ESO Paris - École Superieure d'Osteopathie (SUPOSTEO)

Представление

Прочетете официалното описание

Висшето училище по Osteopathy е роден през април 1990 г. от сегашния си президент и директор на Роджър Caporossi изследвания, Остеопат завършил Технология Дружеството, изследвания и техники на Osteopathic Research, експерт обучение и практики, свързани с тази дисциплина.

Създаване на частно висше образование, регистрирани с ректора на Академията на Créteil - канцлер на университети, одобрени от Министерството на здравеопазването с постановление от 9 август 2007, мисията на ЕСО е да се образува изключителни лекари, мениджъри и компетентен, съгласно препоръките на Международната асоциация на Osteopathy и здравна превенция и опазване на здравето на Световната организация.

ЕСО е историческата школа на остеопатично обучение след бакалавър във Франция. Действително, от създаването му, създаването отнема предшественик подход за обучение по остеопатия, като е първият, който:

освобождават във Франция, след степен бакалавър или еквивалент, пълен курс на тип университет, 5 години от първоначалното обучение на пълен работен ден остеопатия, да поиска от Дирекцията на здравеопазването и социалните въпроси за законността на първоначална остеопатично обучение след бакалавърската (1990) подаде заявление за регистрация на дейността си за висше образование, с Министерството на образованието (1992) формат преподаване на стандартите, определени от Европейския съюз в Болоня (2001) инициира преглед на избора в края на първата година от курса, интегрирани подготвителен (2003) за включването на дипломирането, Френската Osteopathy степента, Националната Директория на сертификация (диплома гарантирано ниво II указ от 10 април 2009 г. - ОВ 21 Април, 2009). През 2014 г. ЕСО е потвърдена включването на една степен по Level I (министерско постановление от 20 януари 2014 г.).

ЕСО е също така и най-вече на първото училище на остеопатия да бъде сертифициран май 2003 за качеството на своето учение, неговата организация и управление от Register Quality Assurance Лойд ISO 9001, № 1 в света организация за сертифициране на международните стандарти за качество. Този сертификат е потвърден от Комисията за френски акредитация (COFRAC) на 13 май 2003 година. Качеството на учебния план, предложен от ЕСО, организацията, съдържанието и продължителността са днес за професията справка за първоначално обучение в остеопатия, стандарт, който институциите са вдъхновението по-взискателни във Франция и Европа.

Разположен в сърцето на университетския кампус в Marne-La-Vallée, Висшето училище по Osteopathy има привилегировано разположение, която позволява на своите френски и чуждестранни студенти да се ангажират по-високи проучвания в тих и зелен, въпреки че наблизо Париж (летище Роаси Шарл де Гол и Орли в 30 мин., Париж Лионската гара на 20 минути. от RER A). ЕСО приветства 600 студенти годишно, всички нива на образование. Близост до други колежи на територията на колежа насърчава обмена между хора от различни среди.

Курсовете се преподават от преподаватели от 120 учители: остеопати френски и чуждестранни професионалисти от медицински експерти, учени, преподаватели, изследователи, разбира асистенти, ТД и TP.

Защо ЕСО

Изборът на правилната училището на остеопатия е от съществено значение.

Критериите ЕСО

Просторни стаи, модерни и адаптирани към учението на остеопатия.
Старшинството на историческия първото училище във Франция, за да се образува изключителни остеопати за повече от 20 години в международен формат след бин.
А степен, регистрирано в RNCP, ниво на дял I.
Наличието на истински остеопатично клиника контролира от специалисти, който да гарантира лечението на "истинските" пациенти в продължение на 4 години на обучение.
Академични партньорства (Реймс, Evry).
Реални ресурси за научни изследвания в остеопатия (лабораторни екипи).
Богат и силен студентския живот.
Професионално поставяне близо до 100%.

ESO в цифри

6000 м2 на помещения в сърцето на университетския център на Cité Декарт на.
160 участници: остеопати, здравните работници, изследователи.
40 консултативни стаи в IA интегрирани клиника.
80 външни курсове (болница, клиника, бизнес, спортен клуб ...).
10% от учениците в двойна разбира степен на магистър.
1 Research Unit
център 1 документация (библиотека, мултимедийна библиотека).
2 студентски жилища на 150 стаи и 190 стаи.

Места

Париж

École Superieure d'Osteopathie

Address
Cité Descartes, 8 rue Alfred Nobel
Champs-Sur-Marne

77420 Париж, Ил дьо Франс, Франция
Телефон
+33 1 64 61 66 21