BSc (Hons) Здравни науки

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед на курса

Таксите се заплащат напълно за тези, които успешно придобият място на този курс.

Здравната наука е динамична и непрекъснато развиваща се дисциплина, която изисква висококвалифицирани хора да изпълняват редица лабораторни техники, които допринасят за цялостната грижа и благосъстоянието на пациентите.

Професионално акредитираната степен BSc Healthcare Science в Cardiff Met е специално създадена, за да даде възможност на студентите да развиват, интегрират и прилагат научни знания и умения за мултидисциплинарно изследване на човешкото здраве и болести. С елементи на обучение на работното място, включено във всяка година на програмата, тя е внимателно адаптирана, за да подготви завършилите за кариера в NHS.

Степента на здравните науки е тясно свързана с изискванията за планиране на работната сила за NHS Wales, като по този начин предлага по-високо ниво на заетост. По време на втората година студентите ще се специализират в една от следните дисциплини: кръвни науки, клетъчна наука, генетична наука * или инфекциозна наука. Успешните дипломирани студенти също ще имат право да кандидатстват за регистрация като биомедицински учен в Съвета по професии в областта на здравеопазването и здравните грижи (HCPC), като допълнително подобряват възможностите за кариера.

Този курс е акредитиран от Кралското общество по биология с цел да се срещне отчасти изискването за академичен опит и опит за членство и дипломиран биолог (CBiol).

Поради това, че тази програма е финансирана от NHS и следователно има ограничени места, които могат да варират всяка година, за съжаление отложените заявления не могат да бъдат разглеждани.

Изучаване на

По време на програмата се използват редица методи на преподаване и обучение. Те включват лекции, уроци, семинари и значителен брой лабораторни практически занятия. Moodle VLE се използва и за предоставяне на учениците на ключова информация, свързана с програмните модули, информация за професионалните съвети и административна информация, свързана с програмата им на обучение.

Всички ученици се назначават за личен учител, когато за първи път се запишат, които ще останат наставник и ще оказват пастирска подкрепа по време на обучението си. Студентите изготвят PDP (Портфолио за лично развитие) през първата година, а системата за лични уроци насърчава студентите да продължат да развиват своите междуличностни и рефлексивни умения по време на своето обучение. Гордеем се с нашата „политика на отворени врати“, която насърчава студентите да се свързват с персонала за съвет и насоки, когато те го изискват.

Студентите получават и обучител, който работи на базата на работа. Този член на персонала ще бъде един от нашите HCPC регистрирани преподаватели и ще предостави допълнителна подкрепа на студентите, докато те са на разположение.

Заетост

Здравната наука е постоянно променяща се, динамична, професионална и научна дисциплина, свързана с разбирането как се развиват болестите и как те могат да повлияят на нормалното функциониране на организма. Целта на дисциплината е изследване на болестния процес и, в крайна сметка, разработване на методи за мониторинг, диагностика, лечение и профилактика на заболявания.

Здравната наука предлага предизвикателни и възнаграждаващи възможности за кариера в рамките на Националната здравна служба и много други организации, включително Агенцията за защита на здравето, Националната служба по кръвен контрол и Съвета за медицински изследвания.

Успешното завършване на програмата Healthcare Science в Cardiff Metropolitan University ще позволи на завършилите да кандидатстват за регистрация като биомедицински учен в Съвета по професии в здравеопазването и здравеопазването (HCPC).

Обучение, основано на работа: продължителните периоди на обучение в лабораториите на NHS са вградени през трите години на тази програма за обучение. Това гарантира, че студентите ще получат задълбочени познания, разбиране и опит в областта на науката в областта на здравеопазването в подготовка за работа като практикуващ в областта на науката за здравето / биомедицински учен в рамките на NHS.

Изисквания за вход

Кандидатите трябва да имат GCSE на степен C или по-висока в най-малко пет дисциплини, които трябва да включват английски език, математика и науки (или степен 4 или по-висока за кандидати, които притежават ново реформирани GCSE в Англия). Кандидатите, които говорят английски като втори език, трябва да владеят добре английски език, с оценка IELTS от 7, с най-малко 6,5 във всички елементи.

Нашите типични оферти ще включват:

  • 120 точки от най-малко 3 А степени, за да се включат 2 х Б степени, които трябва да включват Биология и една друга Наука. Необходима е също така минимална степен B на ниво АС.
  • RQF BTEC Национална Разширена Диплома / Кеймбриджска Техническа Разширена Диплома по Наука (по биология и Химия) DDD
  • 120 точки от най-малко 3 шотландски висши висшисти, които включват 2 x C степени, включително биология и една друга наука. Изисква се и AC степен по висша химия.

  • 120 точки от ирландския сертификат за напускане, за да се включат 2 х H2 Highers, включително биология, и клас H4 по химия (минимална степен H4 за други висши предмети)
  • Диплома за достъп до висше образование, която включва основен компонент от основните науки: да включи 15 отличия по кредити по биология и химия и заслуги от оставащите кредити от ниво 3

* За кандидатите от Уелс, които заседават с реформираната математика GCSE, ние ще приемем или GCSE математика или математика - математика .

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Научете повече

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Свиване