Keystone logo

15 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Физиотерапия Спортна терапия 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Физиотерапия
  • Спортна терапия
Области на обучение
  • Здравни грижи (15)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Физиотерапия Спортна терапия

Какво е спортна терапия?
Спортната терапия е използването на физическа активност и упражнения за подобряване на физическото и психическото здраве на индивида. Може да се използва за предотвратяване или лечение на наранявания, подобряване на представянето и постигане на други цели, свързани със здравето. Спортните терапевти работят с различни клиенти, включително спортисти, треньори и родители. Те могат също така да работят с други здравни специалисти, като лекари и физиотерапевти.

Какво мога да правя с диплома по спортна терапия?
Диплома по спортна терапия може да доведе до кариера като спортен терапевт, треньор или физиотерапевт. Завършилите могат също да работят с други здравни специалисти, като лекари и физиотерапевти.

Защо да изучавате спортна терапия?
Спортната терапия е важна, защото може да помогне за подобряване на физическото и психическото здраве на индивида и може да помогне за предотвратяване или лечение на наранявания и подобряване на представянето. Спортните терапевти работят с различни клиенти, включително спортисти, треньори и родители. Спортните терапевти работят с клиенти, за да им помогнат да подобрят физическото и психическото си здраве. Те могат също така да работят с други здравни специалисти, като лекари и физиотерапевти.
Степени по спортна терапия
Степените по спортна терапия се предлагат на нивата на сътрудник, бакалавър и магистър. Програмите за асоциирана и бакалавърска степен обикновено отнемат от две до четири години, докато магистърските програми могат да отнемат до шест години. Спортните терапевти обикновено трябва да бъдат лицензирани в държавата, в която практикуват.

Какво ще уча по време на моята степен по спортна терапия?
По време на програма за степен по спортна терапия студентите ще вземат курсове по анатомия, физиология и кинезиология, те също ще научат за превенцията и лечението на наранявания, както и как да подобрят представянето. Спортните терапевти обикновено трябва да бъдат лицензирани в държавата, в която практикуват.