от процеса на приемане и ще бъдат предмет на проверка на КРБ.

Приемането в програмата ще зависи от резултата от проверката на КРБ и от достатъчна демонстрация на съответните умения и мотивация, необходими за предприемане на програмата.

Студентите трябва да дадат пример за демонстриране на съответния доброволен или платен трудов опит в съответната област, например опит на доброволна или платена работа, свързана с тази област.

Моля, обърнете внимание, че от студентите се очаква да се снабдят със собствени потенциални разположения преди регистрацията в програмата.

Допълнителна информация

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

Международни Pathways

Ако не отговаряте на изискванията за английски език, може да отговаряте на условията за програмата за обучение по английски език.

Такси и финансиране

Таксите за обучение, които плащате, се определят най-вече от вашия статут на такса. Какъв е статутът ми на студентска такса?

Такси за обучение 2018/19

  • Начало: £ 5500
  • RUK: 5500 паунда
  • ЕС: £ 5500
  • Международен: £ 12600

Ако започнете обучението си през септември 2018 г. или януари 2019 г., това са годишните или модулните такси, които важат за продължителността на курса Ви; Таксите обаче подлежат на промяна. За пълни подробности относно начина на промяна на таксите прочетете нашите такси и правилата за възстановяване на средства.

Допълнителни разходи

В допълнение към таксите за обучение на курсовете, може да срещнете допълнителни разходи през времето си в университета.

Стипендии

Ние предлагаме висококачествено образование на справедлива цена; като Университета за общото благо, ние се ангажираме да предлагаме достъпно висше образование на талантливи ученици, като поддържаме ниските ни такси за обучение и осигуряваме богат стипендиантски пакет от над 2,5 милиона паунда годишно.

Ако имате въпроси или запитвания относно стипендиите за 2018/19 г., можете да се свържете с екипа за запитвания на студенти.

Международни дати за начало на студентите

За нови международни студенти ориентировъчните събития започват на 14 септември 2018 г. Това допълнително време е специално предназначено да помага на нови чуждестранни студенти да се установят в Обединеното кралство и GCU преди началото на общообразователната гимназия.

В този период ще се провеждат редица забавни и информационни дейности, включително кампус и обиколки на града, както и приветстващи събития, където можете да се срещнете с други чуждестранни студенти.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Научете повече

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Свиване