Бакалавър по биомедицина

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Интересувате ли се от функциите на човешкото тяло и искате да допринесете за намаляване на болестите и страданията? Искате ли да намерите лек срещу заболявания като рак и диабет? Искате ли да имате образование, което съчетава медицина и наука с практически умения и приложения?

Тогава биомедицината е нещо за вас . Ще бъдете обучени от активни изследователи, някои от тях са водещи в света в своите области. Ще бъдете част от изследователска среда от самото начало и ще вземете част от най-новите техники и резултати от изследванията.

Актуални проблеми за биомедицинските учени:

  • Как могат да се използват наночастиците в лекарства срещу рак?
  • Антибиотична резистентност, какво да правим, когато лекарствата ни вече не действат?
  • Можем ли да създадем свои собствени резервни органи, използвайки технологията за стволови клетки?
  • Как генетиката, околната среда, храната и начинът на живот влияят на здравето на нашето и на децата ни?

След обучението

Програмата за биомедицина ви дава възможност да продължите в много области след бакалавърската си степен. Вие ще станете експерт в решаването на биомедицински проблеми и ще играете ролята на важна връзка между новите биологични знания и практическата медицинска употреба .

По-голямата част от завършилите студенти избират да продължат да учат за магистърска степен. След магистърска степен биомедицинските учени могат да работят например:

  • Изследвания в академичните среди или индустрията за наука за живота
  • Експертна подкрепа за органите и компаниите
  • Разработване на лекарства и клинични изпитвания
  • Биопредприемачество и анализ на пазара
  • Медицинска писменост и научна журналистика

Повече информация можете да намерите на https://moodle.med.lu.se/course/index.php?categoryid=254

Защо Lund University ?

Lund University е основан през 1666 г. и е един от най-старите, най-широките и най-добрите университети в Северна Европа. Университетът се нарежда сред 100-те най-добри университета в класацията на QS World University Rankings 2020 и е избор №1 за международни студенти, идващи в Швеция - една от най-иновативните, устойчиви и демократични държави в света.

Ако искате да започнете изграждането на международната си мрежа в глобална класна стая, Lund University е чудесен избор. Изпробвайте различен начин на учене в страна, определена като една от най-добрите в света за осигуряване на висше образование. Груповата работа и неформалните отношения учител-студент улесняват задълбоченото обучение.

Университетът се намира в Лунд, очарователен и компактен университетски град в южна Швеция, само на 35 минути от летище Копенхаген в Дания. Градът е известен със своя жизнен студентски живот и е дом на много световни водещи изследователски съоръжения и международни компании.

Научете повече за Lund University на www.lunduniversity.lu.se

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Научете повече

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение