Прочетете официалното описание

Първи в региона, лидер в Русия, признат в света

Kursk State Medical University ( KSMU ) е един от водещите медицински учебни заведения в Русия. Повече от 40 хиляди лекари, фармацевти и други специалисти в областта на здравеопазването са обучени за своите 83 години съществуване.

Университетската дейност се осъществява в съответствие с изискванията на държавните стандарти и международните стандарти за качество, управление и директиви на Европейската асоциация за осигуряване на качеството във висшето образование.

Независимият публичен съвет "Европейско качество" изброи KSMU сред стоте най-добри руски университета. Ежегодно KSMU доказва своята ефективност, която отразява резултатите от мониторинга на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. Постигнаха високи ранг в руски и международни рейтинги на университета като; Кръгла университетска класация (RUR), провеждана от Европейския научен и промишлен съвет, Международно класиране ARES, Рейтингова агенция RAEX (Expert RA), Национален университетски ранг и др.

От 2016 г. KSMU активно работи като част от трите академични медицински клъстера: ЗападноЕвропейски, Стоматологичен и Химикофармацевтик.

Днес деветнадесет хиляди (19000) души учат в университета: седем хиляди (7000) студенти получават висше образование, около деветстотин (900) студенти - средно професионално образование, над 600 жители и следдипломни, повече от десет хиляди (10000 ) специалисти по обществено здраве и висше образование. Сред основните специалности на висшето образование, преподавани на английски език, са: Обща медицина, стоматология, фармация, икономика, мениджмънт, социална работа и биотехнологии.

KSMU разполага с 9 (9) образователни сгради / кампуси, обзаведени с модерно оборудване. Обучението по специалности от висше и продължаващо професионално образование се осъществява на дванадесет (12) факултета на университета, включващи 65 отдела. Клинични отдели, разположени на базата на лечебни заведения. Медико-фармацевтичния колеж на KSMU осъществява реализация на програми за средно професионално образование. 132 лекари и 408 кандидати от науката участват в образователния процес и академичните изследвания.

Решаването на проблемите, свързани с осигуряването на здравна система от квалифициран персонал, унищожаване на недостига на персонал и дисбаланс в медицинските организации, предоставяне на първична медицинска помощ, университетът приложи иновативни образователни технологии като: внедряване на система за непрекъснато образование на здравните специалисти и по-специално на основата на създаване на интерактивни образователни модули и акредитация на специалисти.

84074_KSMU01.jpg

Ключов момент е непрекъснатото усъвършенстване на професионалните знания и умения през целия живот, постоянното професионално развитие и разширяването на квалификацията на специалистите в областта на здравеопазването се осъществява при реализацията на образователни програми за висше образование - програми за пребиваване, допълнителни програми за професионално преквалификация и професионално развитие.

В KSMU се провежда обучение в 35 специалности за пребиваване, 350 програми за професионално преквалификация и професионално развитие. На уебсайта на университета има портал "Непрекъснато медицинско образование". През 2017 г. и 2018 г. са обучени 794 завършили KSMU които дойдоха при нас за обучение от 20 териториални единици на Руската федерация. Всички те успешно преминаха процедурата по акредитация на първичните специалисти срещу професионалните стандарти "Общински местен лекар" и "Общ лекар по педиатрия".

Симулационното обучение се развива в университета. Центърът за акредитация и обучение за симулации, оборудвани с 13 лаборатории с пълна предавка от I-VI реалистично ниво.

Академичната изследователска дейност, която е неразделна част от дейността на университета, има за цел да обучи медицинския, научния, преподавателския състав, както и да проведе фундаментални и приложни изследвания по основните теоретични и клинични биомедицински проблеми.

Водещи научни проекти се разработват на базата на експериментално-биологичните клиники на KSMU и четири научни института: изследователски институт по генетична и молекулярна епидемиология, изследователски институт по експериментална медицина, изследователски институт по обща патология, изследователски институт по физиология, , Пробите от биологични банки (кръв, ДНК, тъкани), достъпни от повече от 10000 пациенти с различни заболявания във фонда на изследователския институт по генетична и молекулярна епидемиология.

Тя дава възможност за провеждане на научни изследвания от световна класа, включително в контекста на сътрудничество с образователни и научни организации на Русия и чужди държави.

KSMU редовно инициира и организира всички руски и международни конференции по актуални проблеми на медицината, фармацията, психологията и реализацията на педагогическите технологии в медицинското образование.

Университетът обръща голямо внимание на научния компонент на международното сътрудничество: завършване на отделите в международни научно-изследователски програми с образователни, научни и медицински организации на Австрия, Кипър, Полша, Молдова, Белорусия и др.

KSMU редовно потвърждава статута на университета, който има висока международна репутация. Основните области на международното сътрудничество са износът на образователни услуги, развитието на академичната мобилност на студентите и академичния състав, акредитацията на образователните програми на университета в чужбина, KSMU в световния пазар на образователни услуги и т.н. Университетът си сътрудничи с 50 образователни, научни организации и медицински клиники.

KSMU програми на KSMU са акредитирани в 15 чужди държави. Университетът е първият в Русия, открил представителството в Малайзия (Куала Лумпур).

84076_47581_Screen_Shot_2016-07-28_at_17.19.26.png

Днес в KSMU учат около 2600 чуждестранни студенти от 47 страни по света. Броят на чуждестранните студенти надхвърля 30% от сумата на студентското население.

KSMU е член на Международната асоциация на университетите, Асоциацията на руско-китайските медицински университети и Международната европейска асоциация по дентално образование.

Изтъкнати чуждестранни учители и учени участваха в образователната дейност на университета под формата на академична мобилност.

През юли 2016 г. ректорът на KSMU професор VA KSMU е удостоен с Президентски указ на Руската федерация за Орден на приятелството като признание за развитието на здравеопазването, медицинската наука и годините на добросъвестната работа.

Главна информация

 • Година на създаване: 7 февруари 1935 г.
 • Тип институция: Държава (спонсорирана от бюджета на федералното правителство)
 • Език на обучението: Руска средна или английски език
 • Общо студентско население: около 19000 граждани, съставени от местни и международни студенти, студенти и докторанти.
 • Международни студенти: 2600 чуждестранни студенти от 47 държави
 • Признати / Регистрирани от: WHO, GMC, JPA, MMC
 • Такса за обучение: Фиксирана за цялата продължителност на програмата.
 • Продължителност на учебната дисциплина: Курс по предучилищна подготовка - 7 до 12 месеца, Медицинска програма - 6 години, Програми по фармация и стоматология - 5 години, Икономика, Мениджмънт, Социална работа и Биотехнологии - 4 години.
 • Входни дати: прием през септември / октомври, приемане през февруари / март

Жизнен кампус

KSMU намира в сърцето на град Курск, което прави всички съоръжения за чуждестранни студенти в непосредствена близост. KSMU е чудесно място за изучаване, създаване на нови приятели, участие в спортни и културни дейности / събития или просто релакс в разнообразна и гостоприемна обстановка.

Студентска поддръжка и услуги

От имиграционните процедури до въпросите, свързани с безопасността, администрацията на KSMU ще ви помогне да гарантирате, че вашето обучение и житейски опит в Курск е възможно най-безпроблемно.

Здравна осигуровка

Всички международни студенти ще получат адекватно здравно осигуряване, което е валидно в Русия.

Настаняване

Предоставя се на всички студенти от KSMU .

Летище Трансфер

Един от служителите на администрацията ще бъде на московското летище, за да се срещне с нови студенти и да ги придружи в KSMU .

Представител на университета

Транс руска Ко е международен официален представител на KSMU от 1994 г.

Курсове за международни студенти

KSMU е първият университет в Русия, който предлага пълна медицинска подготовка по английски език. По английски език KSMU има право да обучава специалисти в сферите на предуниверситетския ( KSMU ) курс по медицина, стоматология и фармация (следдипломна квалификация) и следдипломна квалификация.

Студент от Обикновено ниво (или друг еквивалент)

KSMU предоставя възможност на студентите с квалификации O-Level или A-Level с ниски оценки да преминат към бакалавърската програма, като се запишат в предуниверситетския (предмедицински) курс, който се присъединява към Обединеното кралство в проучванията на Фондация PRE-U. Продължителността на този курс от 7 до 12 месеца и ще ви подготви за по-нататъшни проучвания в KSMU .

Обект, който трябва да бъде изучаван в курса за предучилищна подготовка Английски език:

 1. Руски език
 2. математика
 3. Биология
 4. Химия
 5. Физика

Студент на Advance Level (или други еквиваленти)

Кандидатите със сертификат за висше образование могат да продължат до степен (медицинска, стоматологична или стоматологична) в английски език.

Програми с обучение на:
 • Английски
 • Руски

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Kursk State Medical University

Факултетът предлага петгодишна програма по дентална медицина. Процесът на преподаване и учене има за цел да подчертае развитието на практическата компетентност. Внимателн ... [+]

Факултетът по стоматология е открит в Kursk State Medical University в Kursk State Medical University през 1997 г. Понастоящем повече от 300 студенти понастоящем се обучават във факултета.

Факултетът предлага петгодишна програма по дентална медицина . Процесът на преподаване и учене има за цел да подчертае развитието на практическата компетентност. Внимателното внимание се обръща на развитието на личността и трудовите навици на учениците, подчертавайки личните умения, които са ключови фактори за успешната кариера.... [-]

Русия Русия онлайн
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
5 години
Кампус
Научете повече на английски
Kursk State Medical University

Проучване медицина на английски език средно в един от водещите медицински учебни заведения в Русия. Не е необходима "предварителна медицинска" курсова работа, тъй като из ... [+]

Факултетът е създаден през 1935 г. Оттогава повече от 20 000 лекари са обучавани и завършвали факултета. Сред преподавателите на всички факултети има 120 докторанти. и повече от 650 докторанти. Много завършили са създали нови училища и оригинални научни тенденции. Това са академици на Руската академия по медицински науки ВН Николаева-Меншикова, В.С. Райбцев, Ю.К. Скипкин, В.Г. Гостишев, съответстващи - членове на РАМС А. В. Бюковски, В.Л. Гюриев, ОК Скобелкин, Г.Г. Ostroverkhov.... [-]

Русия Русия онлайн
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
6 години
Кампус
Научете повече на английски
Kursk State Medical University

Фармацевтичният факултет е създаден през 1966 г. Факултетът подготвя студентите за кариера в областта на фармацията с задълбочено разбиране на наркотиците и болестите. Уч ... [+]

Фармацевтичният факултет е създаден през 1966 г. Факултетът подготвя студентите за кариера в областта на фармацията с задълбочено разбиране на наркотиците и болестите. Учебният план насърчава взаимодействието между фармацевти и други здравни специалисти. Програмата за аптеки предлага професионална петгодишна програма, водеща до фармацевтична степен.

Метод на преподаване

Аптеката се преподава в семестъра, като всяка от тях завършва с изпити или презентации на проекти. Проучванията се състоят от лекции (30% от учебната програма) и семинари / практически сесии, които са основните методи на преподаване и представляват 70% от цялата учебна програма. Всеки курс включва лекции, семинари, лабораторни упражнения, работа в малки групи, практически дейности и задачи. Използвайки модела на телесните системи като интегриран контекст за преподаване, учебната програма е разработена така, че да премахва бариерите между дисциплините, като помага на учениците да се учат по-ефективно. Обучението е интегрирано, което улеснява излагането на учениците на основни и приложни науки и професионална практика в контекста на грижата за пациентите. Това ще бъде подкрепено от все по-голямо съсредоточаване върху обучението, свързано с практиката, както се вижда от практическите занятия и ученето, базирано на симулацията, както и допълнителен практически опит, осигурен в рамките на предприятието.... [-]

Русия Русия онлайн
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
5 години
Кампус
Научете повече на английски

Подготвителни медицински курсове

Kursk State Medical University

Подготвителните курсове за изучаване на медицината и науката, които се провеждат в нашия Предуниверситетски център, са предназначени за студентите, които притежават О-нив ... [+]

Подготвителните курсове за изучаване на медицината и науката, които се провеждат в нашия Предуниверситетски център, са предназначени за студентите, които притежават О-ниво или някакъв еквивалент.

В края на програмата студентите ще получат двоен сертификат, KSMU Pre-University

Нашата програма за международни здравни стилове е персонализирана така, че да отговаря на учебните цели и цели на всяка ученическа група.... [-]

Русия Русия онлайн
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
7 - 12 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Location address
Kursk State Medical University
C/O Mohammed Chahine
Karl Marx No.3, Main Campus, office 127
Kursk city, index: 305041

Russia Online, RU