University of Veterinary Medicine Budapest

Представление

Прочетете официалното описание

Най-актуалната информация за University of Veterinary Medicine Budapest без всъщност да пътува до Будапеща

Ето списъка с източници на информация, които може да ви бъдат полезни:

  • Резервирайте онлайн среща!
    Ако чувствате, че университетът има интерес и искате да научите повече за процеса на приемане, може да ви се стори полезен да поговорите с един от нашите служители. Можете да резервирате 20 минути среща с тях тук: href = "https://indico.univet.hu/e/admissioninfo .


  • Направете виртуална обиколка в университета!
    Тук можете да намерите линк към виртуалната обиколка в университета: href = "https://univet.hu/virttour/eng/ . Следвайки малките стрелки и информационни точки, ще можете да усетите лагера ни без всъщност да го посещавате.

Повече онлайн информационни канали (видеоклипове, отзиви, онлайн презентация, анимация и т.н.), достъпни на www.univet.hu/en

58742_lo_53.jpg

Университетът по ветеринарна медицина е единственото ветеринарно училище в Унгария. Това е държавна институция, контролирана и финансирана от Унгарското министерство на човешките възможности и е акредитирана да издава дипломите на доктор по ветеринарна медицина (DVM) и следдипломната степен доктор по философия (доктор) по ветеринарни науки. Университетът има непрекъснат опит в преподаването в продължение на повече от два века, което го прави едно от най-старите ветеринарни училища в света.

Кратка история на ветеринарното образование в Унгария

През 1787 г., малко след основаването на първото в света ветеринарно училище (1762 г., Лион), в Медицинския факултет в град Пеща (сега район на град Будапеща) е създаден „Стол за изцеление на животни“, който осигурява студенти на медицината и хирургията с основни познания за болестите по животните и тяхното управление, неразделна част от дейността на общопрактикуващия лекар по това време.

Като независим университет училището е спечелило международна репутация през първата половина на 20 век.

Като част от реорганизацията на висшето образование в цялата страна, университетът се превърна във Ветеринарен факултет на новосъздадения университет „Сент Ищван”. От лятото на 2016 г. нашето училище си възвърна независимостта, като по този начин се прилага предишното име на Университета по ветеринарна медицина.

58743_lo_59.jpg

Международна акредитация

През 1995 г. ветеринарното училище е международно акредитирано от Европейската асоциация на учрежденията за ветеринарно образование (EAEVE). Последващата визита се проведе през 2004 г. с положителен резултат. Акредитацията на ветеринарното училище в Будапеща беше подсилена от EAEVE и FVE (Федерация на ветеринарите в Европа). Докладът за акредитация заключава: " Университетът по ветеринарни науки може да претендира за гордо място сред европейските си колеги. Неговите млади висшисти не трябва да се страхуват да се конкурират с европейските си колеги за техните знания и практически умения. "

От 2004 г. Унгария е пълноправен член на Европейския съюз, което означава приемане на степени в рамките на ЕС и тяхната еквивалентност със степени от други страни от ЕС. Дипломата в Будапеща се приема в допълнение към страните от ЕС и в няколко други. След завършването на бордния изпит в Канада или САЩ, завършилите имат право на пребиваване и да практикуват в Северна Америка.

Факти и фигури

University of Veterinary Medicine Budapest е, както е подходящо за държава с население от 10,5 милиона, единственото ветеринарно училище в Унгария. Текущият брой на записванията е около 100, 120 и 120 студенти съответно за унгарски, немски и английски програми. Това означава, че имаме общо 1400 ученици във ветеринарното училище. Както в случая с всички държавни университети в страната, университетът официално се контролира от Министерството на образованието, а неговите учебни и изследователски програми също се спонсорират от Министерството на земеделието и регионалното развитие и Унгарската академия на науките.

58744_fb_lo_69.jpg

Места

Будапеща

Address
István u. 2
1078 Будапеща, Унгария

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия