David Tvildiani Medical University

Представление

Прочетете официалното описание

Относно DTMU

David Tvildiani Medical University е първият неправителствен медицински университет в региона; нашата мисия е да осигурим висше образование по медицина, което се основава на науката и най-добрите международни практики. Вярваме, че образованите хора помагат за повишаване на осведомеността на обществото, разрушават стереотипите и създават свобода в обществото, която се основава на морала и интелектуалната независимост. Просветените хора намаляват бедността, увеличават достъпността и ефективността на здравеопазването в света, грижат се за околната среда и заедно създават общо благосъстояние.

MD програма

Шестгодишната програма на МД е разделена на 3 етапа:

 • Основни медицински науки (2,5 години);
 • Клинични науки (2,5 години) и
 • Клинична клиника (1 година).

Структурата и форматът на учебните програми на МД и системата за управление на преподаването са оригинални, притежаващи авторските права. Те са специално проектирани, за да повишат ефективността и разбираемостта на учебния процес: Модулите са интегрирани в ротации, ориентирани към органи и системи. Академичната година се състои от 40 учебни седмици (240 учебни дни), разделени на два 20-седмичен есенен и пролетен семестър. Семестърите са разделени по празници. Въз основа на ECTS (Европейска система за трансфер и натрупване на кредити) 30 кредита са прикрепени към натовареността на всеки 20-седмичен семестър. Така една учебна година включва 60 кредита; един кредит е равен на 30 работни часа, от които 16 часа са часове за контакт, а 14 часа са предназначени за самостоятелна работа на ученика. Процесът на обучение се провежда 6 дни в седмицата, 4 часа на ден. Всяко завъртане се завършва със сложен тест - викторина. Оценяването на знанията на студентите се извършва чрез компютърно тестване, което осигурява максимална обективност.

130356_5.JPG

Системно ориентирана програма на MD с e-PBL

От 2014-2015 г. в DTMU е акредитирана нова, „Проблемно базирано обучение“ (PBL) формат на MD. Програмата е разработена в рамките на университетския проект ERASMUS - „Създаване на надрегионална мрежа на националните центрове по медицинско образование, фокусирана върху PBL и виртуални пациенти“. Продължителността на програмата е 6 години и се състои от 376 кредита. Нова методика на преподаване - Проблемно (случай на пациент, сценарий) Обучението въз основа на основни (теоретични) медицински науки е внедрено, което ще помогне за:

 • Изучаване на основни медицински науки в контекст,
 • Увеличаване на готовността за следващи етапи на проучване (клиничен етап на програмата, следдипломна / резидентна програма) и медицинска практика.

130355_7.JPG

Защо да изберете DTMU

 • Повече от 30 години опит в обучението на висококвалифицирани медицински специалисти
 • Уникална учебна програма, която отговаря на съвременните международни стандарти
 • Повече от 200 наши възпитаници работят като водещи медицински специалисти в някои от най-добрите клиники в света
 • Особености на учебната програма в DTMU позволяват на студентите да издържат изпитите за пребиваване преди дипломирането.
 • Клинично обучение, проведено в най-добрите болници с акредитация на JCI
 • Финансова подкрепа за международни лицензионни изпити за най-добри студенти
 • Постоянно подобряване на качеството на изследванията и управлението
 • Пълна подкрепа на студенти и преподаватели, за да се увеличи максимално техният потенциал

USMLE базирана учебна програма

Учебната програма в DTMU е съставена в пълно съответствие с американските стандарти. Това е изключително полезно за тези студенти, които възнамеряват да продължат кариерата си в Съединените щати. Освен това в DTMU се провеждат треньорски часове USMLE, които са напълно безплатни.

Световно признание

В течение на своята 30-годишна история DTMU успя да получи признание от международни организации като СЗО (Световна здравна организация), WFME (Световна федерация за медицинско образование), ECFMG (Образователна комисия за чуждестранни медицински студенти), MCI (Медицински Съвет на Индия) и много други. Наскоро DTMU също стана част от EQAR (Европейски регистър за осигуряване на качество за висше образование). Всичко това, заедно с огромното количество знания и умения, които нашата преподавателска програма дава на завършилите ни, им позволява да продължат кариерата си във водещите медицински институции в света. В момента DTMU има стотици висшисти, които практикуват медицина на най-високото ниво в световен мащаб.

130357_4.jpg

Университетски клуб

Най-новото допълнение към DTMU е наскоро конструираният ни кампус Рустави, който предлага превъзходни условия за обучение, изследвания и отдих. Разположен в спокойното предградие на Тбилиси, той е оборудван по най-високите съвременни стандарти и осигурява достъпно настаняване на чуждестранните студенти от DTMU.

Жив и интересен студентски живот

 • DTMU има множество студентски организации, които имат за цел да осигурят подкрепа във всички аспекти на студентския живот. Силно се насърчава участието в местни и международни конференции и изследователски семинари.
 • DTMU също има няколко спортни отбора, които се състезават с голям успех в местни и международни състезания.

130353_3.jpg

Стипендии

Всеки студент има възможност да получи от 25 до 100% стипендия въз основа на своите академични резултати. Бенефициентите на стипендията, както и сумата, се определят въз основа на резултатите от първата година на обучение.

Лесен и бърз процес на приемане

Ние работихме усилено, за да намалим бюрокрацията и да направим безпроблемно и бързо приемането в DTMU. Нашите студенти не са задължени да плащат такси за прием и изискванията за документация са минимални.

Такси за обучение / настаняване

 • Годишната такса за обучение в DTMU е 8000 USD
 • Годишната такса за настаняване започва от 3000 USD, (пълен пансион)

130354_6.jpg

Места

Тбилиси

Address
ლუბლიანას ქუჩა,2/6
0159 Тбилиси, Тбилиси, Грузия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия