University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Представление

Прочетете официалното описание

Основан през 1343 г., Пизанският университет е един от най-престижните университети в Италия.
Известни възпитаници на университета включват Галилео Галилей, 3 носители на Нобелова награда и 2 медалиста от Филдс.
Той е сред първите 3 университета в Италия (ARWU) .
В наши дни Пизанският университет представлява престижен модерен център за преподаване и напреднали изследвания.

Пиза предлага на международните студенти уникалната възможност да учат и да преживеят богатството на италианската история и култура в красива и стимулираща среда. Известен в целия свят с наклонената кула, почти всички нейни отдели са разположени в сърцето на града. Стратегическото му географско разположение, международното летище и отличните железопътни връзки предлагат възможност за пътувания през уикенда до други части на Италия и Европа.

***

Курсът на фондацията е едногодишна програма, преподавана изключително на английски език, която преодолява пропастта между гимназията и университета и осигурява на студентите подходящо академично основание за италианска степен в Пизанския университет.
Тази програма е насочена към международни студенти, които имат 11 или 10 години училище и успешно са завършили гимназията, както и американски студенти, които не са взели курсове за напреднали стажове (AP) през последната година на гимназията, нито са посещавали 2 години колеж

***

Летните училища са интензивни академични курсове за международни студенти, а също и за завършилите.
Те продължават най-много от 1 до 6 седмици и се провеждат в международен контекст, като студенти и преподаватели идват от различни части на света и всички лекции се изнасят на английски.
Те се характеризират с неконвенционални формати на преподаване (семинари, уроци, екскурзии, културни събития, бизнес отзиви и др.) И мултидисциплинарен подход. Професорите са експерти в своите области и проявяват голям интерес към това, което правят.
Лятните училища отговарят на строгите академични разпоредби: всяко отпуска най-малко 3 ECTS кредита и участниците, които успешно издържат финалните изпити, ще получат официален академичен препис.

***

Контакти:

Università di Pisa
Лунгарно Пачиноти, 44 - 56126 Пиза (PI) Италия

Информация за Курс на фондацията: studyabroad@unipi.it

Информация за летни училища: support.summerschool@unipi.it

Друга информация: international@unipi.it

Места

Пиза

Address
Пиза, Тоскана, Италия