Lithuanian University of Health Sciences

Представление

Прочетете официалното описание

Университет Днес

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) е най-голямата институция за висше образование за биомедицински науки в Литва, успешно интегрирайки изследвания, изследвания и клинична практика. LSMU се състои от две основни академии: Медицинска академия и Ветеринарна академия .

Студентите по медицина, зъболекарство и медицински сестри да получат своите практически умения при LSMU болница Kauno Klinikos, който е най-големият лечебното заведение в балтийските държави. Повече от 1200 висококвалифицирани лекари и 2400 членове на медицинския персонал се грижат за над 78 000 пациенти в болницата LSMU всяка година. Целият медицински персонал цени иновативните и прогресивни методи на лечение и диагностика, които отговарят на глобалните стандарти.

Студентите по фармация придобиват практически умения в Университетската аптека, която е предназначена не само да служи на обществеността, но и да бъде основното учебно заведение на Фармацевтичния факултет, предлагайки на студентите широк спектър от практически знания и умения и им предоставя трудов опит от първа ръка , Студентите, които искат да станат ветеринарни лекари, придобиват практическите си умения в големи и малки клиники за животни и операционни зали на Ветеринарна академия.

LSMU е активен участник в програмата за обмен ERASMUS. Студентите могат да учат в чуждестранни университети или да отидат в чужбина на практика за период до една година. Договорите за академичен обмен са подписани с университети в 26 европейски държави. По-голямата част от партньорите по ERASMUS са в Германия, Испания, Франция, Финландия и другите държави-членки на ЕС.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Нашата визия

Водещ европейски университет по здравни науки за просперитет на обществото. Ще се стремим чрез усилията на цялата ни общност да станем един от 701 най-добри университета в класацията на QS World University.

Нашата мисия

Визията ще бъде преследвана чрез нашата МИСИЯ - да създаваме, натрупваме, систематизираме и разпространяваме научни знания и най-новите постижения в изследванията и науката, да преподаваме и развиваме креативна, честна, проявяваща инициатива, образована, независима и предприемчива личност, да насърчаваме демокрацията и благосъстояние, развийте здраво и образовано общество. Съществената роля на LSMU в този процес на образование е стремежът към здравословно общество, което гарантира социалния и икономически напредък на страната, нейната цивилизационна идентичност, както и създаването, подкрепата и развитието на национални и глобални културни традиции. Здравето и благополучието на животинския свят е неразделна част от тази цел.

Иновативна среда

Библиотечно-информационният център на университета е една от най-модерните библиотеки в ЕС, която е член на Асоциацията на европейските изследователски библиотеки, LIBER, основната мрежа за изследователски библиотеки в Европа. Библиотеката има както виртуални, така и RFID технологии и е много популярна сред изследователи и студенти не само в Литва, но и в чужди страни заради уникалната си архитектура и информационни системи.

LSMU участва в разработването на проекти, които водят до нови технологии, разширени научни изследвания и разработки, както и обновена и модернизирана инфраструктура на университета. Скоро предстои да бъде открит Центърът за модерни фармацевтични и здравни технологии, както и новият Фармацевтичен факултет с модерни лаборатории и класове. Освен това в момента факултетът по обществено здраве се строи в кампуса на Ветеринарна академия.

Избор за чуждестранни студенти

От 1990 г. LSMU е Alma Mater на много международни студенти и в момента тук се записват около 1000 редовни чуждестранни студенти от 70 държави (главно от Швеция, Израел, Германия, Испания, Обединеното кралство, Ливан, Индия, Южна Корея). Той представляваше близо 17% от общото студентско население в LSMU.

Броят на изучаването в международен план се увеличава всяка година. Германия, Италия, Франция, Турция, Чехия, Финландия и Норвегия са най-популярните страни-партньори по Еразъм сред студентите от LSMU. Чуждестранните студенти, избрали да учат в LSMU, най-често идват от Испания, Италия, Латвия, Белгия и Полша.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Международен опит и признание

LSMU си сътрудничи с повече от 140 европейски, американски и азиатски университети за учебни и изследователски цели.

Университетът е член на множество международни организации като Европейската асоциация на университетите (EUA), Асоциацията на училищата по обществено здраве в европейския регион (ASPHER), Асоциацията на медицинските училища в Европа (AMSE), Асоциацията за медицинско образование в Европа (AMEE), Университетска мрежа на региона на Балтийско море (BSRUN), Организация за докторска степен. Образование по биомедицина и здравни науки в европейската система (ORPHEUS), Европейска асоциация на учрежденията за ветеринарно образование (EAEVE), Световна ветеринарна асоциация и др.

LSMU е също член на Световната здравна организация (СЗО), където изпълнява ролята на център за сътрудничество за изследвания и обучение по епидемиология, както и за превенция на сърдечно-съдови и други хронични незаразни заболявания.

Учебните програми в LSMU отговарят на стандартите за университетско образование, прилагани в страните от ЕС, а завършилите имат право да положат изпит за медицинско лицензиране в САЩ (USMLE) и PLAB изпит на Общия медицински съвет във Великобритания.

Учете в LSMU

LSMU приветства международни студенти в следните учебни програми:

програма продължителност
език Степен и квалификация
Възложена
Интегрирани изследвания
медицина 6 години Английски Магистър по здравни науки, доктор
Одонтология (стоматология) 5 години Английски Магистър по здравни науки, доктор одонтолог
аптека 5 години EN Магистър по здравни науки, фармацевт
Ветеринарна медицина 6 години EN Магистър по ветеринарни науки, ветеринарен лекар
Бакалавърски изследвания
кърмене 4 години Английски Бакалавър по здравни науки, медицинска сестра по обща практика
Трудова терапия 4 години Английски Бакалавър по здравни науки, трудотерапевт
Здравна психология 4 години Английски Бакалавър по социални науки
Магистърски изследвания
Общественото здраве 2 години Английски Магистър по здравни науки
Управление на общественото здраве 2 години Английски Магистър по здравни науки
Медицина на лайфстайла
(дистанционно обучение)
1,5 години Английски Магистър по здравни науки
Разширена сестринска практика 2 години Английски Магистър по здравни науки, медицинска сестра за напреднали практики
Наука за храната 2 години Английски Магистър по селскостопански науки
Наука за животните 2 години Английски Магистър по селскостопански науки
Взаимодействие между животни и хора 2 години Английски Магистър по селскостопански науки

Места

Каунас

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Каунас, Окръг Каунас, Литва

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия