Прочетете официалното описание

Университетът "Каледони" в Глазгоу е отличителен, включващ и ориентиран към бъдещето университет, който се ангажира със своята социална мисия за популяризиране на общото благо. Ние се превърнахме в международен център за високи постижения в областта на висшето образование, насърчавайки възможностите за намиране на работа и глобалното гражданство на нашите завършили. Ние печелим награди за нашата подкрепа и ангажираност към опита на студентите, като в същото време предоставяме иновации чрез нашите изследвания от световна класа в ключови области на силата. Ние имаме традиция да разширяваме достъпа до висше образование на талантливи хора, независимо от техния произход, и да използваме интелектуалния и социален капитал в полза на общностите, които обслужваме в Шотландия и в международен план.

Glasgow Caledonian University (GCU) е жизнен, новаторски и многобройни награди Университет за общото благо.

Целта ни е да допринесем за обществото по начин, който прегръща, но надхвърля традиционната роля на университета. GCU's За общата добра ангажираност се оживява и се предоставя от студенти и служители в академичните училища и отдели.

Добре дошли в Училището по здравеопазване и науки за живота

Училището по здравеопазване и наука за живота, едно от трите академични школи в GCU, обединява отделите на науките за живота, психологията, социалната работа и съюзническите здравни науки и медицинското обслужване и здравето на общността.

Работейки в партньорство с нашите служители, студенти и външни заинтересовани страни, Училището по здравеопазване и науки за живота създаде обединяваща визия, предназначена да отговори на университетската стратегия за 2020 г., вграждайки отлични постижения, ангажираност и енергия във всеки аспект от училищния живот.

Нашето училище обединява отделите на науките за живота, психологията, социалната работа и съюзническите здравни науки и медицинското обслужване и здравето на общността. Междуведомственото сътрудничество позволява на училището да предлага несравнима гама от преподавателски програми и гъвкави възможности за доставяне, изследвания, обучения по поръчка и консултантски услуги в секторите на здравеопазването, социалните грижи и науките за живота.

Училището има над 280 академици, включително професори, читатели, стипендианти за следдипломна квалификация и научни сътрудници. През последното Национално проучване на студентите получихме 93% удовлетворение от студентите. Имаме над 4000 студенти от цял ​​свят, включително Великобритания, Канада, Мианмар, Индонезия, Кувейт, Саудитска Арабия и Бангладеш. Те са високо ценена и неразделна част от нашата академична общност.

Ние сме ангажирани с иновативно, ангажиращо и междупрофесионално образование за всички наши ученици. Това се подкрепя от нашите съоръжения от световна класа и от най-модерните научни изследвания. Успехът на нашата методология се демонстрира от нашите изключителни резултати от Националното проучване на студентите.

Изключително научни постижения

Превъзходство в преподаването и научните изследвания, водещи учени, поддържаща и стимулираща учебна среда в широк кръг от области - от хранителни биологични науки до медицински сестри.

Нашите изследвания

В REF 2014 ние се нареждахме в топ 20 във Великобритания за изследвания в областта на здравеопазването в световен мащаб и международно отлични стандарти. Научете повече за наградените от нас академици и жизнена научноизследователска общност.

Нашите съоръжения

Ние предлагаме на студентите и бизнеса достъп до най-съвременните учебни и изследователски съоръжения във всички наши отдели.

Нашите отдели

Силните страни на Училището по здравеопазване и науки за живота и свързания с него институт за изследване на приложното здраве се намират в нашия професионален опит, мултидисциплинарна екипна доставка на услуги и стриктно спазване на регулаторни стандарти, които изискват партньорства с обществеността и търговски и неправителствени организации.

Ангажираността на училището ни за високи постижения и сътрудничество ни гарантира, че сме на върха на бакалавърската, следдипломната и изследователската практика и знания, вдъхновени от индивидуалното и колективното желание да допринесем за подобряване на здравето и благополучието.

Нашето училище предлага широк спектър от теоретични знания, практически умения и образователна ангажираност, обхващащи общността, за да се справите с бизнеса и леглото и обратно в общността и да се подкрепяте от постоянните инвестиции в нашите хора и съоръжения.

Училището се състои от три отдела, разделени на академични тематични групи:

 • Отдел за сестринско и обществено здравеопазване
 • Катедра по психология, социална работа и съюзни здравни науки
 • Катедра "Науки за живота"

Практика на академичните кариери

Нашата политика на подкрепа на практиката / клиничните академични кариери във всички дисциплини е от основно значение за Училището по здравеопазване и науки за живота. Те са вградени в мисията ни към общата тенденция и подкрепят нашия ангажимент да гарантираме, че практиката, както клинична, така и академична, ръководи научаването и нашето изследване.

Нашата постоянна цел е да установим нашето училище като национално и международно признат център за върхови постижения, като Кариерните научни кариерни науки и практическата академична кариера са ключов елемент от тази визия.

Клиничните академични факултети на Училището успешно интегрират клинични знания, умения, научни изследвания и образование в специализираната си област в полза на пациенти / клиенти и обучаващи се и да подобрят предоставянето на услуги.

Чрез нашите кабинети за академични научни изследвания в областта на клиничните науки и практиката, Училището по здравеопазване и наука за живота се занимава с реални изследвания и обучение, за да отговори на истинските дилеми на практика и на въпросите, повдигнати от лицата, които са начело на предоставянето на услуги и грижи. Практиката ни обучава и изследва, а нашето изследване предоставя доказателства, които се прилагат на практика в полза на пациенти / клиенти, общности, здравни и социални грижи.

Подкрепа практика академични кариери

Клиничните академични изследвания и практическото образование Академичните практици представляват всички дисциплини в Училището по здравеопазване и науки за живота и са членове на утвърдени изследователски групи в Института за приложни здравни изследвания, със свързаните с него инфраструктурни и изследователски въздействия. Те изпълняват ключови роли в генерирането на важни изследователски въпроси от практиката и в работата по осигуряване на нови форми на доказателства и оказват влияние върху предоставянето на услуги, както и върху здравната и социалната политика. Училището има практикуващи / практикуващи клинични академични изследователи и практикуващи академични практици в областта на:

 • кърмене
 • Социална работа
 • психология
 • Физиотерапия
 • Професионална терапия
 • Хироподия
 • радиология
 • Визия науки - Оптометрия, Orthoptics
 • Практика на оперативния отдел

Програми с обучение на:
 • Английски

Това училище също предлага:

BSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Тази програма е одобрена от Обединеното кралство за педиатри и педиатри и Великобритания ... [+]

Пациентите, които имат проблеми с краката или долните крайници, се нуждаят от експертна грижа и внимание. Podiatrists са независими висококвалифицирани специалисти, способни да диагностицират и лекуват проблеми, засягащи краката и долните крайници.

Целта ни е да развием творчески, иновативни и квалифицирани медицински специалисти по медицина с комуникативно и грижовно отношение към пациентите. Ще придобиете практически опит в клиничната среда, като наблюдавате и работите заедно с квалифицирани и опитни и световноизвестни изследователи.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Качеството на ГКУ за диагностика на изображения е признато в световен мащаб и ви позволява да се регистрирате в Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и Обществото и ... [+]

Диагностичните радиографи произвеждат и интерпретират изображения на човешкото тяло. Диагностичното изобразяване е от основно значение за здравните грижи и е от решаващо значение за диагностицирането и лечението на травми и заболявания.

Качеството на ГКУ за диагностика на изображения е признато в световен мащаб и ви позволява да се регистрирате в Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и Обществото и колеж по радиаграфия.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Изучаването на ортопедията е интересна и предизвикателна, а възможностите за работа са отлични. Квалификацията се признава в цял свят. ... [+]

Orthoptists са съюзни здравни специалисти, които се специализират в диагностиката и управлението на широк спектър от очни заболявания.

Разбирането на окото и ролята на мозъка във визуалния опит е ключът към ортоптичната работа. Ортопетите работят в грижите и управлението на пациенти с лошо развитие на зрението и състояния, които включват мозъчно увреждане, диабет, инсулт, слабо зрение и глаукома.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCU е най-големият доставчик на терапевтично рентгенологично образование в Шотландия. Учебният екип работи в тясно сътрудничество с практикуващите колеги в NHS. ... [+]

Терапевтичните радиографи са висококвалифицирани професионалисти, които имат съществена роля при лечението на пациенти с рак. Те извършват лъчетерапия, като използват най-съвременно оборудване.

Радиотерапевтите по радиотерапия работят като част от здравния екип и участват в решенията за управление на пациентите с радиотерапия. Те осигуряват грижи и подкрепа на пациентите и техните семейства през цялото пътуване с рак.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Оптометричната програма на GCU е предназначена да осигури теоретично и практическо обучение, за да подготви завършилите с напреднали клинични умения, които ще използват, ... [+]

Оптометричната програма на GCU е предназначена да осигури теоретично и практическо обучение, за да подготви завършилите с напреднали клинични умения, които ще използват, за да работят като независими професионалисти в областта на очите.

Оптометристите са специалисти по очни грижи, които откриват проблеми със зрението, предписват и нанасят стъкла, както и контактни лещи и други визуални средства. Оптометристите откриват и управляват различни състояния на очите, като например глаукома и свързаната с възрастта макулна дегенерация.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Ние предлагаме единствената програма за биомедицинска наука с настаняването си в Глазгоу, която е одобрена от Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и акредитирана о ... [+]

Акредитиран от: HCPC IBMS RSB

Биомедицински учени извършват лабораторни изследвания на екземпляри, изпратени за анализ от общопрактикуващите лекари и други здравни специалисти.

Биомедицинската наука е от жизненоважно значение за клиничната диагноза на заболяването и точното лечение на пациентите и функционирането на НЗС и други свързани със здравеопазването индустрии.

Ние предлагаме единствената програма за биомедицинска наука с настаняването си в Глазгоу, която е одобрена от Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и акредитирана от Института по биомедицинска наука (IBMS).... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Завършилите могат да кандидатстват за членство в Колежа на професионалните терапевти и да се регистрират в здравния сектор ... [+]

Професионалните терапевти работят с голямо разнообразие от хора, за да им помогнат да достигнат своя потенциал и да получат колкото се може по-голяма независимост.

За хората с ограничения за физическо или психическо здраве, ежедневните задачи могат да бъдат трудни. Въпреки това, чрез активност, професионалната терапия дава възможност на хората да живеят по-продуктивен и приятно.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Една гъвкава програма, насочена към медицинските специалисти, които търсят усъвършенствана квалификация. ... [+]

Програма за професионално развитие на квалифицирани медицински сестри, които да усъвършенстват академичната си квалификация до ниво на степен или степен на образование; или да получите дипломиран сертификат. Множество методи за доставка и широк набор от модулни опции осигуряват гъвкавост, която да отговаря на редица вътрешни и международни пазари. Пътят към наградите може да бъде съобразен с индивидуалните нужди на отделните практици и с оперативните нужди и стратегическите нужди от развитие на услугите.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 6 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

В бакалавърска степен (Hons) степен за възрастни медицински сестри от GCU. Тя е силно конкурентна и нашите възпитаници продължават да се радват на широк спектър от кариер ... [+]

Възрастното сестринство е динамична, възнаграждаваща и висококвалифицирана грижовна и състрадателна кариера. Ще развиете разнообразни умения, вариращи от предоставянето на здравно образование за хора от широк кръг от хора до сложни грижи за хора с множество остри или дълготрайни заболявания.

Тази програма има за цел да развие медицински сестри, които са в състояние да осигурят лична, безопасна и ефективна грижа, като работят с други професии и агенции в непрекъснато променяща се и сложна здравна среда.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Тази програма предлага уникална възможност за студентите да изучават предлагането на грижи в рамките на две области на практиката: "Умствени увреждания и деца". ... [+]

Кърмещата грижа се предоставя в различни съвременни здравни заведения. Регистрираните медицински сестри във всяка област на практика трябва да бъдат подготвени да посрещнат нуждите на пациентите, ползвателите на услуги и лицата, които се грижат за тях, до ниво, очаквано от обществото, да могат да отговорят на предизвикателствата и да посрещнат търсенето за предоставяне на грижи в модерен и комплексна система за здравеопазване.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Вземете 4-годишната бакалавърска степен по бакалавърска степен по бакалавърска степен (Hons) и участвате в практически мероприятия в голямо разнообразие от настройки, дор ... [+]

Акредитиран от: NMC

Работейки като неразделна част от здравния екип, детските медицински сестри доставят специализирани медицински грижи на децата и техните семейства от раждането до младото зрелост. Детските медицински сестри практикуват в широк спектър от условия, вариращи от единиците за интензивно лечение до семейните домове, за да се грижат за глобални аварийни ситуации.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Това удостоверение за медицинска сестра отнема 4 години и ви осигурява богат опит и умения и знания, от които се нуждаете, за да станете сестра по психично здраве след за ... [+]

Чрез насърчаване на индивидуалните силни страни, умствено благополучие и независимост, медицинските сестри по психично здраве подкрепят хората, които изпитват трудности да се справят с аспекти от живота си поради проблеми с психичното здраве.

Тази програма се съсредоточава върху съвременните подходи в подкрепата и лечението на хората с психични проблеми. Студентите се занимават с практически опит в обучението за 50% от курса в широк кръг от разположения в рамките на NHS Greater Glasgow и Clyde. Сред тях са настаняването в общността и в болниците, както и независимият и доброволен сектор.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Силно конкурентната BSc Hons Learning Disability Nursing ви позволява да станете регистрирана медицинска сестра и да работите с хора и семейства, за да подобрите техния н ... [+]

Обучение Обучението на хора с увреждания включва работа в партньорство с отделни лица и семейства, за да се подобри автономността, да се насърчи здравето и да се подкрепи включването. Това включва реален принос за подобряване на поведението и начина на живот, които спомагат за постигането на най-добри резултати в здравеопазването.

Тази програма се фокусира върху удовлетворяването на цялостните нужди на хората с умствени увреждания. Ще разгледате ключови теми в рамките на практиката на съвременните учебни затруднения, включително посрещане на здравните потребности, ангажираността на общността, планирането, интеграцията и интегрирането, насочени към личността, справяне с неравнопоставеността в здравеопазването, законодателството, съдебната практика, планирането и оценката на грижите. атестиране.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

След завършване на програмата ще имате право да кандидатствате за регистрация в Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC). ... [+]

Независимо дали работят в болница, в общността, в индустрията, в училищата, в спорта, в обществените или частни здравни заведения, физиотерапевтите помагат на хората да преодолеят физическите трудности, като възстановят движението и функционират възможно най-близо. Физиотерапевтите са ключови членове на здравния екип, работещ в предизвикателна и възнаграждаваща професия.

Нашата цел е да развием висшисти с ценности и умения, за да станем иновативни и практикуващи решаване на проблеми. Ще развиете научна перспектива и ще се справите с пациентите в различни ситуации; от невроребилитация до мускулно-скелетна дихателна и индустриална.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Фармаколозите играят жизненоважна роля в откриването и разработването на нови лекарства, които са от полза за здравето на хората и животните. ... [+]

Фармаколозите играят жизненоважна роля в откриването и разработването на нови лекарства, които са от полза за здравето на хората и животните.

Тази програма включва голяма част от практическата работа, включително петдневен практически семинар по молекулярна биология, който обединява теорията и практиката, за да ви подготви лабораторните умения, които работодателите се нуждаят. Ще получите разбиране за това как функционира тялото, какво се случва в областта на заболяването и как могат да се използват лекарства, за да се управляват тези болни държави.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Най-дългата диетична програма в Шотландия, акредитирана от Британската диетична асоциация и Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC). ... [+]

Човешкото хранене и диететика е приложението на науката за храненето за превенция и лечение на болести и за насърчаване на здравето.

GCU има най-дългата диетична програма в Шотландия. Той осигурява задълбочено разбиране за храненето и метаболизма, придобит от изучаването на физиологията, биохимията, фармакологията и науката в областта на храните, като признава влиятелните аспекти на психологията и социологията.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Тази вълнуваща и предизвикателна програма се преподава в Стоматологичната болница в Глазгоу, университета Каледонски университет в Глазгоу и редица центрове за общуване. ... [+]

Денталните хигиенисти / терапевти са висококвалифицирани професионалисти, които работят като част от зъболекарския екип, като се грижат да помогнат на пациентите да имат добро здравословно състояние на зъбите.

Те играят съществена роля в предотвратяването на орални заболявания като заболявания на венците, зъбния кариес и рак на устата. Техните умения включват предоставяне на превантивни, периодонтални и възстановителни терапии в зъбите на възрастните и децата чрез клинично лечение и обучение.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

BSc Paramedic Science е първата редовна бакалавърска степен по рода си в Шотландия. ... [+]

Модерният парамедик третира и се грижи за хората на местно ниво или в дома им, за да съдейства за намаляване на възможностите за приемане в болница, които могат да бъдат избегнати, както и за извънредни ситуации. В цялата тази предизвикателна и вълнуваща програма ще научите заедно с други практикуващи здравни специалисти, отразяващи съвместната работа на съвременната система на здравеопазване.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Една гъвкава програма, насочена към медицинските специалисти, които търсят усъвършенствана квалификация. ... [+]

Програма за професионално развитие на квалифицирани медицински сестри, които да усъвършенстват академичната си квалификация до ниво на степен или степен на образование; или да получите дипломиран сертификат. Множество методи за доставка и широк набор от модулни опции осигуряват гъвкавост, която да отговаря на редица вътрешни и международни пазари. Пътят към наградите може да бъде съобразен с индивидуалните нужди на отделните практици и с оперативните нужди и стратегическите нужди от развитие на услугите.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Задочно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Станете регистрирана медицинска сестра с 3-годишната медицинска сестра за възрастни от GCU. След като сте завършили, имате право да се регистрирате като медицинска сестра ... [+]

Възрастното сестринство е динамична, възнаграждаваща и висококвалифицирана грижовна и състрадателна кариера. Ще развиете разнообразни умения, вариращи от предоставянето на здравно образование за хора от широк кръг от хора до сложни грижи за хора с множество остри или дълготрайни заболявания.

Тази програма има за цел да развие медицински сестри, които са в състояние да осигурят лична, безопасна и ефективна грижа, като работят с други професии и агенции в непрекъснато променяща се и сложна здравна среда.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCU е единственият университет в Шотландия, който предлага програма за управление на офталмологичното разпределение на пълен работен ден в признатия GCU Vision Center, ра ... [+]

Специалистите в областта на грижата за очите са професионалисти, които се грижат за очите и осигуряват очила и управляват оптични практики. Оптиците за дозиране могат да се разширят в монтаж на контактни лещи и доставка на специализирани оптични уреди.

GCU е единственият университет в Шотландия, който предлага програма за управление на офталмологичното разпределение на пълен работен ден в признатия GCU Vision Center, разположен в университета. Съвременна целева клиника за разпръскване, Vision Center предоставя идеална среда за обучение за търговска практика.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

След дипломирането ще получите достъп до регистъра на медицинските сестри и мисионерите като детска сестра. ... [+]

Акредитиран от: NMC

Работейки като неразделна част от здравния екип, детските медицински сестри доставят специализирани медицински грижи на децата и техните семейства от раждането до младото зрелост. Детските медицински сестри практикуват в широк спектър от условия, вариращи от единиците за интензивно лечение до семейните домове, за да се грижат за глобални аварийни ситуации.... [-]

Великобритания Глазгоу
Август 2020
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Тази програма се съсредоточава върху съвременните подходи в подкрепата и лечението на хората с психични проблеми. ... [+]

Чрез насърчаването на индивидуалните силни страни, психическото благополучие и независимостта, медицинските сестри за психично здраве подкрепят хората, които изпитват трудности да се справят с аспекти от живота си поради проблеми с психичното здраве.

Тази програма се съсредоточава върху съвременните подходи в подкрепата и лечението на хората с психични проблеми. Студентите се занимават с практически опит в обучението за 50% от курса в широк кръг от разположения в рамките на NHS Greater Glasgow и Clyde. Сред тях са настаняването в общността и в болниците, както и независимият и доброволен сектор.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Обучение Обучението на хора с увреждания включва работа в партньорство с отделни лица и семейства, за да се подобри автономността, да се насърчи здравето и да се подкрепи ... [+]

Обучение Обучението на хора с увреждания включва работа в партньорство с отделни лица и семейства, за да се подобри автономността, да се насърчи здравето и да се подкрепи включването. Това включва реален принос за подобряване на поведението и начина на живот, които спомагат за постигането на най-добри резултати в здравеопазването.

Тази програма се фокусира върху удовлетворяването на цялостните нужди на хората с умствени увреждания. Ще разгледате ключови теми в рамките на практиките за съвременни учебни затруднения, включително посрещане на здравните потребности, ангажираността на общността, планирането, включването и интеграцията, насочени към личността, справянето с неравнопоставеността в здравеопазването, законодателството, съдебната практика, планирането и оценката на грижите.... [-]

Великобритания Глазгоу
Август 2020
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски

MSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Развийте знанията си ... [+]

Превърнете теорията на общественото здравеопазване в социално действие и създайте смислена промяна на местно, национално и международно ниво с нашето МЗХ "Обществено здраве". Ще се присъедините към практикуващи от широк кръг от среди в тази уникална и изключително подходяща програма. Развийте знанията и уменията, от които се нуждаете, за да развиете кариерата си и да подобрите живота на хората по целия свят.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

С гъвкави възможности за обучение, съобразени с Вашата практика, GCUs MSc Medical Ultrasound ви дава теоретична основа и опит в реалния свят, който трябва да подобрите не ... [+]

С гъвкави възможности за обучение, съобразени с Вашата област на практиката, MSc Medical Medical Ultrasound ви дава теоретична основа и опит в реалния свят, от който се нуждаете, за да подобрите не само собствената си работа - но и вашето поле.

Използвайки най-съвременните съоръжения за симулация (MedaPhor ScanTrainer) и ултразвуковото оборудване (GES8), нашият мултидисциплинарен екип от академични експерти и клинични специалисти ще ви тласне в безопасна и ефективна медицинска ултразвукова практика. Ще репетирате уменията си в настройка, която ви подготвя за практиката в реалния свят и ще получите незабавна обратна връзка, която е специфична за вашата област.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Задочно обучение
1 - 6 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Нашата високо оценявана програма MSc Biomolecular и Biomedical Sciences ще ви подготви с практически умения за научно изследване и ценно тяло от академични знания, съобще ... [+]

Биомолекулните и биомедицинските науки са предизвикателни, изискващи ентусиазирани, задвижвани ученици. Разбира се, тези авангардни полета също предлагат невероятен потенциал за положително въздействие - и смислени кариери.

Биологичните науки предлагат надежда за лечение на болести и подобряване на здравето и благополучието на хората по целия свят. Всяко откритие оформя бъдещето. Всеки принос допринася за общото благо.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCUs MSc Диабет Грижа и управление ще ви подготви да напреднете кариерата си с увереност и да помогнете на хората във вашата общност да се радват на по-здравословен, по-и ... [+]

Диабетът се увеличава в световен мащаб. Специалистите в областта на здравеопазването, които имат опит в диабетната грижа, са в голямо търсене. Работата е предизвикателна, но възнаграждаваща, а областта изисква талантливи професионалисти с истински ангажимент към общото благо.

GCU's MSc Diabetes Care и Management ще ви подготви да напреднете в кариерата си с увереност и да помогнете на хората във вашата общност да се радват на по-здравословен, по-изпълнен живот.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
16 - 36 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Тази програма е предназначена за регистрирани медицински сестри, които искат да надграждат своите съществуващи знания и да развиват нови умения. ... [+]

Увеличете способността си за вземане на решения и разрешаване на проблеми и се научете да посрещате предизвикателствата на сложните клинични ситуации в нашата Разширена практика на PgD в областта на сестринските сестри с квалификация за специалисти. Тази програма е предназначена за регистрирани медицински сестри, които искат да надграждат своите съществуващи знания и да развиват нови умения.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Чрез MSc клинична микробиология, вие ще придобиете умения, необходими за успех в тази силно конкурентна и важна област. ... [+]

Въпреки невероятен напредък в медицината, все още има много работа, която да се направи през 21-ви век, за да се създадат по-здравословни общности по целия свят - и микробиолозите водят пътя.

Туберкулозата и холерата все още разрушават популациите по света. Появяват се нови и смъртоносни щамове на грип. Вирусът Zika се разпространява бързо с по-топли глобални температури - както и други паразитни болести.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Като част от нашата процъфтяваща, разнообразна и глобално обвързана с изследователската общност общност, ще проучите как работи тялото и какво се случва, когато стане бол ... [+]

От инхалатори, които улесняват дишането до хапчета и инжекции, които разрушават рака, фармакологията засяга милиарди хора по целия свят като мощна сила за добро. В нашата MSc Pharmacology програма, ще откриете как да се възползвате от тази сила, за да спасите и подобрите безбройни животи.

В GCU ще разработите цялостно разбиране на науката за наркотиците и тяхното въздействие върху човешкото тяло и ще овладеете най-съвременните техники, лабораторни умения и подходи за критично мислене, които трябва да постигнете.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Проектиран за работещи учени, MSc Biomedical Science е единственият по рода си в град Глазгоу. ... [+]

Като учен на NHS вече допринасяте за общото благо - като оказвате положително въздействие върху смислената работа. Сега сте готови за следващата стъпка: сте готови да поведете.

Проектиран за работещи учени, MSc Biomedical Science е единственият по рода си в град Глазгоу. Тази програма на непълно работно време позволява на биомедицински учени, работещи понастоящем в лабораториите по патология на NHS, да придобият по-голям опит и да преминат към следващия етап от кариерата си.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Задочно обучение
2 - 3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Проектиран да тренира ново поколение лидери в тази област, нашата MSc Diagnostic Imaging програма ще ви даде нова представа за настоящите и най-добрите практики и ще ви о ... [+]

Проектиран да тренира ново поколение лидери в тази област, нашата програма за диагностика на магнитни изображения ще ви даде нова представа за настоящите и най-добрите практики и ще ви обучи да създадете реални и смислени промени. Ще развиете усъвършенствани умения за критично мислене, ще синтезирате доказателства от редица научни и други източници и ще разчитате на знанията и клиничния опит на индустрията, за да информирате професионалните дискусии и дебати.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Нашият MSC изследователски офталмология и визуални изследвания предоставя на специалистите по грижа за очите като вас академичните знания и практическите умения, от които ... [+]

Нашият MSC изследователски офталмология и визуални изследвания предоставя на специалистите по грижа за очите като вас академичните знания и практическите умения, от които се нуждаят, за да допринесат за новаторски медицински напредък и ефективно да диагностицират и лекуват широк спектър от очни състояния.

Независимо дали искате да преследвате по-нататъшни академични проучвания или да поемете нови отговорности като основен отговорник - нашата програма ви дава необходимите клинични умения и изследователски опит. Повишете кариерата си и окажете смислено влияние върху бъдещето на областта.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Одобрен от Съвета за професии и здраве и грижи и акредитиран от Колежа на професионалните терапевти и Световната федерация на професионалните терапевти. ... [+]

Акредитиран от: HCPC

Представете си удовлетворението да помагате на хората да достигнат до истинския си потенциал, да поемат контрола над живота си и да участват пълноценно в света около тях. С MSc Occupational Therapy от GCU, това е точно това, което ще направите. Професионалните терапевти са квалифицирани професионалисти, които помагат на хора от всички възрасти да извършват дейности, затруднени от физическо или психическо заболяване, увреждане или стареене.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

MSc сестрински изследвания (предварителна регистрация) предлага на завършилите от всякакъв фонда възможност да прехвърлят своите умения за завършване на медицински сестри ... [+]

Този нов и вълнуващ MSc маршрут предлага на завършилите от какъвто и да било произход възможността да прехвърлят своите умения за завършване и да ги използват, за да станат медицинска сестра.

Признавайки променящия се контекст на здравеопазването и необходимия профил на медицинските сестри, магистърската сестринска медицина има за цел да подготви завършилите студенти медицински сестри с усъвършенствани умения за критично мислене, както и практически умения и компетенции, за да предоставят състрадателни, компетентни, ориентирани към личността, ефективни, висококачествено здравеопазване.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
28 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Акредитиран от Колежа по подитация в Лондон и предлаган в сътрудничество с Университета "Кралица Маргарет" в Единбург, тази частна програма ви подготвя да преследвате усп ... [+]

Разработване на солидна академична основа в бързо променяща се област с нашата теория на MSc по поддиатечна хирургия. Акредитиран от Колежа по подитация в Лондон и предлаган в сътрудничество с Университета "Кралица Маргарет" в Единбург, тази частна програма ви подготвя да преследвате успешна кариера в напреднала практика или поддиагностика.

Разчитаме на широка гама от текущи методи на преподаване и съчетаваме независима работа с екипен подход към грижата, който ви дава нова перспектива за критическо мислене, решаване на проблеми и рефлексивна практика в тази област. Програмата Ви ще ви даде ръка на уменията и инструментите, от които се нуждаете, за да подобрите качеството и да разширите обхвата на Вашата практика - напредване на собствената си кариера, докато допринасяте за общото благо.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Задочно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Научете се в най-съвременните съоръжения, изучавайте най-новите в клиничните изследвания и се обучавайте в най-съвременната ни програма за физиотерапия MSc. ... [+]

Научете се в най-съвременните съоръжения, изучавайте най-новите в клиничните изследвания и се обучавайте в най-съвременната ни програма за физиотерапия MSc. GCU си сътрудничи с индустрията, за да донесе върховен курс на обучение на физиотерапевтите, които се стремят да напреднат в кариерата си. Програмата се осъществява чрез практикуване на експерти, специалисти и академици - и информирани от най-новите постижения в тази област.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Получете опит и знания, от които се нуждаете, за да кандидатствате за членство в Chartered Society of Physiotherapy (CSP), регистрирайте се в Съвета за професии за здраве ... [+]

Искате да разрешите проблемите в клиничен капацитет, да мислите самостоятелно и да практикувате като чартиран физиотерапевт - и сте готови да стигнете бързо там. Нашата ускорена MSc Physiotherapy е програмата за вас.

В GCU програмите са много важни за вашата кариера и са насочени към създаване на смислена промяна, която допринася за общото благо. Ще придобиете опит и знания, от които се нуждаете, за да кандидатствате за членство в Chartered Society of Physiotherapy (CSP), да се регистрирате в Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и да станете практикуващ физиотерапевт.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Нашите MSc Nursing: напреднали професионална практика програма ви подготвя да доведе и иновации в областта на напреднали медицински сестри, независимо дали работите в Обе ... [+]

Подобряването на знанията, уменията и качествата на медицинските сестри е от съществено значение за укрепване на професионалната практика. Магистърската медицинска сестра: Прогресивна професионална практика осигурява на регистрираните медицински сестри образователна платформа за кариерно развитие чрез провеждане на фокусирано проучване за напредъка на техните клинични знания, умения и атрибути в специфични области на практиката.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 3 години
Кампус
Научете повече на английски

Диплома

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Направете разлика в живота и благополучието на децата и семействата, като същевременно напредвате в кариерата си в нашата PgD специалист по обществено здравеопазване (Hea ... [+]

Направете разлика в живота и благосъстоянието на децата и семействата, докато напредвате в кариерата си в нашата PgD Specialist Community Public Health Nursing (SCPHN). Общностите имат разнообразни нужди и предизвикателства - и ние разработихме програма, която ще ви подготви да ги срещнете.

Като здравен посетител ще имате възможността да служите на общото благо ежедневно, като поощрявате по-доброто здраве на индивидуално, групово и общностно ниво. И в GCU ще получите образование от световна класа от институция с дълга история на обучение в тази област.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски

Докторантура

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Единствената програма по рода си в Шотландия, DPsych in Health at GCU, развива жизненоважните знания и умения, за да достигне статута на BPS практикуващ психолог и да ста ... [+]

Според британското психологическо дружество целта на здравната психология е научно да се изследват психологическите процеси на здраве, болести и здравеопазване.

Целта е да се приложи здравна психология за насърчаване и поддържане на здравето, анализ и усъвършенстване на системата на здравеопазването и формирането на здравна политика, превенция на заболявания и инвалидност и подобряване на резултатите от болните или инвалидите.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Единствената програма по рода си в Шотландия, DPsych в спорта и учението развива усъвършенствани терапевтични умения чрез интердисциплинарно обучение, преподаване и изсле ... [+]

Спортната и физическа психология е сравнително нова и все по-популярна област на приложна психология в Обединеното кралство.

DPsych спортната и тренировъчна психология е единствената програма по рода си в Шотландия, със силен фокус върху развитието на изключителни терапевтични умения, интердисциплинарното обучение, преподаване и изследване.

Психолозите за спорт и физически упражнения работят във всички области на спорта и упражненията, особено професионалните и олимпийски спортове, както и увеличаването на физическата активност и упражняването на участието сред населението.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Единствената програма по рода си в Шотландия, DPsych в GCU предлага обширно клинично развитие и обучение, което ви отвежда до ниво на регистрирани консултанти по психолог ... [+]

Акредитиран от: HCPC BPS

Получете интегрирано клинично обучение и широко професионално развитие чрез Psychic Counseling Psychology на GCU - единствената програма по рода си в Шотландия. Консултантската психология е бързо развиваща се област на приложна психология и широк спектър от разнообразни ситуации се нуждаят от висококвалифицирани психолози, регистрирани в ХПЦК.

В тази докторска програма ще разширите способността си да работите със сложни групи клиенти и да допринасяте за въздействието на научните изследвания в областта на психологическото здраве.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
3 - 7 години
Кампус
Научете повече на английски
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Докторът по физиотерапия (предварителна регистрация) (DPT) е програма, която се провежда на пълен работен ден, използвайки иновативни методи на преподаване за подпомагане ... [+]

Докторът по физиотерапия (предварителна регистрация) (DPT) е програма, която се провежда на пълен работен ден, използвайки иновативни методи на преподаване за подпомагане и контекстуализиране на обучението. Тази програма води до квалификация като физиотерапевт, отговарящ на условията за кандидатстване за регистрация в HCPC като практикуващ физиотерапевт. Модулите се предоставят от опитни преподаватели, изследователи и поканени академични и клинични преподаватели, които са специалисти в областта си на компетентност.... [-]

Великобритания Глазгоу
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
42 месеца
Кампус
Научете повече на английски

Learning support from the School of Health and Life Sciences

Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Глазгоу, Шотландия, Великобритания