Прочетете официалното описание

TheКатолически университет в Букаву (UCB) Асоциация, е един от водещите университети, които съставляват Демократична република Конго, Намира се в столицата на провинция Южно КивуЕдна източна област на страната на Патрис Лумумба Emery, институцията на университетското образование в частното право е създаден 21-ви Ноември 1989 с указ на Негово Превъзходителство Монсеньор Алоис MULINDWA Mutabesha, архиепископ на Букаву.

Съгласно Кодекса на каноническото право, в своите канони 807-814 и апостолическа конституция Ex Corde Ecclesiae на 15 август 1990 г. във връзка католическите университети и висши училища, вUCB блести с обучение на непреодолими социални цели в област Киву, С мрежа от средните училища, които предоставят най-доброто от своите ученици. От правна гледна точка, той работи въз основа на Заповед № ESURS / CABMIN / 1231/91 на министъра на висшето образование, университет и научни изследвания; Заповед № ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 и одобрен дипломи, издадени от него; окончателното споразумение Указ № 06/106 бе подписан от президента на Република на 12 юни 2006 година. Католически университет Букаву в момента е един от малкото в страната, упълномощено да провежда обучение в следдипломна след указ на Министерството на висшето образование, университет и научни изследвания, бр 020 от 02 април, 2008.

Съгласно Устава,Католически университет в Букаву преследва следните основни цели:

  • Организирайте университет преподаване на науката във всичките му форми, за насърчаване на конгоанските интелектуални рамки и да допринесе за социално-икономическото развитие на страната и особено в провинция Южно Киву;
  • Извършване на научни изследвания и публикуването на научни изследвания от всякакъв вид материал;
  • Създаване на национално и международно научно сътрудничество с цел да се гарантира научното развитие, съобразени с нуждите и културата на конгоанския народ;
  • Донесете на младите студенти да разбират проблемите на обществото, да съдействат активно за решаване и да дават своята подкрепа за гладкото интегриране на конгоанската култура в световната цивилизация;
  • Организирайте висше образование в областта на науката и технологиите и провежда научноизследователска и публикуването на научни изследвания в сътрудничество с други образователни и изследователски институции, както в страната и чужбина;
  • Принос към развитието на областта и страната чрез предоставяне на експертиза.
ЕТК

TheКатолически университет в Букаву организира качествено образование чрез своята Факултет по икономика и мениджмънт (Финансово управление, селската икономика, малки и средни предприятия) прав (Държавни, частни и съдебна, икономическа) медицина (General, хирургия и раждане, медицинска специалност, педиатрия, хирургия и гинекология) за аграрни науки (културите и почвата Sciences) наука (Компютърни науки) за социални науки, а Факултет по Архитектура и урбанистика работи от учебната 2017-2018 година.

Три хиляди четиридесет и шест (3046) ученици са записани във всички цикли за учебната 2016-2017 който хиляда осемстотин годината до сто двадесет и седем (1827) мъже и хиляда двеста и деветнадесет (1219) жени. Един академичен състав, все повече научни през годините осигурява обучение на пълен работен ден. Един административен, технически и квалифициран работник допринася за постигане на основните цели науниверситет, Към момента има съоръжения, които непрекъснато се подобряват в търсене на трайно качество в услугите си. Уроците се провеждат в кампуса Bugaboза Kalamboза Karhale и в рамките на стените на Букаву Референтен от болница на провинцията местоположение на амфитеатъра Медицински факултет, А подвижен състав адаптиран към транспортирането на преподаватели и студенти, обща компютъризация на системата, на откриването на обучение, както всеки гражданин без дискриминация към чужденци и управление на резултатите им институция направи справка в провинцията и страната.

Рамка за обучение в отговор на условията на университетското операционни позволява на учащите да развиват по-добре както теоретични обучение и практическа. Компютърен център на безплатна услуга за студенти и персонал, библиотека с над 38 295 тома, а Провинциална болница в Букаву Референтен управлява отКатолически университет в БукавуЦентър за високи постижения за обучение на държавните служители, финансирани съвместно от Световната банка и правителството на Конго, ферми 100хектара Kavumu и 60 хектара Mulume-Munene, площ от 80 хектара която постепенно изградена корпус Kalambo представлява позоваване UBC.

(Проучване и учебен център за предотвратяване на конфликти и управление в региона на Големите африкански езера - Факултет по право) на CEGEC г. CEGEMI (Център за изследвания и експертизи за управление в областта на минното дело), ​​на CERDHO (права изследователски център на човека и международното хуманитарно право), за CEFOSAR (център за изследвания и обучение на репродуктивното здраве), на CREBAC (биоетика Center), Cappa (център за поддръжка насърчаване на селскостопанското производство), олово (лаборатория за икономиката при развитието), Звеното за МСП-Start (Звеното за управление на малки и средни предприятия), на ITADES (институт за лечение и статистически анализ на данни ) ... са изследователски центрове в регионално и международно измерение и е с площ от изследванията и обучението член на Международна федерация на католическите университети (IFCU), TheАгенция Universitaire на франкофонията (AUF), TheАсоциация на африкански университети (AAU), TheАсоциация на университети и институти католическите висшестоящи от Африка и Мадагаскар (ACUHIAM), TheКатолически университет в Букаву има няколко партньори на местно, регионално и международно като ЗДДФЛ и CIALCA RUFORUM. Супер Lacus Ac Montes Блестящото г.Католически университет в Букаву свети в продължение на двадесет и седем години над величествения езерото Киву и хълмове по-горе. Горд съм от плода му, който сега се изисква във всички области, както у нас и в чужбина, тя продължава похода си към качеството на висшето образование, за да се запази в предните редици.

В стремежа към съвършенство, най-доброто тепърва предстои!

кампуса ни

Католически университет Букаву организира неговото учение в четири кампуси включително и тази на Bugabo че на Karhale г. Kalambo и тази на провинция болница референтна Букаву на.

Campus Bugabo

ЕТК На хълма на Bugabo, е прекрасна историческа сграда, която в момента се помещават офисите Централна администрация, включително ректор, заместник-ректор, Генералния директор и на Централната библиотека. В своята наскоро реновирана приложение част работи в Центъра за върхови постижения за обучение на държавните служители, както и завършилият обучението по право и икономика. Той беше в старите дни параклис - Св Тереза ​​- и по-късно седалището на координация на субсидирани училища, Католическата архиепископия реши да се премести в създаването му през 1989 г., Университета може да организира там учението му.

Campus Karhale

1 Малко по-нагоре е Karhale кампуса на хълма със същото име. Бившата медицинска лаборатория провинция, сградата се състои от два етажа и приземен етаж се помещава Агрономическия факултет и дом за ученици. Каза отново Laboratoire д-р Андре Lurhuma Zirhimw'abago, в памет на този смел лекар и изследовател, специализирана в хирургия и раждане почина през юни 1995 г. тази сграда включва класни стаи, изследователски лаборатории в Агрономия и приложени амфитеатър приветства първокурсниците в биологията и медицината.

Амфитеатърът Станислас Haumont

2 Той заема правото на провинция болница Букаву Референтен е друг живот сайт. Медицинският факултет работят и използва HGPRB, управляван от Католическия университет в Букаву, че се прилага уроци болница. Професори, които предоставят курсове във Факултета също участват в управлението на грижа в тази болница от личен интерес.

Campus Kalambo

3

Kalambo Сайтът се състои от 80 хектара и представлява бъдещето на Католическия университет в Букаву призовани да се установят напълно през следващите дни. Намира се на около двадесет километра от град Букаву, на хълм с изглед към езерото Киву, огромен проект е в ход. От гледна точка на университетски комплекс да бъде изграден вече са завършени две основни сгради, всяка от жилищните факултетите по икономика, право и науките, установени там от учебната 2013-2014 година; на домовете за студенти и една лаборатория агрономия в сътрудничество с ЗДДФЛ.

Програми с обучение на:
  • Френски

Това училище също предлага:

M.D.

Université Catholique de Bukavu

тясно сътрудничество на двете големи университети в региона Киву. Катедрата по хирургия, акушерство и гинекология, вътрешни болести & Imaging, педиатрия и на универси ... [+]

Докторат по обща медицина

(Вариант: хирургия и раждане)

Основната цел от специалисти за обучение е да осигури публични и частни болници на човешките ресурси в състояние да поддържат специализирани проблеми на здравето на населението.

Допълнителна цел е да се обучават на средствата от които ще бъдат наети хора за допълнително обучение на докторанти, за да направят учителите (или академична).... [-]

Демократична Република Конго Букаву
Февруари 2020
Френски
Редовно обучение
60 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Location address
Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo
Bukavu, Южен Киву, CD
Social Media