Keystone logo

6 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Фармация Фармация Фармацевтична химия 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Фармация
  • Фармация
Области на обучение
  • Здравни грижи (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Фармация Фармация Фармацевтична химия

Чудили ли сте се някога как се разработват нови лекарства и терапии? Ако сте заинтригувани от пресечната точка на химия, биология и медицина, тогава дипломата по фармацевтична химия може да е идеалното решение за вас.

Степента по фармацевтична химия предлага разнообразна гама от теми, които обхващат всичко от основните принципи на химията и биологията до напреднали теми в откриването и разработването на лекарства. Някои курсове, които може да срещнете, включват органична химия, биохимия, фармакология и системи за доставяне на лекарства.

Като завършил със степен по фармацевтична химия, можете да преследвате различни възнаграждаващи кариери в академичните среди, индустрията и правителството. В ролята на медицински химик ще имате възможност да проектирате и синтезирате нови кандидати за лекарства. Ако се интересувате повече от лекарствени форми, можете да станете учен по формули и да се съсредоточите върху проектирането и разработването на лекарствени формули. Други вълнуващи кариерни пътеки, достъпни за вас, включват позиции като фармаколог, анализатор по контрол на качеството или сътрудник в клиничните изследвания, всяка от които ви позволява да направите значителен принос в света на здравеопазването и медицината.

Започнете да изследвате програмите по фармацевтична химия още днес и тръгнете по пътя си към въздействаща кариера.