School of Dentistry - University of Dundee

Представление

Прочетете официалното описание

Стоматологичната гимназия е разположена в сърцето на университетския университет, поради което зъболекарският докторант е в непосредствена близост с изследователи и изследователски възможности в други части на университета, както и библиотечни, развлекателни, кулинарни и спортни съоръжения.

Зъболекарският доктор в Дънди се възползва от излагането на най-модерните изследвания в утвърдена изследователска среда през целия си период на обучение. Също така има отлични клинични улеснения за тези ученици, които преподават клинични програми. Следдипломните студенти от много части на света работят в тясно обвързана среда в училището с активна научноизследователска култура

В допълнение към нашите ученици от различни части на Шотландия и Обединеното кралство понастоящем има докторанти от Саудитска Арабия, Египет, Сирия, Йордания, Ирак, Бахрейн, Нигерия, Сингапур и Нова Зеландия. Тези студенти работят заедно с колеги от навсякъде по света по популярните учебни магистърски курсове по протодонтика (MDSc) и изследване на рака (MSc).


Стоматологичната школа в Дънди предлага шест преподавани следдипломни програми, с които да се присъедините. Те включват MDSc в простатониката, MRes в рака на устната кухина, MFOdont в съдебната одитология, MSc в областта на ортодонтията, MSc в устната биология и MDPH в стоматологичното обществено здраве. MRes MFOdont, MDPH и се доставят съвместно с колегите в училището. Имаме жива общност от докторанти в Стоматологическото училище по учебни и изследователски програми и международно признати изследователи и клиницисти, участващи в програмите за обучение.

Следдипломно студентско общество

Новосъздаденото Dundee Dental Postgraduate Students Society (DDPSS) е студентско управлявано следдипломно дружество, което има за цел да осигури на следдипломните студенти, обучаващи се в областта на стоматологията, извънкласни академични и социални възможности.

Членовете на DDPSS са всички докторанти в рамките на денталното училище в Университета на Дънди, пълно и непълно работно време. Като група ние се стремим към:

  • подпомагат студентите, завършили пост-градовете, свързани със зъболекарската школа
  • осигуряват следдипломен студентски представителен орган
  • предоставят форум за вътрешни и външни оратори
  • предлагат шансове за развитие на умения; прехвърлими и технически
  • създават неформална атмосфера, в която студентите, които следват, могат да се срещнат, за да обсъждат проектите си и да споделят идеи и подходи към често срещаните проблеми, дават възможност на пост-градовете да формално дават научни актуализации
  • да популяризира научноизследователската култура, като позволи на студентите, завършили висше образование, да се съчетаят социално и да общуват с други изследователи в рамките на Стоматологичното училище

Ние правим всичко това, като организираме семинари, социални събития, спортни състезания и др.

Надяваме се да ви видим на следващото събитие!

Места

Dundee

Address
Nethergate, Dundee DD1 4HN, United Kingdom
Dundee, Шотландия, Великобритания

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия