Keystone logo

19 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Спешна медицина Спешна медицинска помощ 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Спешна медицина
  • Спешна медицинска помощ
Области на обучение
  • Здравни грижи (19)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Спешна медицина Спешна медицинска помощ

Какво е EMT?
EMT означава спешен медицински техник. EMT е обучен специалист, който предоставя спешна медицинска помощ на нуждаещи се пациенти. EMT осигуряват основно поддържане на живота, което включва CPR и използването на AED (автоматичен външен дефибрилатор). Те също са обучени да оценят състоянието на пациента и да осигурят лечение при наранявания и заболявания. EMT често са първите, които реагират на сцената на спешен случай и играят жизненоважна роля в грижите за пациентите.

Как мога да стана EMT?
Тези, които желаят да станат EMT, могат да намерят програми в много обществени колежи и технически училища. EMT степени се предлагат както на асоциирано, така и на бакалавърско ниво. Програмата за асоциирана степен EMT обикновено отнема две години, докато програмата за бакалавърска степен ще отнеме четири години. EMT трябва да завършат акредитирана програма за обучение, за да отговарят на условията за сертифициране.

Какво ще уча по време на моята EMT степен?
Програмите за обучение на EMT обхващат различни теми, включително анатомия, физиология, спешни медицински процедури и фармакология. Студентите в програмите за EMT също ще научат за оценката на пациентите, жизнените показатели и как ефективно да общуват с пациентите и техните семейства.