Прочетете официалното описание

Медицински факултет е най-младият медицински факултет в Чешката република. В момента Факултетът има около 1700 студенти в 27-ма програми, всяка година завършва над 400 студенти. Завършилите са добре подготвени да се занимават с кариера в широк кръг медицински и здравни професии. Основната програма, предлагана от факултета, е шестгодишната магистърска степен по обща медицина (тази "дълга" магистърска степен не изисква бакалавърска степен); тази програма дава на студентите пълен набор от знания и практически умения, които са необходими за преследване на кариера в медицината.

Преподаването в Факултета се фокусира върху разработването на практически комплекти за ученици чрез включване на практически практики в учебната система още от първия семестър. Приемането на студенти е ограничено, за да се даде възможност за индивидуален подход; практическото обучение се организира в малки групи, така че студентите да могат да преживеят индивидуален контакт с пациентите. Факултетът използва редица съвременни учебни средства и методи, включително симулатори; ние също така въвеждаме система от предавания на живо от избрани операционни зали в Университетската болница в Острава, която е ценна учебна помощ. Факултетът също така е пионер в използването на методи за преподаване, базирани на симулации, използвайки мултимедия, практически симулационни инструменти и експериментални учебни средства.

Студентите имат възможност да прекарат част от обучението си в чужбина - както в Европа (имаме връзки с над 40 партньорски институции като част от програмата "Еразмус" +), така и извън нея.

Факултетът работи в тясно сътрудничество с Острава Университетска болница (която включва редица високоспециализирани отдели), други две големи болници в Острава и редица други медицински и здравни заведения в региона, както в публичния, така и в частния сектор.

Факултетът има силно присъствие в медицинската общност. Специализираните му екипи включват Център за затлъстяване (разработване на лечения за затлъстяване), Института по спешна медицина (разработване на отговори на потенциални биотермични инциденти и военни конфликти, разработване на медицински и хирургически методи за причинени от човека и природни бедствия), Клиниката по хемо- изследване за идентифициране на генетични промени, които се появяват при пациенти с хематонокологични нарушения и предотвратяване на ефективно лечение) и Център за епидемиологични изследвания (съсредоточаващ се върху епидемиологията при инфекциозни и неинфекциозни заболявания и природната и работната среда). Основните научни приоритети на факултета отразяват въпроси, които са от първостепенно значение за общественото здраве както на национално, така и на регионално равнище. Учениците във факултета участват активно в редица научноизследователски дейности, редовно участват в конкурси за студентски стипендии и студентски конференции.

Програми с обучение на:
  • Английски
  • Италиански
  • чешки

Това училище също предлага:

M.D.

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Това шестгодишно пълно работно време поле на Мастер проучвания подготвя завършилите за професията на лекар. Той се допълва със степен доктор по обща медицина. ... [+]

Ключови резултати от обучението

Завършилите специалността придобиват знания за биомедицински дисциплини, структурата и функциите на отделните органи на тялото, диагностични и профилактични процедури, възможност за задаване на план на лечение и да го извърши. Завършилите трябва да демонстрират задълбочено познаване на биомедицински дисциплини, причинната връзка на заболявания на отделните системи на организма, сепсис и антисептика, способността да се организира и да докаже на превантивно лечение, медицинска етика, правни стандарти в съответствие с медицинската професия. Те демонстрират познаване на фармакотерапията, оказване на първа помощ в случай на внезапен отказ на органи, най-вече на инфекциозно и възпалителна основа, недостатъчност на имунната система, диагностиката и лечението на тумори и генетично обусловени заболявания. Завършилите могат да извършват проверка, посочи, и интерпретиране на резултатите, които са необходими за създаване на точна диагноза, предоставяне на млади и възрастни пациенти с медицински грижи, да общуват с пациентите и техните близки, и да си сътрудничат с други медицински специалисти, да използват методи на електронни комуникационни и информационни технологии в най-малко един световен език, оценка на датата, предвидена за пациентите, и да извършват цялостното разглеждане. Също така, завършили използват знанията на модерни технологии в медицинската практика, определени етапи на изследване, водещи до диагноза. Те правят използването на съвременни средства за комуникация, за да придобият нова информация и да го прилага в практиката, както и настоящите резултати в медицински конференции.... [-]

Чехия Ostrava
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
6 години
Кампус
Научете повече на английски